Dan Diaconescu, "senzational" si in politica? In urma cu circa un an, patronul OTV, Dan Diaconescu, anunta, la iesirea din arestul Politiei Capitalei, ca-i va lasa televiziunea fiicei sale si ca va intra in politica. Si, mai mult decat atat, ca va candida la prezidentiale. Analistii politici nu-i dau prea multe sanse: va conta ca politician numai daca va avea in spate un partid care sa-i organizeze politic campania pentru viitoarele alegeri. Nu este insa indeajuns pentru a se vedea instalat la Cotroceni. Cel mult pentru a intra in Parlament si a avea o baza de negociere ca sa functioneze ca o "balama" pentru unele partide. "Diaconescu are sansele lui, dar nu este organizat politic. Are capacitatea de a conta in lupta politica, nu de a o castiga. Din procentul de 15% al radicalilor populisti va lua o bucata importanta", sustine Bogdan Teodorescu, analist, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Basescu a semnat acreditarea lui Avramescu in functia de ambasador in Finlanda. Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind acreditarea lui Catalin Avramescu in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Finlanda si Estonia, informeaza Administratia Prezidentiala. Seful Cancelariei presedintelui Romaniei, Catalin Avramescu, a primit, la 16 iunie, avizul pozitiv al parlamentarilor din Comisiile de politica externa, cu 16 voturi "pentru" si 15 "impotriva". "Cu Finlanda avem deja un dialog foarte bun, care trebuie sa continue, mai ales in conditiile in care Romania este angajata sa isi atinga telul de a adera la Spatiul Schengen in 2011", a spus Avramescu atunci, precizand ca sunt programate si vizite oficiale pana la sfarsitul anului. El a mentionat ca obiectivul privind intrarea in Schengen in 2011 este mentinut, anunta Gandul.

Radu Campeanu, presedinte fondator al PNL 1990: "Ion Iliescu a facut si multe lucruri bune". Radu Campeanu spune ca, desi primul presedinte al Romaniei de dupa Revolutie ramane adversarul sau ideologic, nu poate sa nu-i recunoasca anumite merite, cum ar fi respectarea cuvantului dat. Ajuns la varsta senectutii, Radu Campeanu priveste politica de astazi cu descumpanire. Parca in anii '90 erau mai randuite lucrurile, fie si doar daca ne gandim la calitatea celor care populau arena publica. Seniorul liberal, care a candidat la primele alegeri prezidentiale impotriva lui Ion Iliescu si a lui Ion Ratiu, isi aminteste ca, in acele vremuri, proportia "discutatorilor de cafenea" era mai mica. Nu idealizeaza trecutul, dar nu isi ascunde nici intristarea care l-a cuprins in ultimii ani. Radu Campeanu analizeaza in dialogul de fata "starea natiunii", la peste doua decenii de la Revolutie. El pune diagnostice ferme si, poate surprinzator pentru unii, recunoaste meritele principalului sau adversar ideologic, Ion Iliescu. Radu Campeanu este convins insa ca, daca Iliescu n-ar fi devenit sef al statului imediat dupa '89, Romania ar fi avut alta fata acum, iar locuitorii ei ar fi fost mai seriosi in ceea ce faceau, informeaza Adevarul.

Opozitia respinge votul prin corespondenta. Sperantele PDL pentru viitoarele alegeri se leaga de introducerea votului prin corespondenta. Partidele de Opozitie vad insa in aceasta un major pericol de frauda. Tensiunea declaratiilor pe aceasta tema a crescut brusc in ultimele zile. Proiectul e vazut ca "o lovitura de stat", de catre senatorul PNLVarujan Vosganian. Pe blogul sau, acesta invita chiar la "reluarea Pietei Universitatii". Senatorul PDL de diaspora, Viorel Badea, trece declaratia "la categoria "desene animate" si acuza in schimb: "El instiga la nerespectarea Constitutiei, pentru ca romanii din afara au dreptul la vot". Democrat liberalul garanteaza si pentru corectitudinea votului. "Ii cunosc pe cei din corpul diplomatic si nu sunt oameni care sa se dedea la falsitati" declara el, pentru Puterea.

Vanghelie nu se da migrat din PSD nici dat afara. Despre candidatura la locale: Sunt pregatit pentru orice, chiar sa-l sustin pe Oprescu. Primarul de la 5 sustine ca nu ar pleca din partid nici dat afara, deoarece are un colectiv, o echipa de lucru care se bazeaza pe el. Cat priveste o candidatura la Primaria Capitalei, Vanghelie se declara pregatit pentru orice, chiar si pentru sustinerea lui Sorin Oprescu. Cu o singura conditie insa: ca cele patru sondaje de opinie pe care PSD Bucuresti le va comanda in luna septembrie sa consfinteasca avansul actualului edil al Bucurestiului. "Cand spun ca nu plec din PSD, spun ca nu plec nici dat afara. Insusi faptul ca am candidat odata ca independent si apoi am revenit in partid demonstreaza acest lucru. Eu sunt obisnuit de la 18 ani sa conduc colective de lucru. La PSD am gasit unul din cele mai frumoase colective. De aceea nici nu plec, nu-mi las colegii care au incredere in mine. Cine ma cunoaste, stie ca vorbesc serios, ca sunt om de cuvant", a declarat pentru EVZ, Marian Vanghelie, respingand ipoteza unei eventuale migrari spre Partidul Initiativa Nationala.

Elena Udrea povesteste cum se vede viata de la patru metri inaltime. Elena Udrea se declara fascinata de modul in care se vede Bucurestiul din autobuzul supraetajat cu care s-a plimbat astazi, cand a inaugurat o noua linie de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Capitala. "Ma asteptam sa fie de impact, dar cred ca este mai mult decat m-am asteptat, vad reactia oamenilor, soferilor care se intalnesc cu aceste autobuze", spune Elena Udrea de la patru metri, in timp ce cativa turisti straini au ocazia sa mearga cu primul autobuz supraetajat din Bucuresti. Vehiculul special pleaca din fata Palatului Parlamentului, plin ochi cu ziaristii invitati sa mearga alaturi de ministrul Dezvoltarii in prima cursa care are capat de linie Piata Presei. "Excursie placuta", le ureaza Udrea invitatilor in timp ce se ridica in picioare pentru a le face cu mana soferilor din trafic. Isi da seama ca nu are voie sa stea in picioare si isi face autocritica, informeaza Gandul.