Boc pierde sprijinul lui Basescu in cursa pentru sefia PDL. Emil Boc nu se mai bucura de sustinerea lui Traian Basescu, seful statului preferand in schimb sa transmita un mesaj clar contracandidatului acestuia, Vasile Blaga, ca alegerile interne trebuie sa se desfasoare intr-o competitie libera si legitima, fiind de acord cu cresterea numarului de delegati. Conform unor surse democrat-liberale, presedintele Basescu si-ar fi reconsiderat sprijinul acordat initial lui Emil Boc in cursa pentru presedintia PDL, fiind nemultumit de faptul ca premierul a refuzat sa demisioneze de la sefia Guvernului, ca urmare a presiunilor facute, in primul rand, de catre ministri. "Boc isi va pierde constant din sprijin in partid, dupa ce a refuzat sa demisioneze, iar procesul va fi accelerat de faptul ca nici presedintele nu si-l mai doreste ca presedinte al partidului, dupa ce ministrii si-au impus punctul de vedere, acela de a ramane premier", a declarat un pedelist, citat de Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Paleologu: Sunt oleaca Don Quijote, dar am si o latura de Sancho Panza, de pragmatism. Candidatul la presedintia PDL Theodor Paleologu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca a apreciat articolul de presa in care este comparat cu Don Quijote, afirmand ca el chiar este "oleaca Don Quijote", insa are si "o latura de Sancho Panza, de pragmatism". Paleologu a spus ca i-a placut ironia fina din articolul de presa in care este comparat cu Don Quijote si ca acesta era eroul favorit al tatalui sau. "Fara indoiala, am o latura de Don Quijote, altfel nu as fi intrat in politica. Sunt oleaca Don Quijote. Dar am si o latura de Sancho Panza, de pragmatism", a spus Paleologu. El a adaugat ca in cursa electortala din interiorul PDL este nevoie de jovialitate si de sportivitate, iar aparitia sa in competitie "destinde atmosfera", scrie Gandul.

Nastase: PDL are o guvernare de amatori si invoca flacara violeta pentru a iesi din criza. Nastase critica preocuparile actuale ale PDL-ului care doreste sa isi schimbe culoarea oficiala. Potrivit deputatului PSD, partidul aflat la conducerea tarii nu este interesat de adevaratele probleme ale Romaniei printre care se numara si majorarea preturilor. "In fata acestei realitati tot mai sumbre, PDL doreste sa vina cu o pata de culoare: violet. Am aflat din presa, recunosc, fara prea mare surprindere, ca una dintre preocuparile partidului aflat la guvernare consta in schimbarea culorii oficiale. Daca superstitia lui Traian Basescu din timpul campaniei electorale din 2009 va cuprinde intreg partidul, curand vom avea o Romanie violet. Borduri, garduri, cosuri de gunoi, bancute si telegondole vor deveni toate violet. Se va vedea atunci mult mai clar ca PDL are o guvernare de amatori si ca singurul lucru pe care il face pentru a scoate tara din criza este sa invoce flacara violet", declara Nastase, citat de Romania Libera.

Elena Basescu pierde razboi dupa razboi cu limba romana. Elena Basescu a "reusit" doua greseli intr-o singura fraza la ultima aparitie publica. Eurodeputatul PDL a ajuns in atentia presei romane si internationale pentru felul in care stalceste limba romana. Elena Basescu s-a impotmolit de data aceasta la acordul in gen si numar, dar n-a nimerit-o mai bine nici cu verbul. "Optiunea mea este pentru domnul presedinte Emil Boc, care a avut curajul sa ia reforme foarte dure, a caror... a carui rezultat se va vedea cu siguranta peste un timp", a recitat EBA, cu ezitarile de rigoare, in fata jurnalistilor, la lansarea candidaturii premierului pentru sefia PDL. Mezina presedintelui recidiveaza astfel in materie de greseli gramaticale, dupa ce anii trecuti unele ziare au comparat-o cu Marian Vanghelie in materie de "perle", scrie Adevarul.

