Ponta ironizeaza alternativa la USL. Actuala putere nu are o alternativa reala la viitoarea guvernare USL si incearca sa pastreze puterea dupa viitoarele alegeri cu restul formatiunilor care ar putea trece pragul electoral. Ironic, liderul PSD propune ipoteza unui guvern multipartid PDL-PPDD-UDMR-PNG-PRM-UNPR-PPMT-PVPER-PIN-PNTCD-PDP, in care Emil Boc va trebui sa jongleze cu propunerile si masurile venite din partea fiecarei formatiuni. Viitor Ponta ironizeaza posibilitatea ca PDL sa ramana la guvernare si dupa viitoarele alegeri. El spune ca in cazul in care USL ar obtine doar 49% in 2012, Emil Boc va propune o noua majoritate cu restul formatiunilor care trec pragul electoral. Liderul PSD ia peste picior acest demers, apreciind ca, in disperare de cauza, Emil Boc este dispus sa creeze o majoritate guvernamentala cu partidele care vor reusi sa treaca pragul electopral de 5% si sa intre in parlament, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Oajdea se judeca cu PDL. Deputatul PDL Daniel Oajdea a anuntat ca va contesta in instanta alegerile de la PDL Iasi, desfasurate in luna aprilie 2011. Declaratia vine dupa ce Comisia de Etica si Litigii a partidului l-a confimat pe contracandidatul sau in functia de presedinte al organizatiei municipale. "Cred ca vorbim de o decizie politica. Votul nu a fost dat ca urmare a unei analize, ci a fost unul politic", acuza Oajdea. Comisia de Etica de la nivelul filialei iesene ii daduse dreptate in contestatia depusa imediat dupa alegeri, de aceea Daniel Oajdea nu a depus o plangere de la bun inceput. La nivel central, decizia instantei locale a fost infirmata, sef al democrat-liberalilor ieseni ramanand astfel deputatul Marius Spanu, anunta Puterea.

IMAS: Crin Antonescu, depasit de Victor Ponta. Presedintele PSD, Victor Ponta, are, potrivit sondajului, 26,8% aprecieri pozitive la capitolul "Incredere in politicieni" si este urmat de liderul PNL, Crin Antonescu, cu 25,9 %. Locul trei este ocupat de un alt liberal, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, cu o cota de incredere de 17,6%. Prima parte a clasamentului este completata tot de personalitati din Opozitie: Mircea Geoana (PSD) cu 17% si Teodor Melescanu (PNL) cu 14,9%. Pozitiile de la cinci la zece sunt ocupate, cu exceptia lui Corneliu Vadim Tudor, de reprezentanti ai arcului guvernamental. Astfel, presedintele Traian Basescu si Theodor Stolojan (PDL) au ambii 11,7%, premierul Emil Boc (PDL) cotat cu 10,9% iar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor cu 10,6%. Pe ultimul loc se afla vicepremierul Marko Bela (UDMR) cu doar 4,6%, informeaza Adevarul.

"Cosul de solidaritate": sase lei un kilogram de pui. Producatorii care au acceptat sa intre in programul "Cosul de solidaritate, aprobat saptamana trecuta de Guvern, spun ca preturile alimentelor de baza pentru batrani nu pot scadea cu mai mult de 12%, iar solutia cea mai buna ar fi infiintarea unor magazine pentru producatori. O alta varianta data de acestia este acordarea unor bonuri valorice valabile in orice magazin. "Nu poti sa faci economate, este neloial fata de micii comercianti, care si asa au vanzari cu aproape 60% mai mici fata de 2010. Solutia este crearea de magazine pentru producatori, cu conditia unui adaos comercial mic. Preturile in acest caz ar scadea cu 15-20% la toate alimentele si s-ar evita adaosurile mari puse de samsarii din piete", este de parere presedintele Patronatului Carnii de Porc din Romania, Gheorghe Caruz, scrie EVZ.

Politica fara intelectuali. Fata de epoca anilor '90, raporturile intelectualilor cu politica s-au schimbat. Nu mai sunt vanati pentru a fi batuti, ci sunt vanati, de fortele politice, pentru imagine. Acuzat ca a fost "intelectualul lui Basescu", Andrei Plesu s-a declarat, dupa atacul presedintelui impotriva Regelui, "dezamagit ireversibil". Mai mult, dezvaluie, pe blogary.ro, ca a fost folosit doar pentru imagine. Incurajati de acest tip de "divorturi", adversarii din PSD revendica rolul de portavoce a oamenilor de cultura. "Intelectual de stanga este pleonasm. Numai in tarile bizare exista si intelectuali de dreapta. In toate tarile civilizate, intelectualii care isi respecta statutul sunt de stanga", declara, recent, deputatul PSD Victor Socaciu. Adrian Nastase ii invita si el pe nemultumitii de Basescu sub tutela PSD, anunta Puterea.