Uioreanu: Votul PDL in cazurile Ridzi si Pasat a atras anatema asupra Parlamentului. Deputatul PNL Horea Uioreanu considera ca votul PDL in cazurile Ridzi si Pasat "a atras anatema asupra Parlamentului" in Raportul CE privind justitia din Romania, apreciind ca "nedrept" gestul presedintelui Traian Basescu de a considera intregul legislativ ca fiind "neconvingator". "Presedintele Traian Basescu s-a folosit de raportul pe justitie elaborat de CE pentru a se rafui cu mai vechii sai neprieteni, presa si Parlamentul. Probabil ca domnia sa nu a citit atent raportul si nu a remarcat faptul ca legislativul de la Bucuresti este criticat pentru voturile date de PDL in cazurile Ridzi si Pasat. Votul PDL in cazurile Ridzi si Pasat a atras anatema asupra Parlamentului. Mi se pare nedrept gestul domnului presedinte de a considera intregul legislativ ca fiind "neconvingator", a aratat Horea Uioreanu intr-un comunicat de presa transmis joi si citat de Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Catalin Predoiu, ministrul justitiei: "Cheia e la judecatori". Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, atrage atentia ca judecatorilor le revine acum responsabilitatea pentru ca macar la anul sa fie ridicata monitorizarea Comisiei Europene. Catalin Predoiu asteapta solidaritatea statelor europene la decizia privind intrarea Romaniei in Schengen, dupa un raport bun pe justitie, asa cum il cereau Franta si Olanda. Interviu integral in Adevarul.

PSD Arad ofera meditatii gratuite la sediu pentru cei care au picat bacalaureatul. Conducerea PSD Arad a decis ca profesori membri de partid sa le ofere meditatii gratuite absolventilor de liceu care au picat bacalaureatul si se pregatesc pentru urmatoarea sesiune, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de liderul PSD Arad, Dorel Caprar, filiala judeteana a partidului va desfasura "o campanie de sprijin pentru elevii din Arad care nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea iunie 2011". "Avand in vedere rezultatele catastrofale obtinute la nivelul Aradului in urma desfasurarii primei sesiuni din acest an a examenului de bacalaureat si pe fondul dezinteresului manifestat de persoanele si institutiile in drept sa faca o analiza justa a cauzelor ce au determinat prabusirea ratei de promovare la aproape o treime, respectiv sa genereze un plan de masuri coerent pentru indreptarea situatiei, PSD Arad a decis sa isi mobilizeze resursa de cadre didactice si sa recurga la sustinerea de consultatii gratuite la principalele materii din programa de bacalaureat", se arata in comunicatul citat de Gandul.

Vanghelie joaca fotbal cu copiii din Ferentari. Ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, si artistul Damian Draghici vor juca fotbal alaturi de copiii din Ferentari miercuri, 27 iulie, intr-un eveniment ce marcheaza sarbatorirea unui an pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, informeaza Mediafax. In mod concret, Ambasada Marii Britanii, Policy Center for Roma and Minorities si Primaria Sectorului 5 Bucuresti organizeaza miercuri, 27 iulie, in cartierul Ferentari, un eveniment sportiv-cultural intr-o zona defavorizata a ghetoului, pentru a sarbatori un an pana la deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, potrivit unui comunicat citat de Romania Libera.

Verzii au fuzionat cu ecologistii din PER. Obiectiv: 5% la parlamentare. Partidul Verde (PV) si Partidului Ecologist Roman (PER) au fuzionat astazi, formand o noua alianta, PV-PER. Presedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihaescu si presedintele executiv al Partidului Ecologist Roman, Razvan Ioan Paunescu au semnat protocolul de fuziune. Prima etapa a acestei fuziuni prin comasare o va reprezenta sustinerea unui candidat comun la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor, din colegiul 2 Baia Mare, in persoana lui Mircea Dolha. Una dintre conditiile noii aliante este ca partidul Ecologist Roman si Clubul Ecologist Roman sa anunte public faptul ca resping orice sustinere a proiectului de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana. De asemenea, Partidul Verde solicita Partidului Ecologist Roman sa-si asume public respectarea principiilor Chartei Verzilor Europeni, adoptand viziunea toleranta a verzilor europeni fata de minoritati si fata de principiile democratiei consensualiste. Integral in EVZ.