Theodor Paleologu: Daca Blaga e caporal, eu sunt copil de trupa. Continua seria de declaratii tari din campania electorala pentru conducerea Partidului Democrat Liberal. A venit randul candidatului cotat cu sansa a treia, Theodor Paleologu, sa adopte retorica belicoasa pornita de Vasile Blaga si, in mod controverstat, de presedintele Romaniei, Traian Basescu. Inainte de a-si prezenta motiunea "Privind spre viitor" in fata Colegiului Director Judetean al organizatiei democrat-liberale, Paleologu a afirmat ca daca Vasile Blaga este "caporal - asa cum a spus Traian Basescu -, atunci el este "copil de trupa". Theodor Paleologu a mentionat ca nu se considera nedreptatit de faptul ca presedintele Traian Basescu are un favorit in cursa pentru sefia PDL, pe Emil Boc, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

The Telegraph: Politicianului roman care a dansat "Moonwalk" i-a fost ordonat sa se opreasca din dans. Edmond Talmacean, un politician de 40 de ani, din Bucuresti, a ajuns in atentia presei romanesti dupa ce l-a imitat pe fostul dictator Nicolae Ceausescu si a dansat dansul "moonwalk" al lui Michael Jackson intr-o emisiune televizata. "Dansul este un alt fel de mesaj politic care face apel la tanara generatie, ca este bine sa se distreze... ca te poti duce intr-o discoteca si sa dansezi", a spus Talmacean. In Romania, casa lui Dracula si a altor traditii oculte, politica este renumita ca fiind neobisnuita. Este un lucru stiut ca presedintele Traian Basescu si consilierii sai poarta violet in anumite zile pentru a indeparta raul, scrie The Telegraph.

Ponta: Udrea imparte banii pe criterii mafiote, stabileste si firmele care castiga licitatiile. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, imparte bugetul ministerului "pe criterii mafiote" catre primarii PDL, stabilind tot ea si firmele care trebuie sa castige licitatiile. Liderul PSD nu a precizat despre ce sume si firme este vorba, sustinand ca partidul va face in curand o prezentare detaliata a acestora. Ponta a acuzat-o pe Udrea ca distribuie banii din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale pe "criterii clientelare si mafiote". El a declarat ca primarii PDL care primesc fonduri de la Ministerul Dezvoltarii "pleaca de la Bucuresti de la Udrea si cu firmele care trebuie sa castige licitatiile", scrie Gandul.

Elena Udrea: Oamenii lui Vasile Blaga ataca Guvernul, iar Guvernul este al PDL. Elena Udrea a declarat, astazi, ca declaratiile din weekend ale presedintelui Traian Basescu au venit sa corecteze campania interna e PDL-istilor. Seful statului l-a atacat dur ieri pe Vasile Blaga, aratand ca democrat-liberalii nu trebuie condusi de un "caporal". Vicepresedintele PDL a atras atentia ca democrat-liberalii care il sustin pe Vasile Blaga pentru sefia partidului ataca de fapt Guvernul. "Am constatat ca colegii din platforma domnului Blaga ataca Guvernul, care e al PDL, nu al motiunii domnului Boc", a spus Elena Udrea, inaintea sedintei Biroului Politic al PDL. Integral in EVZ.

Crin Antonescu, tras de urechi pentru "jignirea" persoanelor cu autism. Liderul Uniunii Social-Liberale, Crin Antonescu, a fost avertizat de organizatia "Autism Romania" dupa ce, intr-un discurs tinut la inceputul lunii aprilie, a afirmat ca Guvernul condus de Emil Boc ar suferi de "autism politic". "Folositi acest termen in sens negativ. Acest tip de discurs este regretabil din partea unui om politic, mai ales a unui fost candidat la o inalta functie publica", a precizat, intr-un comunicat de presa, organizatia neguvernamentala. Presedintele "Autism Romania", Liuba Iacoblev, a explicat ca autismul este o tulburare de dezvoltare descrisa prin dificultati de comunicare si relationare sociala, care afecteaza persoana in forme si grade diferite. Cu toate acestea - a mentionat Liuba Iacoblev - persoanele cu autism "nu trebuie caracterizate doar prin deficite si nu pot fi privite doar ca oameni carora le lipseste ceva". Astfel, indivizii cu autism au si calitati care se trag tocmai din aceasta stare: incapacitatea de a minti sau de a se preface, integritatea si o serie de abilitati in domenii precum stiinta sau arta, scrie Romania Libera.

Flutur: E un lucru absolut normal ca presedintele Basescu are opinii despre viitorul partidului. Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca este un lucru absolut normal ca presedintele Traian Basescu sa aiba opinii in legatura cu PDL si cu viitorul partidului, avand in vedere ca provine din acest partid. "Am avut, dorim sa avem si vom avea un parteneriat cu Traian Basescu. PDL a lucrat si lucreaza cu presedintele si, evident, presedintele provine din acest partid si faptul ca are anumite opinii, pareri despre viitorul partidului socotesc ca este un lucru absolut normal, firesc si faptul ca o face transparent nu mi se pare anormal", a afirmat Flutur, intrebat daca era necesara interventia presedintelui Traian Basescu in legatura cu PDL, scrie Gandul.

Blaga: Nu am un conflict nici cu Basescu, nici cu Boc. Vasile Blaga, secretarul general al PDL, a declarat luni la Pitesti, ca nu are niciun conflict cu presedintele Traian Basescu si nici cu premierul Emil Boc, mentionand insa ca pentru sefia PDL candideaza, in afara de el, doar actualul presedinte al partidului, nu si seful statului. "Eu nu am niciun scandal cu domnul presedinte Traian Basescu, intrebati-l pe domnia sa", a declarat Vasile Blaga. Intrebat daca exista un conflict intre el si Emil Boc, respectiv intre el si Traian Basescu, Blaga a spus: "Nu, nici intre mine si domnul presedinte, nici intre mine si domnul prim ministru, dimpotriva!" Integral in Adevarul.