USL Bucuresti, nascuta cu forcepsul. Marian Vanghelie (PSD) si Andrei Chiliman (PNL) au semnat protocolul pe Capitala. Bucurestiul incheie seria intelegerilor perfectate intre PSD si PNL la nivel local. O parte dintre aceste acorduri au fost "stimulate" de la centru. Protocolul USL pe Bucuresti a fost semnat, sambata, de Marian Vanghelie, de Andrei Chiliman si de Cristian Popescu-Piedone, la un hotel din Capitala. Evenimentul s-a desfasurat departe de ochii presei, Vanghelie si Chiliman preferand discretia. Cei doi n-au avut de aceasta data interesul sa fie mediatizati pentru ca semnarea documentului echivaleaza pentru fiecare cu un pas inapoi, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Blaga vrea "parteneriat permanent" cu Basescu si cod de conduita politica in PDL. "Un parteneriat permanent cu presedintele Traian Basescu", este una dintre ofertele cu care Vasile Blaga vine in fata PDL-istilor, odata cu motiunea "O Romanie dreapta. O Romanie europeana" cu care se inscrie maine, oficial, in cursa pentru sefia partidului. Documentul contine o serie de obiective pe termen scurt, mediu si lung, de la gestionarea carierei democrat-liberalilor, la politica de aliante a partidului, scrie EVZ.

Valeriu Stoica: Guvernul ar trebui sa fie interesat de pastrarea identitatii romanilor din Harghita si Covasna. Vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, a declarat duminica, la Miercurea Ciuc, ca Guvernul ar trebui sa fie interesat de pastrarea identitatii romanilor din Harghita si Covasna. "Atata vreme cat Guvernul de la Budapesta e preocupat de pastrarea identitatii comunitatilor maghiare din tarile vecine, nu vad de ce Guvernul Romaniei nu ar fi interesat de pastrarea identitatii comunitatilor romanesti din zonele romanesti locuite majoritar de minoritatile nationale', a declarat Valeriu Stoica, citat de Romania Libera.

Boc: Cum sa-mi dau demisia acum? Despre ce-am discutat noi intre noi, pentru asta sunt memorii. Premierul Emil Boc sustine ca nu intentioneaza sa-si dea demisia de la Palatul Victoria, eschivandu-se insa cand vine vorba daca presedintele Traian Basescu i-a cerut sa faca acest lucru. "Cum sa-mi dau demisia acum cand imi asum raspunderea in Parlament (pe legile salarizarii profesorilor si dialogului social - n.r.)?", a raspuns retoric Boc la intrebarea daca are in intentie sa plece de la guvern. Premierul s-a ferit sa spuna transant daca presedintele Traian Basescu i-a cerut sau nu demisia, preferand sa expedieze subiectul la nivelul "dezbaterii publice", scrie EVZ.

Sever Voinescu: Guvernul nu trebuie sa isi asume raspunderea pe Legea minoritatilor. Deputatul Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL, a declarat ca nu poate fi de acord cu autonomia teritoriala pe criterii etnice, adaugand ca Guvernul nu trebuie sa isi asume raspunderea pe Legea statutului minoritatilor. "Trebuie sa va spun ceva foarte clar: nu pot fi de acord cu autonomia teritoriala acordata pe criterii etnice. Aici pozitia mea este ferma. Din punctul meu de vedere, dispozitiile constitutionale sunt clare in aceasta privinta si pozitia politica a mai tuturor fortelor si chiar si a multor lideri UDMR mi se pare extrem de rationala in privinta asta. Deci sub nicio forma nu poate fi vorba de autonomie teritoriala acordata pe criterii etnice. Aici politica noastra este foarte clara, a fost exprimata plastic si, in acelasi timp, extrem de elocvent, de presedintele Traian Basescu, care a spus ca, din punct de vedere administrativ, cata autonomie la Caracal, atata autonomie la Odorheiu Secuiesc", a afirmat deputatul PDL duminica, la Miercurea Ciuc, scrie Adevarul.

In editorialul "839 de zile cu Emil Boc", Claudiu Pandaru scrie: "Ia uite, eu sunt!". Rezemat de-un scaun, domnului Boc i se indreptau cearcanele, in cabina de machiaj de la Pro Tv. In televizorul spanzurat pe un perete, tot Boc alerga pe holurile Parlamentului, vorbea in capul sedintei de Guvern, zambea pe la diverse taieri de panglici. "Despre sanatate, investitii, iesirea din criza... Emil Boc, la Dupa 20 de ani". "Pai da, cine altul? Eu!", incerca domnul Boc sa lege un dialog cu spatele la televizor. Domnul Boc e premier de 839 de zile. Pai da, cine altul? Reforma in educatie, reforma in sanatate, reforma in domeniul muncii, reforma autostrazilor, reforma pustii si curelei late. Sigur ca trebuie facute. Dupa 20 de ani, Romania e tot o tara cu WC-ul in curte. Integral in Gandul.

Georgian Pop, dupa dezvaluirile Wikileaks: "Sunt un politician cu bune conexiuni internationale". Deputatul PSD care apare in telegramele diplomatiei SUA dezvaluite de Wikileaks explica intr-un interviu pentru EVZ cum a ajuns sa aiba relatii cu americanii, ce este si ce nu este adevarat in declaratiile cu care a fost citat. In telegramele Wikileaks, Georgian Pop apare cu referiri critice dure despre Elena Udrea, dar si despre colegii din PSD precum Adrian Nastase, Victor Ponta si Iulian Iancu. Desi spune ca unii dintre diplomatii americani i-au atribuit false declaratii care l-au deranjat, el afirma ca nu are cum sa fie suparat pe ambasada SUA.

"Felix" vrea capul lui Kovesi. Senatorul PC Dan Voiculescu ii cere lui Traian Basescu demisia procurorului general Laura Codruta Kovesi in urma informatiilor potrivit carora aceasta ar fi facut publice informatii dintr-un dosar de urmarire penala, afirmand ca, in caz contrar, Parlamentul ar putea initia procedura de suspendare. "Domnule presedinte, in 6 aprilie 2011 a devenit publica informatia referitoare la demersul abuziv al procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care a trimis presei, pe canale neoficiale, informatii dintr-un dosar de cercetare penala. Concret, doamna Kovesi si-a procurat informatii aflate intr-un dosar penal pe care nu il avea sub directa cercetare, le-a atasat si le-a trimis, de pe propria adresa de e-mail, unui ziarist. Prin acest demers, procurorul general a incalcat flagrant impartialitatea si obiectivitatea activitatii de cercetare penala", spune Voiculescu intr-o scrisoare deschisa transmisa presedintelui. Integral in Romania Libera.

Monica Macovei pledeaza pentru un premier tehnocrat. Europarlamentarul PDL Monica Macovei s-a pronuntat, azi, in favoarea ideii unui premier tehnocrat, mai ales in conditii de criza economica. "Ca principiu politic, presedintele partidului care castiga niste alegeri e logic sa fie premier. (...) Dar, daca intr-un anumit moment, de exemplu in timpul crizei economice, este mai bine sa ai un premier tehnocrat, care sa vina dintr-un spatiu economic pe care sa-l stie - sa stapaneasca acest domeniu mai mult decat un om politic, atunci sigur ca da. Fa-o asa. Pe o perioada o faci. Deci nu vad nicio problema cu asta", a declarat Macovei, citata de EVZ.