Elena Udrea a luat bacul cu 7,93. Vezi ce note au luat alti ministri si ce vice PDL a luat la bac "nota 18" la istorie. Ioan Oltean, secretarul general al PDL, a fost dusmanul chimiei, insa in rest spune ca a fost brici: "La bac hoho, la bac am luat 9.50. Nu mai tin minte exact, dar peste 9 in mod sigur. Am absolvit Liceul Pedagogic din Cluj si o singura data dar m-a prins copiind la chimie, in anul 3 de liceu". Valeriu Stoica, fostul Ministru al Justitiei, a teminat liceul Gheorghe Lazar, luand 9.60 la bac si a declarat ca n-a copiat in viata lui: "In afara de numere de telefon n-am copiat niciodata altceva. Ori de cate ori am avut nevoie de numere de telefon le-am copiat". Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vanghelie: Mos Craciun mi-a spus ca Liviu Negoita va avea probleme. Primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a vorbit, in cadrul unei emisiuni de la OTV, despre problemele pe care le-a avut Poteras, dar si despre vila primarului Negoita. Vanghelie, care este si presedintele PSD Bucuresti, a precizat ca are informatii conform carora vor aparea in presa mai multe informatii legate de averea lui Negoita. "Asta imi spunea si Mos Craciun, ca in perioada urmatoare domnul Negoita va fi in prim-planul scenei politice. Asa intuiesc eu. Ati vazut, a fost Poteras, acum e Negoita, cred ca va fi si Ontanu", a spus Marian Vanghelie, citat de Adevarul.

Cum au primit Nicusor Constantinescu de Constanta si Liviu Dragnea de Teleorman voievodatele lui Boc. Oprisan de Vrancea: "Florida este impartita in judete, aproape identic ca Romania". Planul PDL de reorganizare administrativa a tarii este contestat vehement de liderii PSD, care spun ca se incearca bulversarea electoratului inaintea alegerilor locale din 2012. Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat pentru gandul ca, daca premierul Emil Boc va schimba actualele structuri administrative, Romania va incalca tratatul de aderare la Uniunea Europeana. Pesedistul spune ca l-a anuntat si pe Victor Ponta despre aceasta problema legata de reorganizarea administrativa a tarii. "Romania, prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeana, s-a angajat ca pana in 2015 sa nu modifice structurile administrative existente pana la data aderarii, adica 1 ianuarie 2007. De aceea, banii europeni sunt pe regiuni, planul operational regional (POR) este pe actualele judete si pe actualele consilii de dezvoltare regionala, cele opt care sunt cunoscute. Afirmatia ca reorganizarea administrativa se va intampla inainte de 2015 este o minciuna, este o incalcare a Tratatului de aderare al Romaniei la UE si a angajamentelor asumate de Romania", a precizat Constantinescu, potrivit Gandul.

Paralelism Lucescu Jr.-Boc a la Cristian Preda: Si in fotbal am iesit din recesiune, nu si din criza. Victoriile selectionatei nationale de fotbal impotriva Luxemburgului si a Bosniei seamana cu cele doua trimestre de crestere economica ale Romaniei, in timp ce performantele antrenorului Lucescu jr. pot fi comparate cu cele ale premierului Emil Boc, sustine pe blogul sau eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda. "Cele doua victoriii ale nationalei lui Lucescu jr., cea impotriva Luxemburgului si cea obtinuta in fata Bosniei Hertegovina, seamana cu cele doua trimestre de crestere a economiei: putem spune ca, si in fotbal, am iesit din recesiune, nu si din criza!" scrie europarlamentarul PDL pe blog, potrivit EVZ.

Adrian Severin a strans un milion de euro. Europarlamentarul a depus anul trecut, in conturi, inca 150.000 de euro, care s-au adaugat celor 870.000 stransi anterior. Severin a avut anul trecut incasari din sapte surse de venit, pe langa indemnizatia de la Parlamentul European. Potrivit declaratiei de avere pe anul 2010, Adrian Severin are 20 de conturi in sase banci diferite din Romania si din strainatate. Europarlamentarul detine 927.947 de euro, 266.119 lei si 36.329 de dolari. In total, aceste sume echivaleaza cu 1.017.450 de euro. Informatiile apar in declaratia de avere pe anul 2010, depusa, recent, la Autoritatea Electorala Permanenta. Statutul financiar al europarlamentarului s-a imbunatatit considerabil fata de 2009, cand el avea, in total, in conturi, echivalentul a 867.924 de euro, scrie Adevarul.

Liderul UDMR Antal Arpad: tot mai multi secui sunt pro-autonomie. Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, apreciaza ca sunt din ce in ce mai multi romani in secuime care sunt pro-autonomie. El declara: "Va fi destul de jenant pentru guvernantii de la Bucuresti" cand romanii vor merge sa ceara autonomia Tinutului Secuiesc, transmite Mediafax. Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, care este si primarul municipiului, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca observa ca sunt din ce in ce mai multi romani din Tinutul Secuiesc care incep sa fie pro-autonomisti. "Chiar in aceste zile m-am intalnit cu cativa tineri romani, care s-au intors recent din Barcelona, si mi-au spus: <>", a povestit Antal, citat de Romania Libera.

Leapsa pe sondaje. Liderii PSD si PNL din Valcea s-au fugarit prin judet, suspectandu-se ca vor sa masluiasca sondajele prin care vor fi desemnati candidatii la locale. In goana dupa cat mai multe functii la viitoarele alegeri locale si parlamentare, liderii locali ai PSD si PNL sunt departe de a impartasi sentimente de aliati. Adoptarea legii alegerii primarilor intr-un singur tur a acutizat competitia. Pentru o pozitionare cat mai confortabila in sondajele locale, viitorii candidati la municipiile resedinta de judet si sefii de consilii judetene nu au ezitat sa-si foloseasca activistii pentru a influenta activitatea operatorilor de sondaje. Dupa contrele dintre Fenechiu si Piedone la Iasi, PSD si PNL s-au urmarit cu masinile prin judetul Valcea, social-democratii ca sa transporte operatorii CSS Avangarde in fiefurile lor, liberalii ca sa-i impiedice sa manipuleze sondajul, scrie EVZ.

Dilema liderilor USL: cum sa imparta 1.300 de primarii. Adoptarea legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin obliga USL sa depuna candidati unici pana la nivel de comuna. Desemnarea acestora se anunta dificila. Noul sistem avantajeaza PSD, dar nu este convenabil pentru liberali, reiese din datele unui studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP). Liderii USL au discutat, ieri, varianta candidaturilor comune in toate localitatile in conditiile in care protocolul in vigoare prevede aceasta obligatie doar pentru consiliile judetene si primariile oraselor resedinta de judet. Daca vor bate palma pentru aceasta extindere, cele doua partide ii vor sustine in batalia pentru locale pe primarii PSD si PNL aflati deja in functie, care ar avea cele mai mari sanse de a fi realesi, scrie Adevarul.