Politic Show: Vanghelie: Daca e nevoie, il invitam si pe Sarkozy in Ferentari sau la Caracal; Boc: Antonescu si Ponta au devenit copii fidele ale lui Vadim Tudor; Alba Iulia: Intalniri PDL in spatele portilor inchise
Boc: Antonescu si Ponta au devenit copii fidele ale lui Vadim Tudor. Premierul Emil Boc a declarat ca partidul pe care il conduce a ramas singura formatiune de dreapta pe scena politica romaneasca, intrucat "PNL nu mai poate revendica dreapta, pentru ca a fost infiat de Iliescu si Ponta", iar Victor Ponta si Crin Antonescu "au devenit copii fidele ale lui Corneliu Vadim Tudor". "Apele s-au separat in politica romaneasca, avem pe partea stanga Alianta Socialista PSD-PNL si avem pe partea dreapta Partidul Democrat Liberal. Prin ceea ce am facut ca partid la guvernare nu am facut decat sa consolidam profilul de dreapta a PDL (...). In acest moment, PNL-ul nu mai poate revendica dreapta, pentru ca el a fost infiat de Iliescu si Ponta si nu mai are nimic in comun cu politica romaneasca de dreapta", a afirmat Boc, anunta Romania Libera.
Alba Iulia: Intalniri PDL in spatele portilor inchise. Doi dintre candidatii la presedintia Partidului Democrat Liberal, Emil Boc si Theodor Paleologu, s-au aflat vineri la Alba Iulia, pentru a-si prezenta motiunile cu care doresc sa castige voturile delegatilor din judetul Alba. Primul a ajuns Theodor Paleologu, in jurul orei 18, in timp ce premierul Emil Boc a ajuns la Traseul celor Trei Fotificatii, unde s-au desfasurat ambele intalniri, dupa ora 20.30, desi isi anuntase sosirea cu o ora mai devreme. In tot acest timp, jurnalistii din Alba au fost tinuti in spatele portilor inchise, la intrarea in incinta Traseului celor Trei Fortificatii si nu au putut participa nici macar la momentele festive, ca prezentarea onorului din partea Garzii Cetatii sau salvele de tun in cinstea oaspetilor, informeaza EVZ.
Ministrul Gabriel Oprea, despre "masurile nepopulare": Ce trebuia sa facem? Sa lasam Romania sa se prabuseasca? Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Slatina, ca romanii isi dau seama ca masurile de austeritate ale Guvernului Boc, "clar nepopulare", au fost "corecte si juste", el sustinand ca tara incepe sa mearga pe crestere economica, transmite corespondentul MEDIAFAX. Gabriel Oprea a afirmat ca UNPR nu a gresit cand a ales sa sprijine reformele Guvernului Boc si masurile de austeritate impuse de Executiv, in acea perioada "foarte multi" catalogandu-i pe membri formatiunii drept "tradatori", scrie Gandul.
In editorialul "Crin aseaza matrita, Felix toarna materialul", Laurentiu Mihu scrie: "Sub Crin Antonescu, Partidul National Liberal s-a transformat intr-una dintre cele mai rigide formatiuni politice din Romania, doar standardele absurde din PRM-ul, condus de Vadim Tudor, si PC-ul, controlat de Dan Voiculescu, facand ca liberalii lui Crin sa nu-si adjudece inca suprematia la acest capitol. Da, flexibilitatea de trunchi de copac secular a Partidului National Liberal depaseste acum pana si performantelei unitatii PDSR-isto - PSD-iste de monolit, dar si disciplina de fier care i-a format, de mici, pe democrat-liberali". Integral in Romania Libera.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Aceasta 'linie de echilibru' este conforma nu numai cu preceptele teoriei politice ci si cu practica politica a tarilor care au reusit sa instaleze trainic democratia, faptic nu numai declarativ (faza primara in care ne mai aflam, inca, noi).
Asa cum pretindem ca nu putem convietui pasnic, in viata personala, decat acceptand sincer 'diferenta' (diversitatea) si, prin aceasta, respectul reciproc, tot asa trebue sa ne impunem sa acceptam calm, cu respect, diversitatea in politica, sa respectam toate doctrinele, ideologiile si pe cei care le promoveaza, sa nu fim patimasi in sustinerea sau commbaterea unui partid si a celor care activeaza in partidele respective.
Trebue sa acceptam disciplina si in componenta politica a vietii fiecauia dintre noi, comportamentul civilizat, respectul reciproc.
Acest mod de respectare a diversitatii este un 'liant' puternic care ne uneste, ne face solidari, in interesul general al tarii, deci a fiecaruia dintre noi, ne creste credibilitatea si prestigiul fata de lumea civilizata.
Conducatorii partidelor trebue sa promoveze respectul dintre ele, sa nu invrajbeasca populatia, sa o educe politic, asa cum trebue sa faca si institutiile de cultura politica, formatorii de opinie, intelectualii ce au o buna reputatie civica.