EBA, specialista discursurilor de un minut. Elena Basescu, fiica mai mica a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, are numeroase discursuri in Parlamentul European, dar impactul lor politic este redus, spun specialistii. Ce face Elena Basescu in Parlamentul European? Internautii romani au deseori ocazia sa o urmareasca in direct daca acceseaza serviciul video al Parlamentului European. Fiica cea mica a presedintelui, aleasa ca independent in iunie 2009, dar admisa in grupul PPE, nu lasa nicio sesiune de plen fara una sau mai multe interventii. Isi citeste cu sarg declaratiile de un minut si uneori se mai poticneste, devenind subiect de amuzament pentru televiziunile de stiri. Integral in Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Fenechiu, un "Gica Contra" al sondajelor USL. Se teme ca Adomnitei ii va sufla sefia CJ Iasi. Miros de scandal la nivelul USL Iasi. Nemultumit de rezultatele sondajelor efectuate pentru desemnarea celor mai in voga candidati pentru primaria si presedintia Consiliului Judetean, liderul liberal Relu Fenechiu ameninta ca nu va respecta aceste rezultate. Potrivit lui Fenechiu, nu este musai ca persoanele iesite in sondaje pe primul loc pentru cele doua demnitati sa devina nominalizarile USL la viitoarele alegeri locale. Fenechiu intra astfel in conflict cu linia trasata de liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta, potrivit carora candidatii vor fi alesi cei care se califica pe locul unu in sondajele celor doua partide. Integral in EVZ.

Emil Boc si centimetrul de asfalt. Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca drumul finantat din fonduri europene din zona satului Rachitele nu are nicio legatura cu locuinta parintilor sai sau a fratelui sau, deoarece porneste de la iesirea din sat si continua 21 kilometri spre Padis-Ic Ponor, zona turistica importanta. El a aratat ca s-a informat in ultimele ore despre acest proiect. "Drumul finantat din fonduri europene nu are nicio legatura cu casa parintilor mei, a fratelui meu sau a nu stiu carei pensiuni, pentru ca nu incepe si nu se termina acolo. Niciun metru de asfalt pe bani europeni nu este legat de traseul spre casa parintilor mei sau a fratelui meu. Drumul pe fonduri europene incepe de la iesirea din sat si se duce pe 21 kilometri spre Padis-Ic Ponor, zona importanta din punct de vedere turistic, proiect demarat de conducerea liberala a Consiliului Judetean in 2006. Niciun centimetru de asfalt din acest drum nu este legat cu locul unde stau parintii mei", a spus Boc, potrivit Gandul.

Ion Iliescu, tot mai singur in PSD. Mai-marii partidului, cu exceptia Ecaterinei Andronescu, nu au participat la lansarea celui de-al 21-lea volum scris de Ion Iliescu. Victor Ponta se afla la Londra, iar Corina Cretu, fost purtator de cuvant al lui Iliescu, nici nu stia cum se numeste cartea. Dintre fostii "camarazi", doar Nicolae Vacaroiu a venit la eveniment. Buluceala mare, ieri, la Casa Titulescu, unde fostul presedinte si-a lansat cartea "Ion Iliescu. Fragmente de viata si de istorie traita". Doamne simpatizante, cu palarii si evantaie, domni grizonati, la costum si cu inel pe degetul mic si pensionari mai modesti, cu sepcute de panza si adidasi albi. In sala scaunele sunt ocupate potrivit ierarhii: in spate fanii si simpli membri de partid, in fata invitatii, scrie Adevarul.

Adrian Severin, de la student comunist, la ministru si apoi la urmarit penal pentru luare de mita. Europarlamentarul roman a detinut, inainte de anul 1989, mai multe functii in Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti (UASCR), ultima fiind cea de sef al comisiei culturale a Consiliului UASCR din Centrul universitar Bucuresti. In aprilie 2001, Victor Ciorbea povestea ca, atunci cind a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti, nu a ajuns sef de promotie din cauza relatiilor lui Severin cu Partidul Comunist, acesta devenind sef de promotie in locul lui Ciorbea. Inetgral in Adevarul.