Tariceanu despre Patriciu: probabil ca are niste dezamagiri. Fostul premier si presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, intr-un interviu acordat Evenimentului Zilei, ca liderul unui partid mare, asa cum este PNL, nu trebuie sa fie intotdeauna de acord cu "asteptarile populare". Fara sa pomeneasca numele lui Crin Antonescu, Tariceanu a sustinut ca este nevoie ca persoana aflata in fruntea unei formatiuni politice sa aiba curajul de a se opune, uneori, "valului popular". Fostul premier a minimalizat conflictul dintre Patriciu si Antonescu, dar a estimat ex-patronul Rompetrol ar putea fi dezamagit de "anumite promisiuni sau sperante pe care le-a nutrit", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boureanu: Lazaroiu e un tip inteligent si pregatit; nu stiu daca e membru PDL dar e mai loial ca altii PDL. Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri ca Sebastian Lazaroiu, numit ministru al Muncii, este un tip inteligent, bine pregatit, aratand ca nu stie daca e membru PDL, dar "s-a dovedit mult mai loial partidului decat multa lume". Cristian Boureanu a apreciat ca este dreptul premierului sa-si faca echipa guvernamentala. "E dreptul premierului sa-si faca echipa. Sebastian Lazaroiu e un tip destept si inteligent, bine pregatit. Nu stiu daca e membru PDL, dar s-a dovedit in orice caz mult mai loial partidului decat multa lume", a afirmat Cristian Boureanu, anunta Gandul.

Da USL revizuirea pe doi ani din mandatul lui Basescu? Daca tinem cont de reactiile "la cald" de dupa prezentarea proiectului prezidential de revizuire a Constitutiei, demersul pare sa aiba sanse minime. Totusi, nu sunt excluse rasturnari spectaculoase de pozitii, iar opozitia poate avea electoral mai mult de pierdut decat de castigat daca se opune revizuirii. Presedintele Traian Basescu si-ar dori ca proiectul Administratiei Prezidentiale sa ajunga in Parlament in mai putin de trei saptamani. Aici, va intra in dezbaterea Comisiei special infiintate, in acest scop, in aprilie 2010. Comisia numara 25 de senatori si deputati, este condusa de Daniel Buda (PDL), iar majoritatea e detinuta de coalitia guvernamentala (PDL - 8, UDMR - 2, UNPR - 2, minoritati - 1, PSD - 8, PNL - 4 membri). Presedintele si-ar mai dori ca dezbaterile in comisie sa se desfasoare pe durata vacantei, proiectul urmand apoi sa intre in dezbaterea fiecarei Camere in parte. Iar referendumul ar trebuie sa aiba loc, potrivit graficului prezidential, o data cu alegerile locale de la sfarsitul lunii mai-inceputul lunii iunie 2012, informeaza Romania Libera.

Adrian Severin. Avere: 1.000.000 de euro. Salariu anual: 75.000 de euro. I-ar fi trebuit un mandat de 14 ani ca eurodeputat pentru a strange banii. Europarlamentarul Adrian Severin va avea cu siguranta mari dificultati in a-si justifica averea. El are in acest moment aproape 1.000.000 de euro in conturi, conform declaratiei sale de avere pe 2010. Pentru a strange acesti bani, lui Severin i-ar fi trebuit aproape 14 ani de munca in Parlamentul European. Asta pentru ca salariul sau anual de eurodeputat este de doar 75.000 de euro. Iar veniturile intregii sale familii in anul trecut a fost de numai 150.000 de euro, adica de aproape sapte ori mai mic decat fabuloasa suma stransa. Reamintim ca Severin a fost filmat de jurnalisti britanici sub acoperire cum primea de la acestia o suma de bani in schimbul depunerii unor amendamente in Parlamentul European. In urma scandalului, el a fost dat afara atat din PSD, cat si din grupul parlamentar al socialistilor europeni. In acest moment averea sa este verificata de DNA si ANI, scrie Puterea.

Oltean: Referendumul pentru Constitutie, in tandem cu alegerile locale. Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistrita, ca si-ar dori ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa aiba loc la pachet cu alegerile locale de anul viitor. Liderul democrat-liberal admite insa ca trecerea prin legislativ a proiectului de modificare a Constitutiei va fi dificila, in conditiile unui cvorum "extrem de ridicat si extrem de pretentios". La mijlocul lunii aprilie, presedintele Traian Basescu propunea pentru primaoara, in cadrul unei emisiuni televizate, varianta organizarii simultane a referendumului pentru Constitutiei cu alegerile locale, anunta EVZ.

Ponta: Unicele calitati ale lui Lazaroiu - este obedient si fara scrupule. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri ca singurele argumente pentru numirea lui Sebastian Lazaroiu ca ministru al Muncii sunt ca acesta este obedient si lipsit de scrupule. Ponta a afirmat ca Sebastian Lazaroiu nu are nicio legatura cu Ministerul Muncii decat aceea de a fi "pe o lista a oamenilor care ii plac lui Basescu". "Domnului Basescu i-au placut intotdeauna oamenii obedienti si cei fara scrupule. Dl. Lazaroiu are din plin aceste doua caracteristici si astfel se inscrie foarte bine pe lista oamenilor care ii sunt obedienti lui Traian Basescu", a mai afirmat Ponta, informeaza Gandul.