USL depune o motiune pe etnobotanice. Uniunea Social Liberala intentioneaza sa depuna saptamana viitoare, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe tema etnobotanicelor. "Am decis sa pregatim o motiune simpla pe tema etnobotanicelor pe care s-o depunem la Camera Deputatilor saptamana viitoare, evident, dupa ce o vom transmite la Biroul Permanent National al PSD si apoi catre USL", a afirmat Olguta Vasilescu, citata de Agerpres. Potrivit acesteia, la ora actuala in Parlamentul Romaniei sunt depuse 24 de initiative legislative care privesc interzicerea consumului de etnobotanice, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Basescu vrea impartirea Romaniei pe regiuni pana in 2012. Cum ar arata harta tarii conform proiectului UDMR. Desfiintarea judetelor si impartirea administrativa a Romaniei pe regiuni revin in discursul lui Traian Basescu, seful statului anuntand ca va demara discutiile cu partidele politice, astfel incat teritoriul sa fie restructurat pana in anul 2012. "Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici, ma refer la judete, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet ca un drum sa fie de la sud la nord, iar judetul urmator vrea unul de la est, la vest, ca pe acolo, pe Valea Trotusului, sunt primarii lui. Va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze", a precizat Basescu, joi, la o intalnire pe teme economice, subliniind ca masura este necesara in ciuda faptului ca nu va fi acceptata prea usor de populatie, anunta Gandul.

Daniel Funeriu: "Diplomele romanesti, bune in Europa abia peste o generatie". Ministrul Daniel Funeriu a explicat pentru "Adevarul" cum vor fi impartite universitatile romanesti pe categorii: "licenta", "licenta si master", "licenta, master si doctorat". Seful Educatiei a precizat ca procesul de clasificare a universitatilor nu le va favoriza pe cele de stat in defavoarea celor private si ca urmeaza o ierarhizare a programelor de studii, care va arata unde sunt mai bune cursurile pentru fiecare specializare in parte. El a atras atentia ca ar mai putea dura 20 de ani pana cand diplomele romanesti vor ajunge la standarde comparabile cu cele occidentale, iar valoarea lor va conta pe piata muncii europene. Daniel Funeriu a precizat si ca evaluarea este facuta de experti internationali, pentru ca mediul academic romanesc inspira neincredere, evaluarile din trecut fiind acaparate de o adevarata "conjuratie a mediocritatii", informeaza Adevarul.

Chiliman: Trebuie sa se intample o minune ca UDMR sa plece din actuala Coalitie. Liberalul Andrei Chiliman este sceptic in privinta unei renuntari a UDMR la colaborarea cu PDL, sustinand ca exista discutii cu Uniunea insa doar "o minune" ar face ca aceasta sa faca pasul inapoi. "Exista permanent asemenea discutii intre USL si UDMR, dar pana in prezent ele nu s-au materializat in nici un fel. La toate nivelurile sunt discutii. Trebuie sa se intample efectiv o minune ca UDMR-ul sa plece din actuala majoritate. Eu nu-i vad facand-o", a declarat astazi Andrei Chiliman, la RFI. "Personal, nu cred ca UDMR o sa dea... cioara din mana pe vrabia de pe gard", a adaugat el, invocand accesul la resurse pe care il are UDMR fiind la guvernare, scrie EVZ.

Fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, audiata in procesul lui Adrian Nastase. Fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, a dat, joi, declaratie de martor, in procesul "Matusa Tamara", in care a aratat ca, desi a avut mereu divergente de opinie cu fostul premier Adrian Nastase, din cauza diferentelor "de optica", acesta nu i-a impus niciodata vreo numire. Instanta suprema a reluat, joi, dezbaterile in dosarul de coruptie a fostului premier Adrian Nastase in care acesta este acuzat de dare de mita, audiind doi martori, intre care si fostul ministru al Justitiei din perioada Guvernarii PSD, Rodica Stanoiu, anunta Gandul.