Ponta: "Daca ma intrebati pe mine, eu l-as sustine pe Oprescu pentru Primarie". Vanghelie: "Sincer, cred ca Victor il vrea pe Sorin. E o decizie politica". Liderul PSD, Victor Ponta, este tot mai convins ca solutia pentru Primaria Generala este Sorin Oprescu. "N-am nimic impotriva celorlalti dar, dupa cum arata astazi sondajele, Piedone, Chiliman si Vanghelie nu strang, impreuna, nici jumatate din procentele lui Oprescu", a declarat Ponta pentru Gandul. Seful PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a incercat sa dea impresia, luni seara, ca este politicianul care pune interesul partidului mai presus decat interesul personal. "Asta e, daca Oprescu sta mai bine il sustinem pe el, ce sa facem, e o decizie politica. Si, sincer, eu cred ca Victor il vrea pe Sorin", a declarat Vanghelie pentru Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc face teoria norocului in PDL. Blaga vrea o rupere de ritm. "Noi n-am avut noroc", asa le explica premierul democrat-liberalilor dezvantajele guvernarii pe vreme de criza, promitandu-le insa ca stie ce sa faca pentru a castiga alegerile din 2012. Emil Boc le mai cere o sansa PDL-istilor, dand vina pe ghinion ca au ajuns la guvernare in vreme de criza. Vasile Blaga sustine ca e nevoie de o rupere de ritm si de o alta abordare pentru ca PDL sa castige alegerile in 2012. Pe scurt, acestea sunt ofertele cu care Emil Boc si Vasile Blaga isi disputa voturile democrat-liberalilor la alegerile din mai pentru sefia partidului, scrie EVZ.

Oprescu, tot mai curtat de PSD. Social-democratii il sustin din ce in ce mai mult pe actualul primar general, Sorin Oprescu, pentru un nou mandat. Liderul PSD, Victor Ponta, a pledat in favoarea acestuia invocand un sondaj de opinie care il plaseza pe primul loc. Potrivit sondajului prezentat in sedinta de azi a Comitetului Executiv National al PSD, Sorin Oprescu inregistreaza 63% din preferintele bucurestenilor. Pe urmatorul loc se situeaza conservatorul Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, cu 22%, iar pe locul trei, cu 13%, se plaseaza liberalul Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, care a lasat pana acum impresia ca ar fi interesat de o candidatura la Bucuresti, scrie Adevarul.

Chiliman: RATB este in subordinea PD-ului si a Elenei Udrea. Andrei Chiliman, seful partidului PNL Bucuresti spune ca RATB-ul a devenit un "instrument de razboi politic aflat neconditionat la dispozitia Partidului Democrat si a Elenei Udrea" si anunta ca va depune o plangere penala impotriva conducerii institutiei. "Partidul National Liberal considera ca slugarnicia specific pedista si vandalismul politic al conducerii RATB trebuie sanctionate. De asemenea, apreciem ca faptele comise au un vadit caracter penal, considerent pe baza caruia vom formula plangere penala impotriva conducerii RATB pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si distrugere", se arata intr-un comunicat transmis de conducerea Partidului, citat de Romania Libera.

William Branza: Regret ca partidele de stanga nu inteleg competitia din PDL. Deputatul PDL Willian Branza este convins ca indiferent de cine va castiga sefia PDL, prietenii din partid vor ramane prieteni. In acelasti timp, democrat-liberalul regreta ca opozitia nu intelege lupta din PDL. "Indiferent de rezultat ei vor ramane colegii mei de partid, in unele cazuri, prietenii mei. Regret ca partidele de stanga nu inteleg competitia din PDL, competitie bazata pe democratie si onestitate si indiferent de rezultat prietenii vor ramane prieteni", a spus William Branza, aratandu-se convins ca "in PDL nu vor fi invingatori si invinsi", scrie EVZ.

PSD imprumuta 1 milion de euro pentru a cumpara sediul din Kisellef. Social-democratii vor sa contracteze un credit in valoare de un milion de euro, la Unicredit Tiriac, pentru a cumpara sediul central al partidului, situat in Bulevardul Kisellef. Creditul va fi facut pe o perioada de sapte ani, cu o dobanda de 10.000 de euro pe luna, adica exact cat sunt nevoiti social-democratii sa scoata din buzunar pentru plata chiriei. De altfel, conducerea PSD urmareste ca prin cumpararea sediului sa scape de chiria pe care o plateste in prezent catre RAPPS si care s-a dovedit impovaratoare pentru partid, scrie Adevarul.

Mioara Mantale a demisionat din postul de inspector guvernamental in cadrul SGG. Fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale a demisionat din postul de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului, pe care il ocupa de la mijlocul anului trecut. Potrivit informatiilor din Monitorul Oficial, la data de 17 aprilie 2011, raportul de serviciu al Mioarei Mantale, inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului, inceteaza prin demisie. Decizia a fost semnata luni de premierul Emil Boc, scrie Romania Libera.