Voiculescu, speriat de "Alba ca zapada" din PDL. Dan Voiculescu intra si el in randul celor care prorocesc aparitia unui nou partid politic. El crede ca acesta va aparea prin ruperea din PDL. Cum orice noua constructie concureaza cu USL pe acelasi electorat nemultumit de actuala putere, Dan Voiculescu s-a aratat deranjat de aceasta miscare politica care ar pleca chiar din PDL. "Dupa congres, tensiunile din interiorul PDL au continuat sa creasca si exista semnale ca aproximativ 20 de parlamentari PDL se pregatesc pentru un alt proiect politic", a sustinut ieri Dan Voiculescu intr-un comunicat de presa, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Raluca Turcan, intrebata de unde are bani pentru tinute: Resimt o durere efectiva atunci cand vad unii oameni ca se opresc doar la niste lucruri superficiale. Invitata la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, deputatul Raluca Turcan a fost intrebata, pe finalul emisiunii, de unde are bani sa-si cumpere haine scumpe. "Gresiti si din pacate ati pus aceasta intrebare in urma unor articole din niste ziare de scandal care au facut un inventar al unor piese vestimentare pe care eu le am in decursul multor ani de zile", a raspuns Raluca Turcan, care a explicat ca cele mai multe dintre hainele ei sunt creatii autohtone: "Dar daca este sa va uitati la hainele mele, sa stiti ca ele sunt facute de o buna prietena, Galina, care este creatoare de moda si, de asemenea, pantofii cei mai multi sunt romanesti si sunt facuti de Mihai Albu. Am intr-adevar si cateva piese mai valoroase, dar sunt cumparate in timp si sa stiti ca sunt cu un efort financiar, cu cartea de credit si platesc in mai multe luni piesa respectiva", anunta Gandul.

Puterea, la proba votului in Senat. Liderii USL mizeaza pe faptul ca diferenta de un singur vot dintre Putere si Opozitie in Senat ar putea fi "spulberata" la motiune tocmai prin "tradarea" unor democrat-liberali. Potrivit Regulamentului Senatului, motiunea simpla se adopta cu votul secret al majoritatii senatorilor, adica 69, atat cat are Puterea. Opozitia insumeaza in acest moment 68 de voturi, calcul care-i include pe senatorii PSD, PNL si PC. La vot nu poate participa insa Catalin Voicu (PSD), aflat in arest. Sansele Opozitiei de a-si demonstra superioritatea in Senat sunt in aceste conditii scazute, chiar daca randurile i-ar fi ingrosate prin trecerea democrat-liberalului Serban Radulescu la conservatori. Potrivit unor voci, Radulescu ar urma sa-si anunte demisia din PDL saptamana aceasta, informeaza Adevarul.

Cristian Preda: Nastase, ca orice pro-sovietic care se respecta, a devenit pro-rus. Europarlamentarul PDL Cristian Preda comenteaza afirmatiile lui Adrian Nastase privind eficienta scutului antiracheta, si sustine ca "orice pro-sovietic care se respecta a devenit pro-rus", potrivit NewsIn. "Adrian Nastase a imbratisat punctul de vedere rusesc asupra scutului anti-racheta amplasat in Romania. Mai mult decat atat, fostul premier a descris drept "eroare strategica" perspectiva americana asupra apararii europene", aminteste Preda, pe blog. "Nu e nimic de mirare. Acesta e felul in care Nastase aniverseaza doua decenii de cand negocia Tratatul cu muribunda URSS. Orice pro-sovietic care se respecta a devenit pro-rus", scrie democrat-liberalul, relateaza Romania Libera.

Un bucurestean din cinci s-ar inscrie in PCR. Peste o cincime din bucuresteni ar fi dispusi sa se inscrie in Partidul Comunist Roman pentru a-si pastra slujbele, daca aceasta formatiune politica ar reajunge la putere, arata o cercetare a Facultatii de sociologie a SNSPA. Studiul a fost efectuat in perioada 5-20 aprilie, in Bucuresti, pe un esantion de 1116 persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare a sondajului este de 2,93%. La intrebarea "Daca s-ar infiinta din nou Partidul Comunist si ar ajunge la putere, v-ati inscrie in el pentru a va pastra serviciul" nu mai putin de 11% din cei chestionati raspund: "Sigur ca da". Alti 10% spun ca "probabil" s-ar inscrie in PCR, in timp ce 61% resping categoric o astfel de posibilitate, anunta EVZ.