Udrea anunta deja pe blog castigatorul alegerilor PDL. Presedintele organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea, anunta pe blog cu doua saptamani inainte de alegerile din PDL, ca Emil Boc va fi castigatorul competitiei interne. "Castigatorul va fi Emil Boc. Echipa lui va fi formata din sustinatori ai tuturor motiunilor, pentru ca partidul are nevoie de fiecare dintre cei care pot si vor sa lupte pentru el. Iar baza partidului vrea ca formula castigatoare sa fie bazata pe unitate la varful lui", scrie Udrea pe blog. Competitia din PDL este una stransa care a scos la iveala multe frustrari din interiorul partidului. Elena Udrea recunoaste acest lucru, dar spera ca aceasta competitie sa ajute partidul sa se dezvolte, scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Candidat portocaliu, vopsit independent. In cursa electorala pentru Primaria Baia Mare s-a aruncat, pe langa alti sase competitori, si Vasile Vlasin, candidat care se declara independent. El si-a luat de curand "Adio!" de la PDL, dar a omis sa-si dea demisia din partid si este inca in functia de consilier local al democrat-liberalilor. "Le-am trimis o informare scrisa ca ma despart de partid. Nu am scris cuvantul demisie, pentru ca vreau sa le las placerea de a ma exclude", a fost explicatia lui Vlasin. Intrebat cum poate candida ca independent la alegerile programate pentru duminica viitoare, desi face in continuare parte din partid, democrat-liberalul a invocat in favoarea sa tocmai prevederile legale: "Nu exista niciun text de lege care sa-mi interzica sa candidez ca independent. Iar eu ma consider eliberat de orice apartenenta la acest partid", scrie Adevarul.

Muntean: Antonescu e incorsetat de gasca hrebenciucilor liberali. Exclus din PNL pe motiv ca si-a atacat colegii si este omul PDL, primarul Devei, Mircia Muntean, sustine ca este vorba de o razbunare a lui Dan Radu Rusanu. Interviu integral in EVZ.

Elena Udrea: Nu candidez ca prim-vicepresedinte PDL, sustin un coleg din societatea civila. Liderul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca desi i s-a propus sa candideze la functia de prim-vicepresedinte al formatiunii, va sustine pentru aceasta pozitie "un coleg din societatea civila", precizand ca va candida pentru una din functiile de vicepresedinte. "Colegii mei din partid mi-au propus sa candidez la functia de prim-vicepresedinte al partidului, dar raman consecventa deciziei mele anterioare de a nu candida la aceasta functie. Candidez, asa cum am declarat, la una dintre functiile de vicepresedinte al PDL si sustin pentru functia de prim-vicepresedinte propusa de colegii mei candidatura unui coleg din societatea civila", a declarat Udrea, citata de Gandul.

Iliescu: Relatia cu Rusia poate suferi, dar nu din cauza scutului. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, ca relatia Romania-Rusia poate suferi, insa nu neaparat de pe urma amplasarii scutului antiracheta, ci a stangaciilor diplomatiei romanesti, anunta Mediafax. Intrebat daca amplasarea elementelor scutului antiracheta in Romania poate afecta relatiile cu Federatia Rusa, Iliescu a raspuns: "Intr-un fel da, dar nu atat datorita acestui lucru, ci datorita stangaciilor noastre si lipsei de abordare cu intelepciune. Rusia este prudenta si foarte atenta si pastreaza anumite sensibilitati, desi lucrurile s-au schimbat radical dupa 1989". Iliescu a afirmat ca amplasarea scutului antiracheta in Romania este "un element de securitate generala in zona". El a adaugat ca, in contextul globalizarii, statele nu se pot sustrage unei interconectari, chiar daca aceasta implica si o cedare de suveranitate, scrie Romania Libera.

