Parlamentul, cea mai de succes agentie de voiaj pe timp de criza. Deplasarile in strainatate au constituit o ispita mai mare pentru parlamentarii romani decat prezenta la sedintele din comisii sau din plenul celor doua camere. Destinatii exotice precum Thailanda, Cambogia, Vietnam sau Senegal s-au "batut", umar la umar, cu mai vechile locatii deja batorite de pantofii alesilor neamului, gen Franta, Germania, Anglia, Statele Unite sau Monaco. Bani pentru a satisface gustul parlamentarilor nostri pentru calatorii in strainatate sunt: pentru perioada 2011-2012, deputatii si-au votat un buget de 6,8 milioane de lei, bani pentru transport, cazare si diurne, informeaza EVZ.

Colaj fotoFoto: Hotnews

Geoana: Raportul de forte din Senat ramane acelasi dupa revenirea senatorului PSD Catalin Voicu. Raportul de forte din Senat ramane acelasi dupa revenirea in activitate a senatorului PSD Catalin Voicu, o modificare fiind posibil sa se inregistreze doar in urma unei "treceri oficiale" la o alta apartenenta politica, a declarat, luni seara, pentru Mediafax presedintele Senatului, Mircea Geoana. "Nu se modifica raportul de forte din Senat, el figura scriptic la noi. Nu se schimba nimic la numaratoare, puterea are un plus in plen si un plus in Biroul Permanent. Se numara cat ai, si raportul de forte se modifica doar in urma unui anunt oficial individual de trecere de la opozitie la putere", a declarat presedintele Senatului, anunta Gandul.

PDL ii impinge pe liderii UDMR in bratele Opozitiei. Pentru prima oara, UDMR se va intalni cu USL pentru a discuta despre revizuirea Constitutiei si despre modificarea legilor electorale. Negocierile au loc in contextul neintelegerilor dintre UDMR si PDL. UDMR a acceptat invitatia Opozitiei dupa ce in jurul ministrului Laszlo Borbely a izbucnit un scandal pe care unii membri ai formatiunii l-au perceput ca un santaj din partea Puterii, relateaza Adevarul.

MAI: Cele mai multe angajari in administratia publica se fac in localitati conduse de PSD. Cele mai multe angajari in administratia publica locala vizeaza localitati conduse de primari ai PSD, respectiv 256, abia pe locul al doilea situandu-se localitatile conduse de PDL, anume 250, precizeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), potrivit Mediafax. "In cadrul sedintei de Guvern din data de 13 iulie, a fost aprobata ocuparea unui numar de 689 posturile vacante unice in cadrul institutiilor si autoritatilor administratiei publice locale, dintre care un numar de 250 de posturi in localitati conduse de primari ai PDL, alte 256 in localitati conduse de primari ai PSD, 124 in localitati conduse de PNL, 33 UDMR si 26 de posturi in localitati conduse de alte formatiuni politice", precizeaza MAI, noteaza Romania Libera.

Victor Ponta, despre verdictul in dosarul Anastase: "Au cautat acel procuror care nu a vazut cum s-au furat voturile". Parchetul s-a pronuntat astazi cu privire la dosarul in care Roberta Anastase a fost anchetata in cazul votului pe Legea Pensiilor si a decis neinceperea urmaririi penale. Ca reactie, Victor Ponta, a precizat ca pentru acest dosar a fost ales special un procuror "care nu vazuse imaginile transmise la TV si care, spre deosebire de toti romanii, considera ca 80 este egal cu 170". "Probabil ca, procurorul care a dat decizia este singurul roman care nu a vazut la televizor cum s-au furat voturile la legea pensiilor. Acest procuror nu a vazut filmul pe care l-am atasat la dosar, a constat doar ca doamna Anastase a numarat bine", a spus presedintele PSD Victor Ponta, adaugand apoi ironic ca respectivul procuror a fost "cautat" timp de 10 luni, din septembrie si pana acum, informeaza EVZ.

Solomon candideaza la primarie din partea UNPR. Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a anuntat ieri ca intentioneaza sa candideze la alegerile locale din 2012 din partea UNPR. In declaratia distribuita presei, actualul presedinte al PDL Craiova precizeaza ca a luat decizia dupa ce s-a sfatuit "cu foarte multi cetateni din Craiova". "Exista o vorba romaneasca de care am tinut cont in toata cariera politica: <>. Eu vreau sa am alaturi oameni seriosi, care au servit interesul national si au asigurat stabilitatea politica in Romania", sustine Solomon in comunicatul de presa, scrie Adevarul.

Liberalii din Giurgiu recruteaza membri la strand cu dansatoare sexy. Membrii Tineretul National Liberal (TNL) s-au intalnit in weekend la un strand din Giurgiu pentru a se distra alaturi de prietenii si simpatizantii lor. Cateva dansatoare profesioniste au fost prezente pentru a intretine atmosfera, dar liberalii nu isi asuma chemarea respectivelor la eveniment. La intalnirea lor au participat si cateva domnisoare dansatoare. Intrebat de ce a fost nevoie de prezenta dansatoarelor, Emil Epure, presedintele organizatiei municipale TNL, a precizat ca nu stie exact cine le-a chemat si crede ca erau angajatele strandului, scrie Puterea.