Dupa modelul Udrea, Ponta lanseaza pe blog harta mafiilor PDL. Presedintele PSD, Victor Ponta, lanseaza pe blog o harta pe care o intituleaza "Mafiile PDL". Cu ajutorul hartii, Ponta le propune cititorilor sai "un exercitiu de curatenie". Dupa modelul Elenei Udrea care a lansat pe blog "Bucurestiometrul", un instrument prin care bucurestenii pot semnala problemele cu care se confrunta in Capitala, Victor Ponta posteaza pe blog harta "Mafiile PDL". Ponta identifica liderii PDL si domeniile pe care acestia le controleaza in judetele tarii. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Antastase, conduce Mafia petrolului in judetul Prahova, Radu Berceanu controleaza Mafia asflatului in judetul Dolj, iar Adriean Videanu Mafia Energiei in judetul Targoviste. Capitala este sub influenta trioului mafiot Udrea-Boc-Blejnar, potrivit lui Ponta. Exista totusi un "diriginte" care din umbra ii dirijeaza si ii apara pe toti, scrie Romania Libera.

Ponta: Flutur vrea sa faca drumuri judetene cu un milion de euro kilometrul. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, dupa ce "a primit 70 de milioane de euro ca sa schimbe tabara Blaga pentru tabara Boc", vrea sa faca un drum judetean cu un milion de euro kilometrul."Unul din baronii importanti in PDL, domnul Flutur, a primit 70 de milioane de euro ca sa schimbe tabara Blaga pentru tabara Boc. Am cifrele oficiale puse la dispozitie de domnul Flutur Consiliului Judetean, cum va cheltui cei 70 de milioane primiti de la Elena Udrea ca sa nu mai voteze cu Blaga, (...) de exemplu, pentru DJ 174, domnul Flutur vrea sa faca un drum judetean la costul de 1.362.285 de euro kilometrul. De asemenea, DJ Campulung - Stulpicani, kilometru este 902.262 de euro", a afirmat Ponta, citat de EVZ.

Udrea il ataca pe Oprescu. Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea sustine ca Sedinta Consiliului General de ieri a aratat dererminarea PDL-ului in apararea intereselor Bucurestiului si il condamna pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu ca nu este "un gospodar bun". "Sedinta Consiliului General de ieri a aratat, daca mai era nevoie, determinarea PDL in a oferi Bucurestiului un buget functional si in a pune in practica planul privind referendumul legat de Legea Capitalei. Dupa o luna in care a refuzat sa intre in legalitate si a blocat astfel acceptarea bugetului la ministerul Finantelor, dupa ce marti PDL l-a somat sa convoace sedinta deindata pentru aprobarea bugetului (altfel urma sa o convocam noi), Oprescu a fost fortat sa isi corecteze erorile facute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) ASA cum fusese aprobat in Consiliul General la ultima sedinta.", scrie Udrea pe blogul sau. Integral in Romania Libera.

In editorialul "Ce-l impiedica pe talentatul domn Talmacean sa fie Zorba Grecul", Silviu Sergiu scrie: "Edmond Talmacean (un nume cu puternice sonoritati caragialesti, aidoma lui Agamemnon Dandanache) este un dezastru. Ca dansator si ca politician.Vrea sa fie o sosie a lui Michael Jackson, dar prestatia sa il face pe megastar (fie-i tarana usoara) sa se rasuceasca in mormant. Dansul din emisiunea de divertisment de la Antena 2 a fost o scalambaiala dizgratioasa. Daca avea talent, daca s-ar fi descurcat cat de cat in postura de dansator, poate opinia publica ar fi fost mai ingaduitoare cu el. Cand se apuca insa sa joace tontoroiul in plina criza economica este pur si simplu indecent. Om fi noi balcanici precum grecii, dar Talmacean nu este Zorba. Grecul danseaza pe plaja convingator si reuseste sa-i ridice moralul prietenului sau american, dupa ce funicularul in care-si investise banii, la indemnul lui Zorba, s-a prabusit sub propriii ochi. Dupa prestatia lui Talmacean, putem intelege de ce romanilor nu le trece supararea pe criza economica. Si vorbim despre un popor obisnuit sa faca haz de necaz. Din pacate pentru el, Talmacean nu este in stare sa ofere poporului circ de calitate, intr-o vreme in care painea se da pe cartela". Integral in EVZ.