Boc catre ministri si secretari de stat: Cine nu are treaba cu fondurile europene, sa iasa afara. Prim-ministrul i-a mustrat pe putinii ministri prezenti la discutia de astazi si s-a aratat mahnit de faptul ca multi dintre acestia nu au venit si si-au trimis secretarii de stat. Acesta le-a explicat celor prezenti ca nu si-au respectat angajamentele privind cresterea volumului de fonduri europene atrase, asumate inclusiv in sedinta de guvern la care a participat si presedintele Traian Basescu. Desi i-a convocat de ieri pe ministri, la Palatul Victoria au venit astazi doar cei ai Comunicatiilor, Administratiei si Internelor, Educatiei si Dezvoltarii Regionale, restul institutiilor fiind reprezentate la nivel de secretar de stat, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Basescu in PE: Reorganizarea teritoriala va duce la ruperea ireversibila de statul comunist. Eurodeputatul PDL Elena Basescu a declarat in plenul PE ca procesul de reorganizare teritoriala a Romaniei va conduce "la o rupere ireversibila de conceptul de stat comunist" si va face trecerea "la un stat construit pe baza conceptului european". Elena Basescu a rostit in sesiunea plenara a PE din perioada 4-6 iulie noua discursuri pe teme de politica interna, politica externa si economie. In ceea ce priveste reorganizarea teritoriala, Elena Basescu a spus ca acest "subiect extrem de important" a ocupat agenda publica din Romania din ultima perioada. "Din pacate, dezbaterile au atins mai mult forma proiectului si nu fondul. Tema reorganizarii administrative este una de actualitate mai ales pentru noile state membre", a spus Elena Basescu, anunta Gandul.

Vadim Tudor scapa de plata daunelor catre Gusa. S-a blocat si executarea silita. Tribunalul Bucuresti a desfiintat sentinta prin care liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor trebuia sa ii plateasca daune de 50.000 de lei lui Cozmin Gusa, stabilind ca procesul trebuie rejudecat de Judecatoria Sectorului 3. Gusa declansase deja executarea silita a lui Vadim, insa cum sentinta in baza caruia se demarasera procedura a fost anulata, s-a blocat si aceasta procedura judiciara de executare. Litigiul dintre cele doua parti a inceput inca din 2008 cand Gusa l-a dat in judecata pe Vadim Tudor pentru ca acesta i-a adresat injurii prin ziarul pe care-l patroneaza, Tricolorul. Presedintele PRM a contestat sentinta judecatoriei, iar pe 21 iunie tribunalul a decis ca procesul trebuie rejudecat. Gusa poate contesta hotararea Tribunalului Bucuresti, informeaza Romania Libera.

PDL nu-l lasa din brate pe Funeriu. PDL si-a reafirmat sprijinul pentru ministrul Educatiei, Daniel Funeriu in contextul controverselor iscate in urma rezultatelor la Bac. "Credem ca el a organizat bine bacalaureatul de anul acesta, credem ca a depus eforturile necesare pentru a avea un bacalaureat corect, onest si transparent", a declarat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu. Potrivit acestuia, toate apelurile opozitiei la demiterea ministrului Educatiei nu sunt altceva decat - jocuri politicianiste". "Noi credem ca ce s-a intamplat in acest an la bacalaureat subliniaza o data in plus necesitatea reformei in sistemul nostru de educatie si virtutile legii educatiei", a mai spus Voinescu, precizand ca in legea educatiei se poate vedea ca modul in care e gandit bacalaureatul asuma toate lectiile care pot fi invatate rational, scrie EVZ.

Ce "dar din rai" i-a facut premierul Boc gigantului american Yahoo - "Asa ceva nu s-a intamplat niciodata niciunde in lume". Emil Boc a reusit o performanta unica in lume in ceea ce priveste promovarea unui brand, din punctul de vedere al gigantului american Yahoo: si-a facut publica adresa de mail, gazduita de Yahoo, fiind primul premier care a facut acest lucru, scrie Ziarul Financiar. "Stim ca brandul este foarte respectat pe piata din Romania: mi s-a spus ca pana si primul ministru al Romaniei a oferit publicului o adresa de e-mail de la Yahoo! pentru a fi contactat. Asa ceva nu s-a intamplat niciodata niciunde in lume" , a declarat Christophe Parcot, vicepresedinte pentru vanzari pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa al Yahoo. Pentru un om de vanzari un asemenea gest facut de primul ministru e ca "un dar din rai", a adaugat el, anunta Gandul.