Toma: Doar un nerusinat ca Victor Ponta putea spune ca am intrat in UNPR pentru bani. Senatorul Ion Toma sustine ca presedintele PSD, Victor Ponta, este "un nerusinat", care "a intrat in politica pentru bani", "a vanat mereu functii in Executiv si a trait ca un parazit pe spatele muncii a sute de mii de membri si activisti PSD" si va intra in istorie "doar ca pe un copilot mediocru", informeaza Mediafax. "Doar un nerusinat ca Victor Ponta putea spune ca am intrat in UNPR pentru bani. El este cel care a intrat in politica pentru bani. A vanat mereu functii in Executiv si a trait ca un parazit pe spatele muncii a sute de mii de membri si activisti PSD. Sa nu vorbeasca el despre bani, atata vreme cat isi permite - nu se stie de unde - si bona filipineza si vacante in Dubai. Oricum, lipsa de bun simt a lui Victor Ponta nu mai mira pe nimeni. Este insa de mirare cum un om atat de mic a ajuns sa conduca un partid atat de mare. Nu stiu cum se face, dar toti cei care au plecat din PSD au devenit peste noapte din buni - rai, din oameni normali - infractori si din albi - negri", sustine Ion Toma, citat de Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Majoritatea PSD-PNL se afla in puscarie. Opozitia a avut ieri in Senat, pentru doua ore, cu un om mai mult decat puterea. Inutil, senatorul in plus, Catalin Voicu, nu ar fi putut vota deoarece se afla in arest pentru trafic de influenta.PSD si PNL au reusit ieri o victorie simbolica: au transferat un parlamentar de la PDL si au schimbat raportul de forte in Senat. Pe hartie, doar. Cu senatorul de Cluj Serban Radulescu, opozitia reusise sa stranga 69 de voturi din cele 137 ale Senatului. Cu alte cuvinte, PSD si PNL au avut majoritatea la o diferenta de un singur vot. Bucuria PSD si PNL s-a spulberat rapid. La scurt timp, senatorul Ioan Toma, exclcus recent din PSD pentru ca ar fi complotat cu Mircea Geoana la infiintarea altui partid, a anuntat ca se inscrie la UNPR. Astfel, puterea a ajuns sa detina din nou 69 de voturi si a recastigat majoritatea in Senat, scrie EVZ.

Berlusconi, convins ca romanii il vor aprecia pe Boc. Premierul italian spune ca muncitorii romani sunt "oameni de incredere, care muncesc serios". Premierul italian a remarcat cu admiratie masurile de austeritate ale Guvernului Boc si este convins ca romanii il vor aprecia pana la urma. Primit cu covor rosu si cu tot onorul de seful Guvernului roman, Emil Boc, Silvio Berlusconi a ascultat cu ochii inchisi imnurile celor doua tari. Seful Executivului roman a dat mana cordial cu omologul de aceeasi statura (ceea ce nu i-a pus probleme de protocol - de genul podiumuri sau reglarea microfonului la conferinta de presa) si i-a prezentat Regimentul de Garda Mihai Viteazul. Cu obisnuitii pantofi cu tocuri mai inalte, mascate de tivul lung al pantalonilor, Berlusconi a multumit soldatilor in limba romana: "Va multumesc!" si apoi in italiana s-a aratat recunoscator pentru primirea calduroasa. "Sa traiti!"-ul militarilor romani l-a facut sa iasa din amorteala pe "Il Cavaliere", scrie Adevarul.

PNL: Videanu, pensionarul de lux al Romaniei, simbol al coruptiei si al populismului acestei puteri. PNL sustine ca Adriean Videanu este "pensionarul de lux al Romaniei, de pe urma bugetului Primariei Capitalei si bugetului Ministerului Economiei" si "un simbol al coruptiei si al populismului acestei puteri". "In legatura cu recentele declaratii ale domnului Adriean Videanu, facem cateva precizari: Constatam cu oarecare surprindere ca, dupa ce a devenit pensionarul de lux al Romaniei, de pe urma bugetului Primariei Capitalei si bugetului Ministerului Economiei, domnul Adriean Videanu, proaspat pensionat si din PDL, si-a regasit brusc dispozitia combativa si de dezbateri. Domnul Videanu insa, departe de a fi o autoritate in materie de economie, este un simbol al coruptiei si al populismului acestei puteri", se arata intr-un comunicat PNL remis, luni, agentiei Mediafax si publicat de Gandul.

