Ministerul condus de Elena Udrea: "De Paste, romanii nu vor avea parte de concerte la malul marii ". Pastele din acest an difera de anii trecuti in privinta pregatirilor facute de Ministerul Turismului. "De Paste, romanii nu vor avea parte de concerte la malul marii organizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar ministerul ii incurajeaza pe romani si nu numai sa petreaca Sfintele Sarbatori, alaturi de familiile lor, in mai multe destinatii turistice care au pregatit evenimente speciale. Slujba de Inviere este organizata pe litoral anul acesta pe plaja Modern de la Constanta si pe plaja din Mangalia. Zeci de mii de credinciosi sunt asteptati sa vina pe malul marii pentru a lua Lumina. Turistii care iubesc traditiile romanesti sunt asteptati sa participe la evenimentele desfasurate in Bucovina si Maramures. In cadrul programului MDTR "Pastele in Bucovina", sambata seara, va fi primita candela cu Lumina adusa direct de la Mormantul Sfant din Ierusalim", a declarat pentru gandul Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). El nu exclude, insa, ca autoritatile locale din diferite zone ale tarii sa organizeze manifestari cu caracter religios sau cultural, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PSD si PNL contesta la CCR plafonarea salariilor profesorilor si Codul Social. Social-democratii si liberalii contesta atat procedura de adoptare, cat si aspecte de fond ale celor doua acte normative pentru care premierul Emil Boc si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, in absenta opozitiei. "Criticam procedura, deoarece din nou se trec prin Parlament abuziv doua proiecte importante prin angajarea raspunderii. Desi Constitutia prevede ca angajarea raspunderii sa aiba loc in conditii deosebite, noi nu consideram ca acestea reprezentau o urgenta. In plus, Guvernul si-a angajat raspunderea pe cele doua proiecte fara a avea avizul CES", a aratat, astazi, Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD. De asemenea, PNL si PSD critica evitarea principiului constitutional al negocierii colective, reducerea salariilor in cursul executiei bugetare si faptul ca "in decurs de un an s-a bulversat complet sistemul de salarizare a bugetarilor prin adoptarea a cinci legi in acest sens", anunta EVZ.

Mai multi lideri PRM au demisionat din partid. Ei il acuza pe Vadim Tudor de duplicitate. Mai multi lideri PRM ai organizatiilor din Bucuresti au demisionat din partid, dupa ce presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a dovedit ca este o persoana "duplicitara", preocupata de propriile interese. Demisia in bloc din Partidul Romania Mare a fost hotarata in sedinta Biroului Executiv Municipal, se arata in comunicatul care mai precizeaza ca presedintele PRM sector 6, Luminita Adam, a parasit formatiunea pentru a se alatura PSD. Si Codrin Stefanescu a demisionat, pe 19 aprilie, din functia de vicepresedinte al PRM. El a declarat ca plecarea sa din partid are legatura cu faptul ca formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor face un joc dublu - critica PDL, dar sustine, de fapt, la nivelul CGMB interesele democrat-liberalilor si acuza ca aceasta "aservire" are legatura cu unele procese in derulare, informeaza Adevarul.

Nastase: Romania se indreapta cu pasi repezi spre dictatura. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase continua atacul la adresa lui Traian Basescu si a PDL pe care ii acuza ca aplica o strategie de "frauda, intimidare si cumpararea voturilor" pentru a se mentine la putere. "Este clar insa ca partidul lui Traian Basescu este dispus sa sacrifice orice pentru a se mentine la putere. Pana acum, strategia sa are doua componente: Blocheaza administrativ alegerile, acolo unde nu are candidati care sa conteze, Fraudeaza, intimideaza si cumpara voturi acolo unde poate", scrie Nastase pe blogul sau. Nastase sustine ca datorita strategiilor pe care le aplica presedintele tarii si "partidul lui"-PDL, Romania se indeparteaza de un regim democratic si va ajunge la dictatura, scrie Romania Libera.

Marasoiu, Ministerul Dezvoltarii: Aproximativ un sfert din hotelurile la nivel national ar trebui inchise. Peste 500 de hoteluri de la nivel national, reprezentand circa un sfert din total, ar trebui inchise din cauza nivelului lamentabil de confort, a declarat, joi, intr-o conferinta, Paul Marasoiu, directorul Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). "Toate acele unitati care zac la acelasi nivel lamentabil de doua stele sau poate chiar mai putin fac parte dintre acele proprietati de care vrem sa scapam, ori aducandu-le la standarde superioare, ori desfiintandu-le", a spus Marasoiu. El a adaugat ca la nivel national ar trebui desfiintate circa 25% din hoteluri, adica mai mult de 500 de unitati, anunta Gandul.