Voinescu: Ponta, tipul "habarnismului latrat". Liderul PSD spune ca el nu va apela la "atacuri suburbane". Lipsa de de informare pe marginea problemelor economice a facut ca liderul PSD, Victor Ponta sa ajunga personificarea "habarnismului latrat" a declarat, astazi, vicepresedintele PDL Sever Voinescu. Referindu-se la faptul ca Ponta s-a plans ca nu ar avea acces la datele referitoare la economia romaneasca, Voinescu a pus pozitia presedintelui social-democrat in zona "declaratiilor inepte". "Dezbaterea interesanta si utila privind situatia economiei noastre in context international este uneori intrerupta de declaratii inepte venite din partea celor care pretind ca vor conduce Romania din 2012. Suparat ca Romania anului 2011 este un pic mai sanatoasa decat Romania anului 2010, cei doi lideri socialisti bolborosesc dramatic nonsensuri si, cand se linistesc, se intampla sa spuna si adevaruri. Cu o candoare de care nu-l credeam in stare, domnul Ponta tocmai a spus public ca nu intelege nimic din discursul public al presedintelui Romaniei si ca domnia sa nu are acces la niciun fel de date economice privind situatia economica a Romaniei", a afirmat Sever Voinescu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea, despre criza: Basescu a fost responsabil, dar n-a avut cu cine. Elena Udrea trage o concluzie din "istoria" crizei la romani: inca de la inceput Traian Basescu "a fost responsabil, dar n-a avut cu cine". Ministrul Dezvoltarii nu s-a ferit nici sa dea o dimensiune europeana responsabilitatii prezidentiale, invocand un interviu al finantistului francez Jacques Attali. "Imi amintesc acum ca, prin 2010 la inceput, citeam interviul unui fost ministru al finantelor din Franta, Attali, care era intrebat cum vede faptul ca debutase criza si spunea <> (...) Cand s-a luat decizia PNL, PSD, Tariceanu si Ion Iliescu sa creasca pensiile, presedintele a iesit si a spus : <>. Si atunci a fost responsabil, dar n-a avut cu cine", a declarat Elena Udrea, anunta Gandul.

Cum sunt folositi politic revolutionarii. Oamenii politici nu au avut niciun interes sa pulverizeze miscarea revolutionara. In campaniile electorale, revolutionarii sunt o arma decisiva. Declaratia premierului Emil Boc, cum ca vrea sa anuleze indemnizatiile pentru luptatorii remarcati in Revolutie, nu a fost pusa inca in practica. Nu mai e niciun secret ca revolutionarii se afla si ei sub cele doua mari aripi ale politicii. Majoritatea sunt de partea Puterii. Restul - cu Opozitia. George Costin, actualul secretar de stat al revolutionarilor si presedintele celei mai mari asociatii de revolutionari din tara (Decembrie '89 - Metrou) este membru PDL. Despre activitatea lui politica si "revolutionara" am scris in episoadele anterioare ale serialului nostru. Dorin Lazar Maior este liderul revolutionarilor controlati de PSD (Blocul National al Revolutionarilor) si fost deputat pe listele acestui partid, informeaza Adevarul.

Vass Levente: Mi s-a propus postul de ministru al Sanatatii, pentru mine Targu Mures e mai important. Vass Levente, consilierul ministrului demisionar al Sanatatii Cseke Attila, a declarat, joi seara, ca i s-a propus postul de ministru al Sanatatii, el aratand ca pentru el este mai important Targu Mures, in conditiile in care este unul dintre posibilii candidati la Primarie din partea UDMR. Vass Levente a declarat, dupa actiunea de protest de la Biserica Reformata din cetatea din Targu Mures, fata de neacceptarea infiintarii unei linii maghiare separate la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din municipiu, ca UDMR si coalitia de guvernare vor desemna viitorul ministru al Sanatatii, spunand ca i s-a propus acest post. "Mi s-a propus postul, nu vreau sa dau declaratii, in afara de faptul ca pentru mine Targu Muresul este mai important", a spus Vass, care este unul dintre posibilii candiati la Primaria Targu Mures din partea UDMR. El a aratat ca Cseke Attila "a facut treaba buna la minister", iar ce a facut va fi in favoarea cetatenilor pe termen scurt, mediu si lung, scrie Romania Libera.

Scandal in USL Prahova. PNL il preseaza pe baronul lui Nastase: "D-zeul mamii lor. Ori ne tinem de sondaje, ori de minciunile lui Ghita de la Realitatea". In Prahova, social-democratii sunt condusi de baronul Mircea Cozma, seful consiliului jduetean, un apropiat al presedintelui Consiliului National al PSD. Cei doi sunt exponentii unui grup cunoscut ca "Grupul de la Cornu". PSD Prahova revendica dreptul de a nominaliza candidatul pentru functia de presedinte CJ in persoana actualului detinator al functiei, Mircea Cozma. Argumentul: pesedistii prahoveni se bazeaza pe faptul ca Victor Ponta va reusi sa impuna in discutiile cu Crin Antonescu principiul "cine are sefia CJ sau primaria, da si candidatul". Liberalii contesta situatia si spun ca sondajele interne arata ca omul PNL sta mai bine. Senatorul Teodor Melescanu ar conduce, potrivit liberalilor, cu 12 procente in fata social-democratului Mircea Cozma, seful CJ in exercitiu. Pesedistii din Prahova nu sunt de acord cu aceste cifre. "Doar cu 2 procente e Melescanu in fata, da nu are vreun gand sa candideze", dau replica acestia, anunta EVZ.

Prigoana, Paleologu si Canacheu se bat in PDL pentru postul de contracandidat al lui Oprescu. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, joi, ca Silviu Prigoana, Theodor Paleologu si Costica Canacheu s-au inscris pana acum in cursa interna din PDL pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile pentru Primaria Capitalei, mentionand ca ea nu va candida. "Nu candidez la Primaria Capitalei, vom merge cu cel care are cea mai mare incredere a bucurestenilor", a spus Udrea, la Realitatea TV. Elena Udrea a precizat ca trei democrat-liberali s-au inscris pana acum in competitia interna din PDL pentru desemnarea candidatului partidului. "Pot sa spun ca in competitia interna din PDL de desemnare a candidatului s-au inscris pana acum domnul Prigoana, domnul Paleologu si cred ca si domnul Canacheu, dar nu sunt sigura", a mentionat ea, informeaza Gandul.