Cat mai asteapta UDMR statutul minoritatilor. La doua luni de cand au batut palma in Coalitie pentru adoptarea statutului minoritatilor, parlamentarii puterii nu au miscat nicio hartie pentru a-si onora intelegerea. Proiectul este blocat si acum in Comisa pentru drepturile omului din Camera Deputatilor. Pentru relatia dintre PDL si UDMR insa ceasul ticaie: legea trebuie sa treaca de plen pana la finalul lui iunie. "Daca nu se va adopta pentru ca nu exista vointa politica sau majoritate parlamentara, atunci avem o problema", a avertizat liderul UDMR Kelemen Hunor. Tot el spune insa ca este prematur sa anticipeze ce se va intampla in Coalitie daca statutul nu va deveni lege pana la vara. "Mi se pare normal sa asteptam termenul prevazut in protocol si apoi sa vedem ce facem. Nu sunt acum in masura sa va spun daca vom fi dispusi sa mai asteptam si dupa iunie. Deocamdata, nu cred ca sunt motive de ingrijorare", a continuat Kelemen, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum si-a implicat mama in afaceri fostul ministru al Muncii, Ioan Botis. Ioan Botis, fostul ministru al Muncii, si-a implicat in afacerile din Bistrita si propria mama. Aceasta a fost actionara pentru cinci ani la o companie care se ocupa cu selectia si intermedierea fortei de munca. Incompatibilitatea dintre functiile publice ocupate de fostul ministrul si afacerile familiei sale dateaza inca din perioada in care Botis ocupa functia de director executiv al Agentiei Judetene a Fortelor de Munca. La vremea respectiva, mama acestuia, Ana Botis, in varsta de 60 de ani, a detinut 5 procente din Centrul de Angajare si Recalificare Eurotehnologic SRL, restul actiunilor revenind Ligiei Botis, sotia ministrului demisionar, anunta Gandul.

Udrea spune ca reuseste mereu cu "un zambet si o explicatie" sa-i convinga pe oameni ca are dreptate. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a afirmat, joi seara, la Craiova, ca reuseste sa-i convinga "intotdeauna" pe oameni ca are "dreptate", in activitatea pe care a intreprins-o in calitatea sa de membru al Guvernului Boc, cu "un zambet si o explicatie". Intrebata ce simte atunci cand este huiduita de oameni la intalnirile pe care democrat-liberalii le au in diferite orase ale tarii, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a spus: "Mi se intampla foarte rar, dar chiar si asa sunt om politic inainte de a fi femeie. Mi-am asumat sa fiu om politic, mi-am asumat sa fiu membru intr-un Guvern care ia masuri nepopulare si este un post politic pe care un om politic trebuie sa si-l asume", informeaza Romania Libera.

Batalie in USL pentru candidaturile locale. Tensiunile dintre social-democrati si liberali au inceput sa se faca simtite in teritoriu odata cu discutiile concrete privind repartizarea candidatilor pentru alegerile locale. In unele judete, disputele pornesc de la dorinta fiecarui partid de avea candidati atat la sefia consiliilor judetene, cat si la primaria municipiilor resedinta de judet. La Calarasi, de exemplu, si PSD, si PNL isi disputa candidatura la sefia Consiliului Judetean (CJ). Liberalii merg pe mana actualului sef al CJ, Raducu Filipescu, in timp ce PSD o sustine pe deputata Oana Niculescu - Mizil, cea care conduce organizatia judeteana, scrie Adevarul.

Ce planuri are premierul Boc pentru a compensa deficitul de personal. Un nivel de salarizare motivant ar contribui la o mai buna performanta a functionarilor din sistemul public, in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, spune consilierul primului ministru, Catalin Vatafu. El recunoaste ca functionarii din sectorul public sunt nemultumiti de scaderea salariilor, insa, da si asigurari ca Executivul are pregatit un plan de masuri, care sa compenseze deficitul de personal, anunta EVZ.