Patriciu despre USL: "Un amestec de ulei cu apa din care ies doar clabuci". Dinu Patriciu sustine, intr-un comentariu publicat in propriul ziar, ca alternativa la actuala putere pe care o propun acum PSD si PNL nu inseamna decat "impotenta".Razboiul dintre Crin Antonescu si Dinu Patriciu continua. Un nou editorial semnat de omul de afaceri si publicat in ziarul pe care il patroneaza, un nou atac la mariajul PNL-PSD. Dinu Patriciu porneste de la o serie de declaratii ale presedintelui Traian Basescu, al carui nume nu-l mentioneaza, incadrandu-le in capitolul "nelinisti existentiale", si ajunge la alternativa la actuala guvernare, apreciind insa ca si USL sufera de "impotenta", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Remanierea Guvernului. Cum a anuntat Basescu amanarea schimbarilor in Guvern si care sunt numele noilor ministri discutate in PDL. Prima schimbare de ministri din acest an ar putea avea loc peste doua saptamani, discutiile pe aceasta tema fiind programate pentru lunea viitoare. Desi va fi dezbatuta peste trei zile in Biroul Permanent al PDL, remanierea ar urma sa fie aplicata abia in iunie, conform surselor Gandul. Prima schimbare de ministri din acest an ar putea avea loc peste doua saptamani, discutiile pe aceasta tema fiind programate pentru lunea viitoare. Desi va fi dezbatuta peste trei zile in Biroul Permanent al PDL, remanierea ar urma sa fie aplicata abia in iunie, conform surselor Gandul.

Vanghelie, a doua vizita in America. Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie va pleca azi pentru a doua oara la Washington, unde se va afla la invitatia AIPAC. "Prin aceasta vizita, Marian Vanghelie raspunde invitatiei A. I. P. A. C. (American Israel Public Affairs Committee) de a participa la lucrarile 'Policy Conference 2011', conferinta ce se desfasoara sub patronajul presedintelui SUA, respectiv a premierului israelian", se arata intr-un comunicat al PSD Bucuresti. Vizita lui Vanghelie in Statele Unite ale Americi se va desfasura, in perioada 21-26 mai, scrie EVZ.

Antonescu, intrebat despre sfarsitul lumii, care ar veni in 21 mai: Mi-am indeplinit toate dorintele. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari legate de data de 21 mai, in care va veni "sfarsitul lumii" potrivit unui predicator american, ca nu are dorinte, intrucat si le-a indeplinit pe toate Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari legate de data de 21 mai, in care va veni "sfarsitul lumii" potrivit unui predicator american, ca nu are dorinte, intrucat si le-a indeplinit pe toate si ca discutia in sine este o aberatie. "Mi-am indeplinit toate dorintele. Mi se pare o aberatie discutia in sine, dar sunt pentru libertatea de manifestare", a spus Antonescu. El a precizat ca este crestin-ortodox si crede despre apocalipsa ceea ce scrie in Apocalipsa, si nu ce "citesc" diversi specialisti in calendare maya, incas sau aztec. Antonescu a spus ca asupra apocalipsei exista o foarte veche si bogata exegeza, fiind una din fascinatiile lumii crestine, scrie Gandul.

Boc: Legea asistentei sociale va fi adoptata miercuri de Guvern. Legea asistentei sociale poate fi adoptata miercuri, in Guvern, a anuntat premierul si ministrul interimar Emil Boc, potrivit NewsIn. Ministerul Muncii a finalizat proiectul de lege al asistentei sociale, dupa ce au fost incluse observatiile primite de la ministerele de Finante si de Justitie, a mai spus Emil Boc. Premierul a precizat ca, dupa adoptarea de catre Parlament a acestei legi-cadru a asistentei sociale, vor urma 15 legi care vor detalia fiecare prestatie sociala in parte. Prin Legea asistentei sociale, va fi introdus un plafon maximal al cuantumului prestatiilor sociale de care poate beneficia o persoana, scrie Romania Libera.

Basescu vrea impartirea Romaniei pe regiuni pana in 2012. Cum ar arata harta tarii conform proiectului UDMR. Desfiintarea judetelor si impartirea administrativa a Romaniei pe regiuni revin in discursul lui Traian Basescu, seful statului anuntand ca va demara discutiile cu partidele politice, astfel incat teritoriul sa fie restructurat pana in anul 2012. "Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici, ma refer la judete, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet ca un drum sa fie de la sud la nord, iar judetul urmator vrea unul de la est, la vest, ca pe acolo, pe Valea Trotusului, sunt primarii lui. Va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze" ,a precizat Basescu, joi, la o intalnire pe teme economice, subliniind ca masura este necesara in ciuda faptului ca nu va fi acceptata prea usor de populatie, scrie Gandul.