UDMR ridica miza in coalitie. Nisipuri miscatoare in randurile puterii: pe de o parte, liderii UDMR forteaza mana democrat-liberalilor pentru adoptarea rapida a Statutului minoritatilor nationale, iar pe de alta, majoritatea fragila din Senat a facut ca, timp de cateva ore, PDL, UDMR si UNPR sa nu mai detina controlul. In conditiile in care sondajele de opinie din ultimele luni se incapataneaza sa plaseze UDMR sub pragul electoral de 5%, liderii Uniunii au intrat in campanie electorala si incearca sa transfere macar o parte din presiune asupra colegilor din coalitie. Mai exact, ei cer democrat-liberalilor ca Statutul minoritatilor nationale sa fie adoptat pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, fie printr-un vot in Camera Deputatilor, fie prin angajarea raspunderii Cabinetului Boc. "Important este sa avem legea adoptata pana la sfarsitul lunii iunie, iar colegii din coalitie sunt de acord cu noi ca intelegerile trebuie respectate", a subliniat presedintele UDMR, ministrul Kelemen Hunor. Proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale, a carui adoptare figureaza printre obiectivele UDMR, se afla in Parlament din 2005 si a fost respins de Senat in legislatura trecuta, scrie Romania Libera.

Chiliman si Moisescu cred sa sunt "lucrati" din PNL. Sedinta Biroului Politic al PNL a fost, azi, tensionata. Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, doua nume liberale grele, acuza lucraturi oculte in interiorul formatiunii. Liderul PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, si Vlad Moisescu, persoana importanta in partid, au venit la sedinta cu cateva articole aparute recent in presa, in care se relateaza despre intentia celor doi de a-l sustine la primaria generala pe Dan Diaconescu, si nu pe Sorin Oprescu, cel mai probabil candidat al USL, relateaza site-ul inpolitics.ro. Dupe ce au pus articolele pe masa, cei doi liberali au spus ca ei cred ca informatiile aparute in presa sunt livrate de oameni din interiorul PNL, scrie EVZ.

Cat de bogati sunt primarii de sector. Vedeti aici care sunt averile lor. Adevarati latifundiari sau doar alesi instariti, niciunul dintre primarii Capitalei nu se pot plange ca o duc rau, chiar daca salariul lor nu depaseste 6.000 de lei lunar. Cel mai bogat ramane edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, in vreme ce pe ultimul loc pare sa se plaseze primarul sectorului 2, Neculai Ontanu. Puse la un loc, averile primarilor de sector sunt cu adevarat impresionante: zeci de terenuri si case, masini si ceasuri de colectie, conturi consistente. Unii si-au dobandit averea inainte sa ajuga in fotoliul de primar. Altii, insa, par sa fi prosperat in timpul mandatelor. Integral in Adevarul.

Videanu: Ii provoc pe Antonescu si Ponta la o emisiune economica, ei doi si eu singur. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, ii provoaca pe Crin Antonescu si Victor Ponta la o dezbatere economica televizata, mentionand ca rezultatul analizei pe care el a facut-o programului USL a fost "o revarsare nervoasa de injurii, calomnii, atacuri la persoana" din partea liderilor USL. "Lansez public lui Victor Ponta si Crin Antonescu provocarea de a participa intr-o emisiune pe teme economice la o data, ora si mijloc de mass-media pe care le stabilesc ei. Ei doi si eu singur! Astept cu mare curiozitate sa vad daca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt la fel de <> cand vine vorba despre o dezbatere reala si publica a propriului lor program economic, sau <> lor consta in jigniri si calomnii si se manifesta doar la televiziunile care ii promoveaza", scrie Videanu intr-un comunicat, potrivit Gandul.