BAC 2011. Ce note s-au obtinut la liceul lui Basescu. Plus: Promovabilitatea la liceele lui Boc si Udrea. I-au avut printre absolventi pe Traian Basescu, Emil Boc, Ion Iliescu sau Elena Udrea si nu se pot plange nici acum de rezultatele la BAC obtinute de cei din promotia 2011. Colegiul National "B. P. Hasdeu" din Buzau, ale carui cursuri ministrul dezvoltarii Elena Udrea le-a finalizat cu un 7,93 la bacalaureat, si-a trecut in palmares anul acesta doua din cele 65 de note de 10 obtinute la sesiunea iunie. De asemenea, din 287 de absolventi, doar doi nu si-au obtinut diploma de BAC. Un singur respins din 127 si o nota de 10 la Liceul Teoretic "Gheorghe Sincai" din Cluj- Napoca al carui absolvent VIP este premierul Emil Boc. Integral inGandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vadim Tudor, acuzat de un fost consilier ca i-a "furat" salariul. Vadim Tudor: "Ma p..s pe leafa lui!" Fostul consilier Cezar Catalin Marin sustine ca este vorba de o suma de aproximativ 40 de mii de euro, care a intrat in buzunarele europarlamentarului, despre care mai afirma ca i-a falsificat semnatura pe contractele de angajare. In replica, Vadim Tudor a negat toate acuzatiile fostului asistent, pe care il caracterizeaza drept "handicapat, derbedeu, pigmeu, tepar, homosexual si proxenet". "L-am luat pe langa mine de mila pentru ca l-am cunoscut pe taica-su, Dumnezeu sa-l ierte!, fostul general Ion Marin, general SIE. Care in 1990 s-a intors de la Moscova si a murit de o boala galopanta. Iar fi-su a ramas fiul polii. Dar n-a muncit o zi. De doua ori l-am dat eu afara . Iar acum, ultima oara, l-am dat afara definitiv", a spus eurodeputatul, pentru "Adevarul".

Vanghelie, cu BAC la 33 de ani, neaga ca a copiat si ca a fost eliminat din examen: Cand dai bacalaureatul la peste 30 de ani, ai avantajul ca incepi sa ai anumite notiuni. Cu BAC-ul luat la 33 de ani, din a doua incercare, pesedistul Marian Vanghelie spune acum ca "scoala e mai importanta decat scoala vietii". Cand vine vorba de cum a fost eliminat din examen, fiind prins la copiat, Vanghelie neaga ca acest lucru s-a intamplat. "Eu n-am picat BAC-ul. Nu stiu de unde aveti aceste informatii", a declarat el, care a gasit si partea buna a sustinerii BAC-ului la peste 30 de ani. "Totusi ai avantajul, cand il dai la o anumita varsta, ca incepi sa ai anumite notiuni, sa ai o anumita experienta si depasesti mai usor bacalaureat. Ai mai multa experienta decat un copil la 18 ani", a spus liderul PSD. El a precizat ca nu regreta ca nu a dat bacalaureatul la timp, insa nici nu crede ca poate fi luat ca exemplu, pentru ca, spune el, o sansa ca a lui este una la un milion. Integral inGandul.

Dacian Ciolos: Regionalizarea, benefica pentru absorbtia fondurilor europene. O regionalizare a Romaniei ar putea fi benefica in contextul absorbtiei fondurilor europene. Declaratia a fost facuta, la Iasi, de comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos. El a subliniat ca niciodata Comisia Europeana nu va impune statelor membre UE ce decizii sa ia, intrucat o astfel de hotarare precum cea a regionalizarii apartine exclusiv de autoritatile, in acest caz, ale Romaniei, scrieEVZ.

Parerea lui Marian Vanghelie despre rezultatele la BAC 2011. Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, ca, in urma rezultatelor inregistrate la examenul de bacalaureat, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, "pe fond ar trebui sa plece acasa". Intrebat, inainte de sedinta BPN a PSD, despre situatia aparuta dupa publicarea rezultatelor la bacalaureat, Marian Vanghelie a mentionat ca Daniel Funeriu a incercat sa creeze "un artificiu" cu camerele de luat vederi plasate in salile de examen, dar a cauzat, de fapt, "un dezastru". "A incercat sa creeze acest artificiu cu camerele si a creat un dezastru. Pe fond, cred ca ar trebui sa plece acasa", a sustinut vicepresedintele PSD. El a spus ca ministrul Funeriu facea declaratii in timp ce secretarul de stat Oanea Badea "ii spunea la ureche ce sa vorbeasca". Integral inGandul.