PSD se aliaza cu Vadim impotriva vointei lui Ponta. Desi presedintele PSD Victor Ponta spunea ca nu se vor mai face aliante locale cu PRM, organizatile judetene din Tulcea ale celor doua partide vor semna azi un protocol de colaborare. PRM va fi reprezentat de C.V. Tudor, PSD de vicepresedintele Marian Vanghelie. 19 februarie 2011. Corneliu Vadim Tudor si vicepresdintele PSD Robert Negoita semnau, la hotelul ultimului, cu mare fast, protocolul de colaborare al filialelor Ilfov de la cele doua partide. Trei zile mai tarziu, pe 22 februarie 2011, iritat de aceste colaborari locale, Victor Ponta, presedientele PSD anunta ca a fost ultimul protocol semnat. 17 iunie 2011, patru luni mai tarziu, organizatiile din Tulcea ale PSD si PRM vor semna un protocol de colaborare care prevede interzicerea oricarei colaborari cu PDL, a declarat purtatorul de cuvant al PRM, Marius Marinescu, scrie EVZ.​

Politic ShowFoto: Colaj foto

Senator PDL: Declaratia vicepremierului ungar, rauvoitoare si periculoasa. Senatorul PDL Viorel Badea sustine ca declaratia vicepremierului Ungariei Zsolt Semjen potrivit careia proiectul de reorganizare administrativa a Romaniei ar fi o schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice este rauvoitoare si periculoasa. "Sunt ingrijorat de declaratia pe care a facut-o vicepremierul Ungariei, declaratie care mi se pare in egala masura rauvoitoare si periculoasa. Ii atrag atentia vicepremierului Zsolt Semjen ca reorganizarea administrativa a Romaniei este un atribut exclusiv al statului roman, iar statul roman urmareste sa respecte interesele cetatenilor sai indiferent de apartenenta etnica a acestora. Totodata, imi exprim nedumerirea fata de elementele de discurs extremist care apar in interventia vicepremierului ungar care, desi face parte dintr-un partid european de centru-dreapta, reinvie experimente administrative de sorginte sovietica, deja condamnate de istorie", sustine Badea, presedinte al Comisiei pentru romanii de pretutindeni din Senat, anunta Romania Libera.

Cât a plătit fiul lui Dorin Cocoş pentru un apartament în blocul Elenei Udrea. 20.000 de euro, acesta a fost preţul pentru care Alin, fiul lui Dorin Cocoş, a devenit proprietarul unui apartament în blocul pe care tatăl său l-a construit împreună cu Elena Udrea, în cartierul Floreasca din Bucureşti. Potrivit ultimei declaraţii de avere a ministrului Dezvoltării şi Turismului, ceilalţi clienţi ai cuplului Udrea-Cocoş au scos din buzunar sume considerabile pentru a se muta în imobilul construit pe strada Frederic Chopin 8B. Olguţa Cocoş a plătit pentru un apartament 70.000 de euro, în vreme ce Marin Petrache a scos din buzunar pentru a se muta în acelaşi imobil 150.000 de euro, iar Alexandru Petculescu peste 250.000 de euro (1.060.000 de lei). De asemenea, Nasser George împreună cu o societate comercială a plătit un avans de 100.000 de euro pentru un apartament, informeaza Gandul.

Scandal PDL-UDMR pe statutul minoritatilor. Deputatii PDL au respins, ieri, propunerea UDMR ca granitele judetelor sa nu poata fi modificate daca afecteaza proportia minoritatilor nationale. Solicitarea Uniunii se regasea printre articolele din legea privind Statutul minoritatilor, discutata, ieri de Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor. Varianta finala votata de deputati evita orice referire la pastrarea proprtiei minoritatilor nationale, staibilind doar ca "limitele unitatilor administrativ-teritoriale in care minoritatile detin o pondere semnificativa pot fi modificate fara a aduce atingere drepturilor acestora", scrie Adevarul.

Blejnar, imprumutat de socru cu 150.000 de euro. Seful ANAF spune in declaratia sa de avere ca socrul sau l-a imprumutat anul trecut cu 550.000 de lei, dupa ce in 2009 ar fi luat de la aceeasi persoana aproximativ 50.000 de lei. Sorin Blejnar, seful Fiscului, a castigat, anul trecut, 163.477 lei (adica 3.405 euro net lunar). 58.795 lei provin din salariul sau de la ANAF, iar 104.682 lei, au fost incasati in calitate de membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari) de la EXIM Bank. Declaratia de avere pentru 2010 arata ca Blejnar a vandut un apartament cu 120.000 de euro unei anume Delia Lupu, si a imprumutat 550.000 de lei de la socrul sau, Toader Filipescu Buzabrici. Interesant este ca in 2009, seful Fiscului a imprumutat de la aceeasi persoana 49.850 lei, anunta Romania Libera.