Se ascut sabiile in razboiul Patriciu - Antonescu. Fix acum doi ani, Dinu Patriciu, unul dintre cei mai vechi si influenti membri PNL, nu isi imagina un presedinte mai bun pentru partid decat Crin Antonescu. "Este un intreprinzator in politica, are talent oratoric extraordinar", spunea afaceristul in martie 2009 despre cel pe care avea sa-l sustina sa ajunga liderul PNL. Si nu a facut numai atat. In acelasi an i-a fost alaturi, prin firmele la care este actionar, in campania electorala. Martie 2010. Patriciu il sustine din nou pe Antonescu in lupta pentru reconfirmarea ca presedinte al partidului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Lista scurta a Elenei Udrea cu posibilii candidati ai PDL la Primaria Capitalei. Atac dur la Oprescu: "S-a ocupat de rate salbatice si de ceasuri de aur de mii de euro". Silviu Prigoana, Liviu Negoita, Sulfina Barbu si Cristian Preda sunt posibilii candidati ai PDL la functia de primar general al Capitalei, in opinia ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, liderul organizatiei din Bucuresti a PDL. "Silviu Prigoana ar putea sa intre in competitia pentru Primaria Capitalei din partea PDL. Un bun candidat ar fi Liviu Negoita, la fel si Sulfina Barbu. Chiar si domnul Cristi Preda a spus ceva despre o posibila candidatura. Este important ca ei sa se pregateasca de pe acum", a declarat, intr-un interviu pentru gandul Elena Udrea. Ea a spus ca, in mod categoric PDL nu va sustine candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Bucurestiului, anunta Gandul.

Udrea: PSD si PNL calca pe urmele lui Stan si Bran. Elena Udrea sustine ca partidele PSD si PNL se tem de referendumul pentru Legea Capitalei, care va avea loc pe 19 iunie. Ea compara partidele cu celebrele personaje Stan si Bran datorita "inconsecventei " de care dau parte liderii lor. "PSD si PNL calca harnic si cu spor pe urmele lui Stan si Bran. Dupa ce timp de aproape trei luni au tipat ca PDL Bucuresti nu doreste referendum, acum cand acesta a fost convocat, cand noi am aratat ca nu ne temem sa venim in fata bucurestenilor, USL ameninta ca-si ia jucariile si pleaca acasa. Este exact acelasi tip de inconsecventa care nu-i va transforma niciodata pe Victor Ponta si Crin Antonescu in oameni de stat, informeaza Romania Libera.

Rectorii-parlamentari au ajuns la mana ANI. Sansele ca rectorii-parlamentari sa-si piarda mandatele de deputat sau senator pe motiv de incompatibilitate sunt aproape nule. Desi Ministerul Educatiei a cerut Agentiei Nationale de Integritate (ANI) sa constate incompatibilitatea senatorului Ecaterina Andronescu (PSD) si a deputatilor Florian Popa (PSD), Nicolae Robu (PNL) si Iosif Stefan Dragulescu (PDL), procedurile greoaie pot face ca acestia sa prinda alegerile din 2012 tot in parlament. Si asta pentru ca, dupa o eventuala decizie de incompatibilitate a ANI, data in termen de pana la trei luni, cei patru parlamentari pot contesta hotararea in justitie, iar procesul poate dura si peste un an, avand in vedere termenele si doua instante - Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie EVZ.

Cum sarbatoresc Boc, Boagiu si constructorii primavara infrastructurii. Vezi care sunt proiectele care starnesc exuberanta membrilor Guvernului. O veritabila primavara a infrastructurii sta sa inceapa in Romania. Pentru asta premierul Boc multumeste public Ancai Boagiu, ministrul de la Transporturi care, la randul sau, lauda constructorii romani. Dupa licitatia incheiata cu succes, la inceputul saptamanii, pentru cei 183 de kilometri de autostrada ai coridorului IV si care ar trebui sa fie gata in numai doi ani, vineri a venit randul semnarii unui nou contract. Bucurestenii din Drumul Taberei vor avea o statie de metrou in cartier. Cand? Din 2014-2015, potrivit datelor furnizate de Ministerul Transporturilor. Statia, depoul si circa 1 kilometru de traseu vor costa statul roman 231,67 de milioane de lei (peste 55 de milioane de euro), anunta Gandul.

Cand cu Blaga, cand cu Boc. Razgandacul democrat-liberal. Poporul PDL a intrat intr-o noua etapa a campaniei electorale interne, migreaza din tabara lui Emil Boc in cea a lui Vasile Blaga de la o zi la alta. Nici macar votul dat de conducerea organizatiilor, cum a fost cazul Bucurestiului, nu-i poate tine la distanta de Vasile Blaga pe cei care pana acum i-au declarat, de nevoie, dragoste vesnica lui Emil Boc. Prima care a facut pasul a fost filiala sectorului 3 al Capitalei, desi organizatia mare a Capitalei a hotarat prin vot ca-i acorda toata sustinerea lui Emil Boc. Democrat-liberalii Organizatiei sectorului 3 au votat marti seara pentru ca motiunea cu care Vasile Blaga candideaza pentru presedintia partidului sa intre in dezbaterea Conventiei Nationale din 14 mai, dupa ce au primit vizita candidatului, informeaza Puterea.