Turcan le apara pe Udrea si Macovei de "noroiul" din tabara lui Blaga. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a acuzat, intr-o postare pe blogul personal, "lipsa de fair-play" cu care echipa lui Vasile Blaga i-a tratat pe sustinatorii premierului in cursa pentru sefia partidului. Mai mult, sustinatoarea lui Emil Boc pentru presedintia partidului a sarit sa le apere pe colegele sale, Monica Macovei si Elena Udrea, in "lupta cu noroi" si "razboiul personal", pornite de tabara adversa. "La unele declaratii mai acide, dar nu lipsite de fond si care punctau lucruri importante pentru partid, ale colegelor Monica Macovei sau Elena Udrea, sustinatori ai contracandidatului lui Emil Boc s-au grabit sa raspunda aruncand cu noroi, cu atacuri la persoana si cu atacuri la partid", a scris Turcan pe blog. Integral in Adevarul.

CEx PSD luni, pentru analiza protocoalelor USL, unele filiale vor ruperea intelegerii cu PNL - surse. Conducerea PSD a convocat o sedinta a Comitetului Executiv National pentru luni, pentru a analiza relatiile dintre PSD si PNL la nivelul judetelor, dupa ce mai multi presedinti de filiale au reclamat neintelegerile din USL si au transmis ca sunt pentru ruperea protocolului cu liberalii. Surse din PSD au declarat ca sedinta CEX a fost convocata dupa ce mai multi presedinti de organizatii au transmis secretarului general Liviu Dragnea ca disputele locale cu PNL sunt ireconciliabile. Sursele citate au aratat ca relatiile dintre PSD si PNL in mai multe judete sunt din ce in ce mai tensionate, din cauza posibililor candidati comuni ai USL pentru alegerile locale din 2012. In Calarasi, Bacau, Iasi, Vrancea, Valcea si Galati, au adaugat sursele mentionate, organizatiile PSD si PNL au ajuns pe pozitii aparent ireconciliabile, fiecare asumandu-si, in numele USL, candidaturile la primariile de orase si la presedintiile Consiliilor Judetene, scrie Gandul.

Boc, despre Blaga: Suntem prieteni si colegi indiferent de rezultatul alegerilor din PDL. Emil Boc sustine ca va ramane prieten si coleg cu Vasile Blaga, indiferent de rezultatul alegerilor pentru sefia PDL. "Suntem colegi in partid si inainte, si dupa 15 mai. (...) Nu prea inteleg altii din afara, din alte partide, indiferent ca suntem intr-o competitie interna sau nu, suntem prieteni si colegi, indiferent de rezultat", a declarat Emil Boc, astazi, la Oradea, scrie EVZ.

Cristian Preda: Il sustin pe Paleologu la sefia PDL. Europarlamentarul PDL Cristian Preda anunta ca il sustine pe Toader Paleologu la sefia partidului, unul dintre motive fiind ca acesta a asumat "cu sinceritate" majoritatea celor 35 de puncte propuse de el impreuna cu Sever Voinescu si Monica Macovei. "Peste 10 zile, la Conventia Nationala a PDL, voi vota cu Toader Paleologu (TP) si ii invit si pe alti colegi sa faca acelasi lucru", scrie Preda pe blogul sau, precizand ca are mai multe motive sa il sustina pe cel mai tanar dintre candidatii la sefia PDL. Cristian Preda mentioneaza sase aspecte pur politice, care il "singularizeaza" pe Paleologu in cursa pentru sefia PDL. In opinia sa, Paleologu da dreptei un sens liberal clar, scrie Romania Libera.

Valeriu Stoica renunta la candidatura pentru o functie in PDL si spera ca si alti colegi din partid sa faca un asemenea gest. Vicepresedintele PDL Valeriu Stoica este hotarat sa renunte la candidatura pentru o functie in conducerea democrat-liberalilor, pentru a se dedica exclusiv activitatii la Institutul de Studii Populare (ISP), din postura de simplu membru al PDL. Stoica a declarat ca a avut "onoarea de a fi invitat de Emil Boc sa candidez in echipa sa", pentru una din functiile de la varful ierarhiei partidului, invitatie care reflecta "o incredere" din partea premierului si pentru care i-a "multumit sincer." "Am fost pus in fata unei alegeri dificile: pe de o parte, sa imi mentin pozitia de decizie la varful partidului; pe de alta, sa ma retrag din prima linie si sa continui efortul de consolidare a identitatii partidului si a bazei sale doctrinare, pastrandu-mi doar rolul de presedinte al Institutului de Studii Populare", a spus Stoica, citat de Adevarul.