Emil Boc: "Da, trebuie sa restructuram companiile de stat. Deja la CFR acestea au inceput si vor urma si alte companii". Premierul Emil Boc vorbeste in exclusivitate pentru EVZ despre efectele noului Cod al Muncii, despre restructurarea companiilor de stat si despre cum va fi resimtita in buzunare cresterea economica. Cu mai putin de o saptamana inainte de congresul PDL, Emil Boc este sigur ca va castiga un nou mandat in fruntea partidului si are un mesaj pentru electoratul de dreapta in perspectiva alegerilor din 2012, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Anastase: "Niciun partid sanatos la cap nu-si darama propriul guvern". Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat, duminica, in favoarea mentinerii lui Emil Boc in fruntea guvernului si dupa Conventia Nationala a PDL. "Cred in continuare ca un partid nu poate sa-si dea jos propriul guvern. Suntem in aceasta situatie. Ce va face omul politic Emil Boc, in acest moment nu va pot spune. Nu am aceasta informatie. Va lua aceasta decizie, in dreptul lui, dupa competitia interna. "Ceea ce va pot spune este ca niciun partid sanatos la cap nu-si darama propriul guvern", a spus Anastase, intr-o emisiune a Europa FM. In alta ordine de idei, Anastase a spus ca se asteapta ca membrii PDL care si-au atacat dur partidul in perioada campaniei interne sa fie "sanctionati" prin votul care se va da la Conventia Nationala, anunta Gandul.

Blaga: Orice echipa va fi aleasa, va rezista doar daca va castiga alegerile din 2012. Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminica, la Timisoara, ca echipa care va castiga alegerile interne se va mentine la conducerea partidului, doar daca va castiga scrutinul din 2012, "ceea ce nu este un lucru usor". Vasile Blaga s-a intalnit, duminica dupa-amiaza, la Timisoara, cu aproximativ 700 de membri ai PDL. La finalul intalnirii, Blaga a declarat ca le-a atras atentia colegilor sai ca echipa care va castiga alegerile din interiorul partidului este obligata sa castige scrutinul din 2012, pentru a rezista la conducere. "Am atras atentia ca orice echipa va fi aleasa, va rezista patru ani la conducere doar daca va castiga alegerile din 2012, ceea ce nu este un lucru usor. Nu este o sinecura sa fii la conducerea partidului, nu mai suntem la 44 la suta ca acum patru ani de zile. Suntem la sub 20 la suta si trebuie sa ajungem cel putin la performanta electorala de la sfarsitul anului 2008", a declarat Vasile Blaga, informeaza Romania Libera.

Crin Antonescu si intelectualii lui Traian Basescu, in duel. Razboiul deschis dintre Crin Antonescu si asa-numitii intelectuali ai lui Traian Basescu s-a consumat intr-un nou act, sambata. Liderul PNL, intr-un discurs tinut in fata a sute de tineri liberali, i-a pus in aceeasi oala cu politicienii de la putere pe Vladimir Tismaneanu si Andrei Plesu, acuzandu-i in acelasi timp ca au fost membri PCR. "Nu eu, nici Victor Ponta sau Daniel Constantin, nu am fost membri ai PCR cum au fost Traian Basescu, Emil Boc, Andrei Plesu sau Vladimir Tismaneanu", a spus Antonescu. Atacul a continuat. "Nu eu m-am adresat memoriei slujitoare a fostei Securitati, ci Andrei Plesu. Nu eu am fost apostol al filosofiei marxiste pana cand a fugit din tara, ci Vladimir Tismaneanu. Nu putem sa acceptam in fata oamenilor care vor sa cunoasca istoria tarii lor lectii de antomunism de la Basescu, Boc, Macovei, Plesu, Tismaneanu. Nu eu am fost ministrul lui Iliescu in '90, ci Plesu. Nu eu am scris o carte elogioasa cu si despre Ion Iliescu, ci Tismaneanu", a adaugat Antonescu, scrie EVZ.

Udrea: La intalnirea PDL trebuiau discutate "oaresce tensiuni" doar intre membrii partidului. Presedintele PDL Bucuresti Elena Udrea le-a explicat, duminica, ziaristilor ca nu au avut acces la lucrarile organizatiei PDL Bucuresti din cauza ca in partid "s-au acumulat oaresce tensiuni", pe care democrat-liberalii doresc sa le discute intre ei. "Nicaieri dezbaterile pe motiuni nu s-au facut cu presa in sala. Sunt lucruri pe care vrem sa ni le spunem noi, intre colegi, asa este bine. Am spus in discurs ca sunt sase ani de la ultimele alegeri in PDL, partidul a crescut foarte mult, a trecut printr-o fuziune, s-au acumulat oaresce tensiuni, poate s-au acumulat si nemultumiri ale unora fata de altii si este bine sa ni le spunem noi intre noi, nu sa va folosim pe dumneavoastra, presa, pentru mesajele acestea", a explicat Elena Udrea, anunta Gandul.