Emil Boc, cel mai bine plasat om politic din PDL in topul increderii. Emil Boc are 16% incredere multa si foarte multa si este pe un trend ascendent, cu 3 puncte peste sondajul din februarie. Intr-un top al increderii in liderii PDL, pe primul loc se afla Emil Boc, pe locul al doilea Vasile Blaga cu 15% si pe locul al treilea Elena Udrea, cu 14%. La distanta, se afla Adriean Videanu cu 11%. Desi criticat si de opozitie si de presa, Emil Boc reuseste sa se mentina in fata lui Vasile Blaga, cu 2 saptamani inainte de Conventia Nationala a PDL. De altfel, sondajul reflecta speculatiile care s-au facut in ultimele saptamani, conform carora Emil Boc porneste cu prima sansa in alegerile interne ce vor avea loc la 14 mai, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Puterea si Opozitia se bat pe legile electorale. Dupa ce au acuzat fraude masive la ultimele alegeri prezidentiale, social-democratii vor sa ingradeasca mita electorala. Potrivit uneia dintre propunerile lor, candidatul care este prins dand cadouri in schimbul votului ar urma sa fie eliminat in 48 de ore din cursa electorala. USL mai cere mentionarea expresa in lege a obiectelor care pot fi oferite in campanie, cum ar fi pixurile, brichetele, fluturasii etc. Opozitia incearca in acest fel sa inlature ambiguitatea legii in vigoare, care da candidatilor posibilitatea de a oferi "cadouri simbolice", fara a le defini. In privinta mitei electorale, actuala lege prevede doar ca promisiunea sau oferirea de "bani, bunuri sau alte foloase" in schimbul votului se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani, anunta Adevarul.

Epurarile de primavara ale lui Crin. De la venirea sa la conducerea PNL, Crin Antonescu a reusit sa dinamiteze vechile reguli liberale si sa faca alianta cu partide create de Dan Voiculescu si Ion Iliescu. Pentru a-si asigura insa linistea, liderul PNL are grija, periodic, sa scape de cei care nu sunt de acord cu el. Ultima runda de "curatenie" a avut loc ieri. Cea mai importanta schimbare il priveste pe ex-ministrul de Finante Varujan Vosganian, care s-a vazut inlaturat de la conducerea departamentelor de specialitate din PNL pentru ca postul sa-i revina lui Radu Stroe, "executat" la randul sau din functia de secretar general. Locul lui Stroe a revenit consilierului lui Crin Antonescu, Eduard Helvig, fost membru al Partidului Conservator. Acesta aparea, pe postul de ministru al Infrastructurii Nationale, si in guvernul din umbra al PNL, gandit de Antonescu in septembrie anul trecut, informeaza Romania Libera.

Boc a mers cu microbuzul la Calarasi si Amara, unde si-a prezentat motiunea le sefia PDL. Premierul Emil Boc a ajuns, marti, la Amara si Calarasi, unde si-a prezentat motiunea la sefia partidului, cu un microbuz in care se afla si staff-ul sau de campanie, spunand ca a renuntat la masina Guvernului pentru ca astfel poate discuta cu cei din echipa sa aspecte privind politica si guvernarea. Intrebat de catre o jurnalista de ce a ales sa vina cu un microbuz, si nu cu masina Guvernului, Boc a spus: "E vorba de fapul ca aceste cheltuieli sunt suportate de partid, microbuzul se achita, factura respectiva, pentru deplasare, fiind vorba de o actiune de partid, si in al doilea rand e vorba ca e mult mai bine sa fim impreuna mai mult timp si sa discutam si alte teme pe care nu le putem discuta atunci cand suntem separati. Discutam aspecte legate de politica, de guvernare, care tin de problemele oamenilor, pentru ca schimband foarte multe idei putem gasi rezolvare la probemele cu care ne confruntam", scrie Gandul.

Sediul PDL Cluj pradat de hoti cu angajatii inauntru. Persoane necunoscute au intrat in aceasta dupa-amiaza in sediul PDL Cluj si au furat, chiar din biroul presedintelui organizatiei judetene, deputatul Daniel Buda, un televizor LCD estimat la 3.000 de lei si alte lucruri de valoare mai mica. Potrivit primelor informatii furnizate de politistii clujeni, pe hoti nu i-au interesat documentele din interiorul biroului lui Buda, care este si presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, ci doar lucrurile de valoare. Interesant este faptul ca desi in sediu se aflau peroane nici una dintre acestea nu a vazut nimic suspect si nici pe hotii care au plecat cu televizorul si celelalte bunuri de valoare, anunta EVZ.