Declaratiile "Sandei" se intorc la procurori. Parchetul General a redeschis ancheta in cazul declaratiilor de avere trimise judecatorilor de secretariatul Senatului, in cazul Rodica Stanoiu. Pe motiv ca primele verificari au fost superficiale. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a facut, in februarie 2011, o plangere la Parchet, aratand ca Rodica Stanoiu si secretarul Senatului, Ion Moraru, au trimis judecatorilor "inscrisuri plasmuite" cu scopul "alterarii expertizei grafoscopice" dispusa in cadrul procesului in care fostul ministru al Justitiei este acuzat de colaborarea cu Securitatea. In mai 2011, procurorul Catalin Ceort a stabilit ca Stanoiu si Moraru nu pot fi acuzati de nimic, deoarece faptele nu exista, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sportul preferat al politicienilor: datul pe net. Pentru a plati polite sau doar pentru a se promova, oamenii politici au incins mediul virtual, postand intens pe paginile de Facebook, Twitter sau pe blogurile personale. Anunturi importante, "sageti" la adresa adversarilor, poze si impresii sunt "date pe net" zilnic de "postacii" din politica. Democrat-liberalii par "campionii mediului virtual", fiind reprezentati in prima linie de premierul Emil Boc, ministrul Turismului, Elena Udrea, si de europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei, ale caror pagini virtuale dau numeroase stiri. Daca pe blog Udrea isi "incondeiaza" inamicii politici, isi promoveaza proiectele pentru Capitala si pune diverse intrebari, spre exemplu cum sa-si opreasca centrala termica, pe Twitter cauta loboda sau spune ce are in frigider: doar un borcan de zacusca. Integral in Adevarul.

Prin aplicarea noii Strategii fiscal-bugetare, Romania face dreapta-mprejur. Strategia fiscal-bugetara 2012-2014, aprobata in aceasta saptamana de guvern, elimina masurile populiste de stanga, precum cresterile nesustenabile de pensii si salarii, continuand programul de ajustare inceput anul trecut. Mai mult, cheltuielile cu salariile vor scadea ca pondere in PIB, iar, pana in 2014, angajatii la institutiile statului nu vor primi premii, tichete de masa, de cadou si de vacanta. Totodata, la sapte bugetari care ies din sistem va fi angajata o singura persoana. In plus, cota unica de impozitare ramane neatinsa, la fel ca si nivelul TVA, in anii care urmeaza. Astfel, prin aplicarea noii strategii fiscal-bugetare, Romania se indreapta, fara dubiu, spre dreapta, informeaza EVZ.

Victor Ponta: Ministrul Traian Igas este ca Gigi Becali. Presedintele PSD Victor Ponta nu vede vreo diferenta intre ministrul de Interne Traian Igas cu patronul Stelei, Gigi Becali, ambii certandu-si subordonatii ca in final sa-i dea dau afara. "Va dau doua exemple, ministrii Ioan Rus si Vasile Blaga. Ei au luat apararea politistilor", a prezentat sefului social-democratilor modelul sau de ministru. De criticile lui Ponta n-a scapat nici Elena Udrea despre care liderul PSD a spus ca nu are curaj sa candideze pentru Primaria Capitalei, desi il critica pe Sorin Oprescu, relateaza Gandul.

Soc pentru populisti: inca trei ani de austeritate. Strategia fiscal-bugetara pentru 2012-2014, care include blocarea posturilor in sistemul public si nemajorarea unor pensii, va ingreuna campaniile din 2012 si ii va obliga pe politicieni sa-si regandeasca discursurile. Executivul isi justifica decizia aratand ca, in lipsa prelungirii masurilor de austeritate, deficitul bugetar pe anul 2012 ar putea ajunge la 8,8% din PIB, iar pe anul 2013, la 8,1% din PIB. Prin urmare, pentru a se incadra in cifrele convenite cu FMI si Comisia Europeana, Guvernul Boc a pecetluit, prin Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014, extinderea unor restrictii, dar a anuntat si introducerea altora noi. Concret, angajatii din sistemul public isi iau "adio", pana in 2014, de la tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta, dar si de la ore suplimentare, orele lucrate peste program urmand a fi compensate doar cu timp liber, anunta Romania Libera.

Emil Boc, lasat balta de ziaristi in China. De ce au refuzat sa-l insoteasca la deschiderea Universiadei. Jurnalistii care il insotesc pe premierul Boc in China au fost instiintati de reprezentantii acestuia ca nu exista bilete de intrare la ceremonia de deschidere a Universiadei din Shenzhen pentru toti ziaristii romani si pusi sa traga la sorti care dintre ei vor intra, acestia refuzand insa loteria. Lipsa biletelor a fost justificata de oficialii guvernamentali romani prin faptul ca autoritatile chineze au redus numarul initial de persoane acceptate sa asiste la deschiderea Universiadei. In aceste conditii, numarul biletelor pentru jurnalisti a fost redus de la 20 la 6, dintre care trei au fost distribuite consilierilor guvernamentali, scrie Gandul.