​UDMR il inlocuieste pe Cseke, dar nu mai accepta lovituri sub centura. UDMR a inghitit pilula amara a demisiei ministrului Sanatatii, Cseke Attila. Nu iese de la guvernare, dar nu mai este dispusa sa accepte tratamentul discriminatoriu primit in ultima vreme din partea partenerilor PDL. Defavorizati la impartirea fondurilor bugetare, ignorati cu privire la solutiile ce trebuie aplicate in sanatate, udemeristii vor da totusi in maximum 10 zile un inlocuitor. Deja se vehiculeaza ca posibil urmas Vass Levente, consi lierul lui Cseke. UDMR Bihor, care a dat si ministrul demisionar, va avea insa un cuvant greu de spus. Culisele renuntarii ministrului Cseke Attila la portofoliului Sanatatii dezvaluie o lupta surda intre PDL si UDMR pe orgolii si bani, si, in particular, la nivelul acestui minister, pe controlul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, adevaratul "cui al lui Pepelea", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Florea: Liderii UDMR sa tina cont ca in Mures e majoritara populatia romana. Primarul din Targu Mures, Dorin Florea (PDL), a facut un apel la liderii UDMR "sa tina cont ca in judetul Mures e majoritara populatia romana", declarandu-se "stupefiat" de "gandirea restrictiva, doar in sens etnic" in problema reorganizarii teritoriale a Romaniei. Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca "noua impartire teritoriala a Romaniei va fi obligatorie" si este important sa isi faca "temele din timp", motiv pentru care a initiat o intalnire cu primarii din judet, pentru a le cere sa-l sprijine in demersurile legate de infiintarea unei regiuni formate din sase judete - Brasov, Covasna, Mures, Harghita, Alba si Sibiu - avand "capitala" la Targu Mures. "Vreau sa le arat argumentele, pentru ca lumea politica e preocupata pentru cu totul si cu totul altceva - negarea negarii, tot felul de manifestari ciudate si interesul national e zero pentru ei. Interesul regional este zero", a spus Florea, anunta Romania Libera.

Alexandru Noaptes dupa ce ANI a cerut confiscarea a 2,8 milioane de euro din averea lui: "Eu am adus in Romania Jelibon si Bonibon. Am avut firme de succes". Inspectorii ANI cer confiscarea a aproape 2,8 milioane de euro din averea fostului director CFR Calatori, Alexandru Noaptes, dupa verificarea veniturilor realizate de acesta intre 2005 si 2007. "Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare a averii dobandite de catre domnul Noaptes Alexandru, in perioada exercitarii functiei de Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori"- S.A. (09.03.2005 - 19.01.2009), existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 9.825.978,49 Lei (aprox. 2.795.601,03 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate in perioada 2005 - 2007. (...)Veniturile totale obtinute in perioada 2005-2007 de catre domnul Noaptes Alexandru, impreuna cu sotia sa, doamna Noaptes Manuela, au fost de 816.789,77 Lei (aprox. 232.385,84 Euro). Averea detinuta de catre domnul Noaptes Alexandru, impreuna cu sotia sa, doamna Noaptes Manuela, si pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, este, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, de 10.642.768,26 Lei (aprox 3.027.986,87 Euro)", sustin inspectorii ANI, informeaza Gandul.

Cetatenii de onoare ai Cabinetului Boc. Titulatura de cetatean de onoare este cea mai inalta distinctie care i se poate oferi unei persoane de catre un consiliu local, iar ministrii Cabinetului Boc nu duc lipsa unor astfel de statute. Cap de lista este ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Valeriu Tabara, care are cinci titluri de cetatean de onoare. El a primit titlul onorific in comunele Vetel din Hunedoara si Salciua din judetul Alba. In 2010, Tabara a completat lista cu Racasdia din Caras-Severin si comuna Bucovat din Timis. In anul 1993, ministrul agriculturii a primit titlul de cetatean de onoare in capitala Boliviei, La Paz. El este singurul ministru al Cabinetului Boc caruia i s-a oferit o astfel de recunoastere internationala. Ministra turismului, Elena Udrea, ar fi intrat si ea in competitia pentru cele mai multe titulaturi primite daca nu i s-ar fi retras diploma si placheta cu emblema municipiului Vulcan. In rest, Udrea a acumulat, in 2010, patru titluri de cetatean de onoare in Drobeta Turnu-Severin, comuna argeseana Bradu, localitatea Colonesti din Olt si Sannicolau Mare din Timis, scrie Puterea.

Emil Boc: Nu exclud o alianta cu PNL. Intrebat in legatura cu o viitoare alianta dintre PDL si PNL, premierul a raspuns ca nu exclude o astfel de varianta. "Nu exclud nimic. Spun doar ca USL-ul se dezumfla", a declarat azi premierul Emil Boc la o emisiune la radioul public, intrebat daca excldue o alianta cu PNL, anunta EVZ.

Constantin: Trebuie sa provocam alegeri anticipate, chiar daca inseamna suspendarea presedintelui. Presedintele PC, Daniel Constantin, a scris, joi, pe blog, ca USL nu trebuie sa astepte anul 2012, ci sa incerce sa provoace in scurt timp alegeri anticipate, "chiar daca acest lucru inseamna si suspendarea presedintelui", deoarece este evident ca o coabitare cu Traian Basescu este imposibila, scrie Mediafax. "Personal, cred ca ceea ce trebuie facut, este sa nu mai asteptam anul 2012 si sa incercam sa provocam in cel scurt timp alegeri anticipate! Chiar daca acest lucru inseamna si suspendarea presedintelui! Cred ca este evident acum, pentru toata lumea ca o coabitare cu presedintele Basescu este imposibila!", a precizat pe blog Daniel Constantin. El a aratat ca a asteptat in aceste zile reactiile publice la declaratiile presedintelui cu privire la interpretarea Constitutiei, informeaza Romania Libera.