Topul celor mai active femei din Parlament. Sunt 37 la Camera Deputatilor si 8 la Senat. Femeile care in 2008 au intrat in Parlament, caci despre ele este vorba, s-au intrecut nu numai cu colegii, ci si intre ele. Cele mai eficiente femei parlamentar in primii doi ani din acest mandat au fost cele de la PSD. Cel putin asta reiese dintr-un studiu IPP, care le claseaza pe primele locuri pe Manuela Mitrea la Camera Deputatilor si pe Doina Silistru la Senat. Pentru ca din cele zece initiative depuse la Parlament, trei au devenit legi, deputatul PSD Manuela Mitrea s-a clasat pe primul loc la capitolul eficienta cu un procent de 30%. Cea mai eficienta senatoare, cu 17,1% a fost declarata Doina Silistru, care a initiat 35 de proiecte, sase dintre ele devenind legi, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sulfina Barbu nu sustine "planul 8+2". Despre decuplarea judetelor Harghita si Covasna de regiunea Centru: "Ne vom putea imagina o investitie gen Nokia in aceste judete?". Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, nu sustine ideea decuplarii judetelor Harghita si Covasna in cazul reorganizarii tarii pe regiuni, precizand ca un astfel de scenariu va aduce mari dezavantaje economice. "Din punctul meu de vedere, aceasta varianta nu avantajeaza judetele Harghita si Covasna. In primul rand, vor avea o problema cu atragerea fondurilor europene, deoarece avand dimensiuni mai mici decat regiunile din jur, vor fi nevoite sa apeleze la Comisia Europeana pentru a adera ca unitati de rang 3", a declarat, pentru Gandul, Sulfina Barbu.

Ce pierde si ce castiga UDMR in varianta "8+2" judete. Daca propunerea presedintelui Traian Basescu, de reorganizare a tarii in opt judete mari plus doua mici, Harghita si Covasna, este considerata "interesanta" de unii lideri ai UDMR, majoritatea sunt iritati de ideea ca s-ar putea incheia sesiunea parlamentara fara sa fie adoptat Statutul minoritatilor nationale. Inaintea intalnirii de astazi cu liderii filialelor UDMR si a Consiliului Reprezentantilor Unionali de sambata, reprezentantii maghiarilor in Parlamentul Romaniei se feresc sa spuna transant daca varianta propusa de presedintele Traian Basescu este satisfacatoare sau nu. Vom analiza este cel mai frecvent raspuns pe care-l ofera liderii Uniunii. Propunerea sefului statului este, in fapt, departe de "un cadou", asa cum s-au inghesuit sa aprecieze unii reprezentanti ai opozitiei, informeaza Romania Libera.

Ion Iliescu ii ia apararea Regelui Mihai: "Nu a abdicat, a fost abdicat". Declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la Regele Mihai sunt "descalificante", a apreciat fostul sef al statului, Ion Iliescu. "Mi se par iresponsabile astfel de declaratii si sunt descalificante pentru personajul respectiv", a declarat fostul presedinte Ion Iliescu la B1 tv. Fostul presedinte a tinut sa precizeze ca fostul suveran nu a abdicat. "El nu a abdicat, nu a fost initiativa regelui sa abdice, el a fost abdicat", a spus Iliescu. "Si sluga la rusi, tot felul de asemenea aprecieri ... Mi se par de o iresponsabilitate descalificanta. Este descalificant si incalificabil pentru domnul Basescu", a mai spus Ion Iliescu, scrie EVZ.

Armele lui Oprescu impotriva caniculei: Dusuri sub presiune si doctori pe motociclete. Pentru reducerea disconfortului creat de canicula, Primaria Capitalei va monta dusuri sub presiune in diverse zone din Bucuresti. "Este vorba de apa injectata sub presiune pentru improspatarea aerului", a explicat primarul Sorin Oprescu. Anul trecut, astfel de dusuri au fost montate in Piata Universitatii si in Parcul Cismigiu. Oprescu mai are in plan si amenajarea unor locuri speciale pentru motociclistii medicali. Primarul general a spus ca este vorba de interventia unor doctori pe motocicleta, care vor putea actiona rapid cand sunt ambuteiaje in trafic, iar ambulantele nu pot ajunge la solicitari. Pentru reducerea efectelor caniculei, Oprescu a cerut operatorilor de salubritate sa spele carosabilul in fiecare dimineata, intre orele 4:00 si 6:00, si seara intre orele 22:00 si 24:00, anunta Gandul.

Partidul Civic Maghiar vrea referendum in privinta regionalizarii. PCM va initia un referendum pentru consultarea populatiei din Harghita si Covasna in privinta regionalizarii, liderul partidului sustinand ca autoritatile parca ar sta acum la un birou cu Churchill si cu Stalin si ar desena harti, scrie Mediafax. Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Miercurea Ciuc, ca a cerut consilierilor judeteni ai PCM sa se implice in aprobarea proiectului de hotarare si in organizarea referendumului pentru consultarea populatiei cu privire la regionalizarea Romaniei, informeaza Romania Libera.