Primariile vor sa dezvolte orasele cot la cot cu firmele private. Parteneriatul public-privat redevine, in 2011, principalul instrument avut in vedere de autoritatile centrale si locale pentru dezvoltarea urbana, atat pe zona imobiliara, cat si pe cea de infrastructura. Concluzia participantilor la forumul international "Infrastructura inteligenta in Europa de Sud-Est", organizat timp de doua zile de Forum Invest si sustinut de "Evenimentul zilei", a fost unanima: parteneriatele de acest tip trebuie sustinute, insa fara ca acestea sa reprezinte interese particulare. In 2011, unul dintre principalii actori pe zona parteneriatelor public-privat va fi Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), care va lansa, luna viitoare, primele proiecte de constructii de locuinte prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), realizate in acest tip de parteneriat, a anuntat Elena Udrea, ministrul de resort, in cadrul forumului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Primaria sectorului 1 cheltuieste 450.000 de euro pe banci din lemn tropical, cosuri de gunoi cu scrumiere, mese de tenis si sah. 500 de banci din lemn tropical, 100 de cosuri de gunoi cu scrumiera, 10 mese de tenis si 50 de sah. Pentru noul mobilier urban sectorul 1 va cheltui, in patru luni, 1.801.044 de lei fara TVA, adica echivalentul a 450.000 de euro. Potrivit unui anunt publicat pe site-ul guvernamental, Administratia Domeniului Public sector 1, institutie subordonata Primariei sectorului 1, intentioneaza sa cumpere 500 de banci din lemn de esenta nobila, 100 de cosuri de gunoi cu scrumiera, 10 mese de tenis si 50 de sah. Licitatia se va tine pe data de 1 iunie, iar durata contractului a fost stabilita la patru luni. Asta inseamna ca ultimele banci sau mese de sah se vor monta la inceputul iernii, in cazul fericit in care licitatia nu va fi contestata, anunta Gandul.

Nicolaescu: "Nu ma duc la alt partid". Dupa demisia din PSD, Sergiu Nicolaescu respinge ideea de a se orienta catre o alta formatiune politica, spunand ca "asa ceva fac carieristii". Senatorul a precizat ca va sustine in continuare in Senat proiectele social-democratilor. "Nu am ce sa reprosez partidului meu... Ceea ce m-a jignit insa a fost lipsa de incredere", s-a multumit sa spuna senatorul despre motivele care l-au impins sa plece, dupa aproape 22 de ani, din tabara social-democratilor. "Nu o sa intru in detalii. Dar a fost o decizie cu atat mai grea cu cat sunt printre cei care au fondat partidul. Eu am intrat chiar de la inceput, in FSN...", a declarat el pentru Adevarul.

Igas:De la 1 mai, sefii de arme pleaca in teritoriu pentru a face evaluari in vederea restructurarii. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, marti seara, la Slatina, ca, incepand cu 1 mai, sefii de arme vor pleca in teritoriu pentru a face evaluarile necesare restructurarii structurilor MAI, informeaza corespondentul NewsIn. "Am preluat de la predecesorul meu, domnul Blaga, un plan de restructurare a ministerului pe care-l voi duce la bun sfarsit. Incepand cu 1 mai, toti sefii de arme vor pleca in teritoriu pentru a face evaluarile necesare in vederea restructurarii sistemului", a declarat ministrul Traian Igas, in legatura cu derularea procesului de restructurare a structurilor MAI. Ministrul nu a precizat numarul politistilor sau al celorlalti angajati din subordine care vor fi disponibilizati, dar a spus ca vor ramane 130.000 de angajati, scrie Romania Libera.

Paleologu: Motiunea mea e un fel de canon de post, e aproape calugareasca. Toader Paleologu spune ca scopul sau nu este castigarea presedintiei PDL, ci atragerea de partea sa a cat mai multor democrat-liberali astfel incat sa-si poata impune ideile. De aceea, a explicat el, si motiunea cu care s-a inscris in alegerile interne este una "austera". "Motiunea mea e simpla, austera, e un fel de canon de post, o motiune aproape calugareasca. Eu nu sunt dintre cei care se bat cu incrancenare pentru sefia partidului, eu vreau sa castig un numar de membri din fiecare organizatie care sa-mi poata permite sa merg mai departe pe ideile mele", a declarat astazi Paleologu. Pe de alta parte, fostul ministru al Culturii a spus ca vrea ca PDL sa recastige Bucuresti la alegerile locale din 2012, anunta EVZ.

Elena Udrea scoate la licitatie 20 de pachete de proiecte pentru reabilitarea de drumuri in valoare totala de 2 miliarde euro. Ministrul Elena Udrea a anuntat marti ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va lansa, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, licitatii pentru 20 de pachete de proiecte pentru reabilitarea de drumuri judetene si de interes local. Fiecare lot are o valoare maxima de circa 100 de milioane de euro, astfel, valoarea totala maxima estimata a celor 20 de pachete de proiecte ajunge la 2 miliarde euro. "Ii astept pe toti cei interesati. Ne-am dori ca foarte multe companii de constructii sa participe la licitatii", a declarat Elena Udrea, care a anuntat ca va invita presa si reprezentanti ai opozitiei la deschiderea ofertelor. Proiectele care vor fi scoase la licitatii fac parte din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), care presupune, printre altele, reabilitarea a 10.000 de km de drumuri judetene si de interes local, informeaza Gandul.