Vanghelie: Vrem sa-l aducem pe Catalin Voicu din arest, sa voteze la Senat. Marian Vanghelie sustine ca nu s-a delimitat de senatorul PSD acuzat de coruptie "pentru ca este barbat" si ii avertizeaza pe ziaristii care ii intretin imaginea de politician neserios ca va veni "vremea platii". Intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei", Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, povesteste cum a decurs vizita in Statele Unite ale Americii, catalogheaza drept "politica" arestarea senatorului PSD, Catalin Voicu, si recunoaste ca vrea sa fie mai mult decat "almanahe". Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Razboi ideologic in PSD: masinute electrice contra limuzine. Partidul devine eco la mana a doua. Victor Ponta declanseaza revolutia in parcul auto din Kiseleff. Vrea sa cumpere pentru partid o masina second hand ecologica cu care sa se deplaseze prin Bucuresti. Hibrida vine la pachet cu un lot de biciclete pe care Ponta le-a pus deja in curtea din Kiseleff, pentru mai rapida "inverzire" a muncii de partid. Limuzinele din PSD pun insa frana initiativelor eco ale lui Victor Ponta, mai multi dintre liderii cu greutate ai partidului atragandu-i atentia ca poate nu este inca momentul pentru o asemenea revolutie. Radu Mazare nici nu vrea sa auda de masina pe care o bagi in priza: "Poate cand va fi una ca Jaguarul XKR". In schimb, patriarhul curentului ecologist din partid, Ion Iliescu, crede ca Victor Ponta este chiar usor depasit: "Eu am vazut o astfel de masina inca de acum 10 ani", anunta Gandul.

UDMR se impiedica de harta lui Boc. Cele 41 de judete plus municipiul Bucuresti ar urma sa fie comasate in asa fel incat sa se ajunga la opt sau maximum 12 judete mari, care sa respecte in principiu actuala impartire pe regiuni, prevazuta in lege. Acestea vor fi conduse in continuare de presedinti de consilii alesi prin vot uninominal intr-un singur tur de scrutin, conform planurilor PDL. Noile unitati administrative se vor numi tot judete, si nu regiuni, pentru a evita astfel modificarea Constitutiei. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a sustinut ca propunerea democrat-liberalilor nu a fost inca discutata in Coalitie, apreciind-o drept "fortata", informeaza Adevarul.

PSD plateste dublu pentru sondaje. Angajate de conducerea PSD sa realizeze sondaje la nivel judetean pentru desemnarea viitorilor candidati USL institutele de sondare a opiniei publice au de ce sa fie nemultumite. Liberalii au comandat deja, pe cuprinsul intregii tari, sondaje judetene la pretul de 7-8000 de euro bucata. Baronii social-democrati acuza insa monopolul firmelor lui Marius Pieleanu si Dan Sultanescu care cer de doua ori mai mult pentru serviciilor lor. Pentru a-si maximiza sansele de desemnare pe listele comune de candidati USL, social-democratii si liberalii ar fi trebuit sa-si angajeze la nivel judetean institute de sondare a opiniei publice agreate de conducerea centrala, scrie EVZ.

Atentie, dispar parlamentari! USL oscileaza intre cifrele magice 299 si 325. Proiectul de lege privind reducerea numarului de parlamentari a trezit tensiuni in randul membrilor PSD si PNL, din cauza raportului stabilit intre senatori si deputati. Decizia finala va fi luata maine dimineata de Victor Ponta si Crin Antonescu, care vor prezenta proiectul de lege al Opozitiei privind reducerea numarului de parlamentari. Daca USL a optat clar pentru un Parlament bicameral, necunoscuta ramane numarul de parlamentari propus. Pe masa de lucru a liberalilor si social-democratilor se afla doua variante: fie un Legislativ format din 299 de membri, fie unul format din 325 de membri. Surse din USL au declarat pentru gandul ca, in cazul ambelor variante, cei care vor avea de pierdut vor fi deputatii. Astfel, in varianta cea mai probabila, cea cu 299 de parlamentari, proiectul de lege al USL prevede ca vor fi 104 senatori si 195 deputati. Parlamentul actual are 471 de membri, dintre care 137 sunt senatori, iar 334 sunt deputati. Daca proiectul USL ar deveni realitate, ar disparea 34 de senatori si 135 de deputati, anunta Gandul.