Baconschi: La noi, si angajatul si angajatorul sunt lipsiti de responsabilitate fata de stat. Teodor Baconschi a apreciat, marti, la o dezbatere, ca recenta criza a fortat clarificarea si schimbarea spiritului raporturilor dintre angajat si angajator, el adaugand insa ca ambele parti sunt in continuare lipsite de responsabilitate fata de stat. "Ce trebuie sa facem este sa schimbam filozofia raporturilor dintre angajati si angajatori si sa stabilim un bun dozaj in ceea ce priveste interventia statului pentru ca ne miscam intre doua extreme: o extrema asistentialista - in care angajatul este hiperprotejat si in care simtul responsabilitatii ii este inhibat - si o extrema libertariana, in care patronul face ce vrea", a spus Baconschi, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

USL vrea mai intai puterea si apoi reforme. Pe langa propunerea de a renunta la doi ani de mandat, presedintele Traian Basescu a mai facut o "oferta" opozitiei: sa ramana un Parlament bicameral, in schimbul urgentarii proiectelor privind reorganizarea administrativa si, respectiv, revizuirea Constitutiei. Raspunsul USL? Intai alegeri anticipate. Noi nu am venit aici pentru compromisuri sau, oricum, nu cu dvs.", a fost laitmotivul Uniunii Social-Liberale, reprezentata la consultarile de la Palatul Cotroceni doar de Victor Ponta si Crin Antonescu. Oferta prezidentiala a fost clara: sa ramana Parlament bicameral, dar cu maximum 300 de alesi, asa cum a rezultat din referendumul din 2009. In schimb, presedintele ar dori ca opozitia sa accepte reorganizarea tarii in opt judete (actualele regiuni de dezvoltare) si revizuirea Constitutiei. In varianta agreata, bineinteles, de seful statului, care-si mentine hotararea de a trimite Parlamentului proiectul de modificare a Legii fundamentale in ciuda deciziei Curtii Constitutionale, anunta Romania Libera.

Basescu l-a intepat pe Ponta cu "banii de la Rovinari". Traian Basescu a sugerat, ieri, in dialogul avut la Cotroceni cu liderii opozitiei, ca Victor Ponta ar putea avea o problema cu banii de la Rovinari. A fost un apropo la raportul ANAF si la scandalul celor 1,8 milioane de euro obtinuti de senatorul Dan Sova de la complexele energetice Turceni si Rovinari in baza unui contract de asistenta juridica. Totodata, a existat si o relatie de conlucrare intre cabinetul lui Sova si avocatul Victor Ponta care ar fi obtinut 180.000 de lei, informeaza EVZ.

Dragnea, toti banii inapoi! Raportul preliminar al Comisiei Europene in cazul neregulilor cu fonduri UE arata ca, in cazul CJ Teleorman, abaterile sunt atat de grave incat trebuie returnata intreaga suma destinata asfaltarilor. Inspectorii europeni recomanda statului roman ancheta si corectie financiara de 100%, adica returnarea a 28 de milioane de euro. Criteriile preferentiale de selectare a ofertelor, grabirea nejustificata a procedurilor de licitatie si actele aditionale la contracte sunt cateva dintre neregulile punctate de specialistii de la Comisia Europeana (CE). Fie ca este vorba despre servicii de consultanta, fie ca este vorba despre construirea propriu-zisa a drumurilor pentru care s-au luat fonduri UE, banii s-au folosit incorect, scrie Adevarul.

Deputatul PSD Robert Negoita are datorii de peste un milion de lei la Primaria Popesti-Leordeni. Deputatul PSD Robert Negoita inregistreaza datorii la Primaria Popesti Leordeni in valoare de 1.184.694 lei, potrivit declaratiei de avere publicata pe pagina de internet a Camerei Deputatilor. Deputatul PSD a trecut in declaratia de avere si datoria pe care o inregistreaza la ANAF. Aceasta a crescut la 189.703.263 lei, fata de 160.433.390 lei, valoarea inregistrata in noiembrie 2010. Pe langa suma de 1.184.694 lei datorata Primariei Popesti Leordeni, Negoita declara o datorie de 3.008 lei catre Primaria Sector 4, suma de 92.108 lei datorata Primariei Voluntari, precum si suma de 156 lei datorata Primariei Constanta, anunta Gandul.

Servicii in familie la Consiliul Municipal Bucuresti. Consilierul municipal din Bucuresti (CGMB) Vasile Forascu este acuzat de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca a facut afaceri cu o institutie din subordinea Consiliului General. Inspectorii ANI au constatat, in urma verificarilor declaratiilor de avere ale consilierului general, faptul ca Vasile Forascu (fost consilier PRM, ulterior independent) ar fi incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor, existand si indicii referitoare la eventuala comitere a infractiunii de fals in declaratii, informeaza Romania Libera.