Blaga inregistreaza o infrangere inaintea Congresului PDL. Tabara lui Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc la sefia PDL, a fost invinsa de echipa adversa care si-a impus punctul de vedere in privinta organizarii votului la Conventia Nationala. Comisia pentru organizarea Conventiei a decis ieri ca delegatii la congres sa voteze secret presedintele partidului, pe judete si nu in ordine alfabetica, asa cum dorea secretarul general al partidului. Ordinea in care democrat-liberalii isi vor exprima optiunea pentru unul dintre candidati a constituit de altfel un motiv de disputa intre Emil Boc si Vasile Blaga. Sustinatorii secretarului general au acuzat ca votul pe judete face posibila controlarea acestuia. Intrebat in legatura cu aceste acuzatii, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat ieri ca un astfel de scenariu nu este posibil cata vreme fiecare candidat are reprezentanti la fiecare urna de vot, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Geoana: Putem sa vorbim despre regiile autonome ca sunt feude boieresti, dar toti sunt pedelisti. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a comentat, luni, afirmatiile sefului statului despre regiile autonome care sunt conduse de "marii baroni ai economiei romanesti", social-democratul mentionand ca toti acestia sunt de la PDL, potrivit Mediafax. "Putem sa vorbim despre regiile autonome ca sunt feude boieresti, dar nu putem sa nu ne uitam la faptul ca toti sunt pedelisti", a spus acesta. Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca imbunatatirea managementului in regiile si in societatile de stat este prioritatea zero a anului 2011 si ca, in cel mai scurt timp, acestea vor fi trecute din punctul de vedere al raportarii bilantului la Ministerul Finante, scrie Romania Libera.

Unii lideri PSD vor modificarea protocolului USL, PSD sa aiba candidati in 24 de judete. O parte a liderilor de organizatii PSD, nemultumiti de pretentiile liderilor locali ai PNL de a impune candidati liberali sub sigla USL la alegerile locale, au solicitat modificarea protocolului USL, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid. Liderii mai multor filiale PSD au ridicat problema modificarii protocolului USL, care in forma actuala stabileste ca PSD va desemna candidati la CJ si primariile marilor orase ii 21 de judete, in timp ce PNL in 20 de judete. Sursele citate au aratat ca liderii filialelor in care relatiile PSD-PNL-PC sunt tensionate au pus problema modificarii protocolului USL, pentru ca PSD sa desemneze candidati in 24 de judete, iar PNL in 17, scrie Gandul.

Sulfina Barbu: Emil Boc e un om onest, Vasile Blaga - un om de echipa. Inscrisa in cursa pentru postul de secretar general al PDL, Sulfina Barbu face portretul celor doi candidati cu sanse reale la sefia PDL in alegerile de la finalul acestei saptamani - Emil Boc si Vasile Blaga. "Emil Boc este un om onest, tenace si care isi asuma responsabilitatile, iar Vasile Blaga este un foarte bun organizator, un om de echipa si un foarte bun politician", a sustinut ea, intr-un interviu pentru mediafax.ro. Totodata, Sulfina Barbu sustine ca nu exista riscul scindarii PDL, indiferent cine va castiga alegerile la Conventia Nationala, scrie EVZ.

Ce au discutat PDL-istii in spatele usilor inchise - Emil Boc spune bancul cu americanul si cei 10.000 de dolari. Ca o repetitie generala inaintea congresului PDL de weekendul viitor, premierul Emil Boc si-a strans principalii sustinatori ai motiunii sale la Palatul Parlamentului. Intr-o intalnire cu usile inchise, dar cu sonorul dat suficient de tare incat vorbele sale sa strabata pana la presa care astepta pe coridor, Boc si-a expus conditia sa de premier prin intermediul unui banc: "Se facea ca, in 2008, John se intoarce din America in satul sau cu 10.000 de dolari si imparte fiecarui satean cate 100 de dolari. In 2009 face acelasi lucru. Dar in 2010 se intoarce cu 5.000 de dolari si da fiecarui satean cate 50 de dolari. Ion si Gheorghe se duc la John si il intreaba de ce au primit mai putini bani. John le spune: "Nu mai pot sa va dau cat v-am dat pana acum pentru ca fetele mele, Monica si Marry sunt acum la facultate si trebuie sa le asigur cheltuielile". Dupa ce au primit raspunsul, Ion ii spune lui Gheorghe: "Asta isi tine fetele la studii pe banii nostri". Integral in Gandul.

Cum isi pastreaza politicienii romani pantofii. Palatul Parlamentului. Marmura lucioasa pe jos, intrerupta de covoare ultra-pufoase (aceleasi care i-au salvat viata lui Adrian Sobaru). Cateva sute de perechi de pantofi lucitori de "alesi" pasesc relaxati pe coridoare, indreptandu-se spre sala de plen. Desi sunt niste pantofi umblati, pielea fina ii da de gol ca-s nemunciti. Dar poate ca-i doar o impresie. Asa ca-i abordam pe demnitari, intrebandu-i despre sanatatea pantofilor lor si cum interpreteaza starea precara a incaltamintei reprezentantului FMI in Romania. Integral in Romania Libera.

Vanghelie: Primesc mesaje pe Facebook, le si raspund. Am felul meu, se simte daca nu sunt eu. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca raspunde personal tuturor sms-urilor primite, dar si mesajelor receptionate pe pagina de Facebook, deoarece are "formatul" sau si s-ar simti daca nu ar fi el. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a facut aceste afirmatii la o actiune de plantare de copaci in Parcul Izvor, la care a participat alaturi de Lavinia Sandru, presedintele Asociatiei Initiativa 2003. Intrebat de o jurnalista cum poate o pereche de tineri sa aiba un copac in Padurea Indragostitilor din Parcul Izvor, Vanghelie a indicat numarul sau de telefon, indemnand-o pe aceasta sa-l sune sa ceara detalii. "Daca vreti ca dumneavoastra sa aveti un copac aici, ma sunati la 0724500300 si va spun exact ce aveti de facut", a spus zambind Marian Vanghelie. La solicitarea de a-si face publica si adresa de e-mail, dupa modelul premierul Emil Boc, primarul Sectorului 5 a afirmat ca, pe Internet, comunica prin intermediul retelei de socializare Facebook unde are cont. "Pe Facebook ma gasiti daca vreti. Pe Facebook imi spuneti ce vreti si... comunicam. Primesc mesaje. Uitati-va acolo si o sa vedeti. Le si raspund. Nu zilnic, ca sa fiu corect, ci o data pe saptamana, ca nu am timp. Acum sunt mai multe formule... poti sa pui un tanar-doi sa raspunda, dar nu poate sa raspunda cu formatul meu. Am felul meu. Se simte daca nu sunt eu", a mai spus Vanghelie, citat de Gandul.

Scandal in PSD: Sondajele de jumatate de milion de euro. Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a impus organizatiilor judetene sa faca sondajele prin care vor stabili candidatii la locale cu o firma a unui colaborator al sau. Pretul standard de 13.000 de euro plus TVA i-a nemultumit pe mai multi lideri judeteni care banuiesc ca e vorba de un business al cuiva din partid. Printr-o adresa trimisa in data de 4 mai, si intrata in posesia EVZ, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, comunica organizatiilor judetene ca trebuie sa faca sondajele locale prin care vor fi stabiliti candidatii USL cu un institut de cercetari sociologice decis de conduerea PSD. Acesta este pentru jumatate dintre judete Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic - CSCI, iar pentru cealalta jumatate CSS Avangarde, condus de Marius Pieleanu, un sociolog apropiat de PSD, scrie EVZ.