Dan Diaconescu are usa deschisa in UNPR. Ministrul apararii, generalul Gabriel Oprea, afirma intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei", ca Dan Diaconescu este binevenit in UNPR, intrucat este un om care pune pe primul plan "interesul national, pacea sociala si valorile de centru stanga". Oprea sustine ca spre UNPR vor mai veni si personalitati din PSD, iar partidul pe care-l conduce va obtine la alegeri "cel putin 10%". Potrivit ministrului apararii, actuala coalitie majoritara, formata din PDL, UDMR si UNPR, va ramane la guvernare si dupa 2012, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PDL acuza "abuzuri si ilegalitati extrem de grave" la Consiliul Judetean Prahova. PDL acuza conducerea Consiliului Judetean Prahova de "abuzuri si ilegalitati extrem de grave", parlamentarii de Prahova ai PDL adresand ministrului Administratiei si Internelor si ministrului Dezvoltarii Regionale interpelari in ceea ce priveste cheltuielile facute la CJ. Parlamentarii de Prahova ai PDL au depus, in aceasta saptamana, mai multe interpelari adresate ministrului Administratiei si Internelor si ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu privire la "o serie de abuzuri si ilegalitati extrem de grave" si actiuni care "scot in evidenta dispretul legii si al cheltuirii banului public si transformarea CJ Prahova intr-o afacere de interes privat", se arata intr-un comunicat dat publicitatii joi de PDL Prahova, anunta Gandul.

Legea zilierilor inchide ochii la muncile taranesti. Noua reglementare se refera doar la firmele care angajeaza lucratori cu ziua, nu si la persoane fizice. Autoritatile considera ca taranii "se ajuta intre ei" atunci cand isi lucreaza pamantul impreuna cu vecinii sau cu rudele. Legea zilierilor, care se aplica de la inceputul acestei luni, e primul cadru legal pentru cei care-si castiga traiul din munca necalificata pe care o presteaza sporadic pentru diversi beneficiari. Legea fixeaza la o zi durata minima a activitatilor ocazionale. Chiar daca o persoana munceste doua ore, va fi platita pentru opt ore de munca. Suma poate oscila intre minimum doi lei si maximum zece lei brut, pe ora. Programul de munca nu poate fi mai mare de 12 ore pe zi, in cazul adultilor, si de sase ore pentru minori, informeaza Adevarul.

Castiga Basescu alegerile din PDL? Inaintea alegerilor din PDL, tabara condusa de Vasile Blaga pare sa aiba mai multi sustinatori decat cea care-l prefera pe Emil Boc, dar jocurile nu sunt facute. Traian Basescu a anuntat ca va participa la Conventia Nationala a partidului, ceea ce ar putea schimba optiunile unora dintre delegatii dilematici, dar care i-au promis votul lui Vasile Blaga. Pentru functia de presedinte al PDL candideaza, alaturi de Emil Boc si Vasile Blaga, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, care crede ca doar "un miracol" ii va putea aduce victoria, scrie Romania Libera.

Numaratoare inversa pentru Boc si Blaga. Cu o zi inainte de confruntarea finala in fata celor aproape 1.400 de delegati la Conventia Nationala, Emil Boc si Vasile Blaga isi contabilizeaza rezultatele strategiei de campanie interna. Intrat in cursa cu sustinerea explicita a Cotroceniului, premierul Emil Boc, in spatele caruia s-au aliniat majoritatea sefilor de organizatii, a marsat pe discursul de premier. A preferat sa le explice PDL-istilor despre mutarile la guvernare care le-ar da prima sansa la alegerile viitoare, lasand reglarea conturilor cu tabara adversa din partid pe seama sustinatorilor sai. Varful de lance al campaniei lui Emil Boc a fost Elena Udrea, care a sustinut constant mesajul prezidential si l-a atacat fara menajamente pe adversarul premierului, Vasile Blaga, anunta EVZ.