Un puci amanat in PSD. Scurt inventar al problemelor din partidul lui Victor Ponta. In PSD nu e liniste. In ciuda calmului care domneste la suprafata partidului, PSD e framantat de o mare problema. Intrebarea momentului in partid este urmatoarea: ajungem la guvernare si noi sau doar voi? Este intrebarea opozitiei din PSD si e adresata conducerii. Cine este opozitia? Toti cei care nu sunt agreati de trio-ul Victor Ponta- Adrian Nastase-Liviu Dragnea. Cei care se simt exclusi de la impartirea beneficiilor care ar decurge din intrare la guvernare de dupa alegeri. Zi de zi ei strang motive de nemultumire si cauta sa speculeze orice ocazie sa transforme frustrarile in revolta. Asa a fost si cazul unei epistole critice pe care tabara Geoana i-o pregatea lui Victor Ponta. Presimtind un esec la alegerile de la Neamt si Maramures, in jur de 20 de apropiati ai lui Geoana - primari, fosti parlamentari si secretari de stat - se pregateau sa semneze o scrisoare de protest. Conform textului, sustin surse din grupul pucistilor, se cerea convocarea Consiliului National pe motiv ca partidul a luat-o intr- o directie gresita, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tandemuri cu scantei in USL. In interiorul USL discutiile privind desemnarea candidatilor la alegerile locale de anul viitor sunt in toi. Victor Ponta si Crin Antonescu sunt asteptati sa medieze tensiunile create in multe filiale. In fiecare judet vor fi desemnati candidati comuni atat la sefia consiliului judetean, cat si la primaria municipiului. Potrivit principiului paritatii prevazut in protocolul USL, social-democratii trebuie sa desemneze 21 de candidati la sefia consiliilor judetene, iar liberalii cu unul mai putin. In schimb, fiecare din cele doua partide va propune pentru primariile resedinta de judet cate 20 de aspiranti la fotoliul de primar. In majoritatea judetelor, cei doi candidati vor avea "culori" diferite: daca un liberal va fi desemnat sa candideze la sefia consiliului judetean, atunci un social-democrat se va bate pentru primaria din resedinta acelui judet si invers. In alte judete, printre care Constanta (PSD), Teleorman (PSD), Alba (PNL) si Timis (PNL), ambele candidaturi vor veni din partea aceluiasi partid. Conditia este insa ca, la nivel national, sa fie respectat principiul paritatii, anunta Adevarul.

Udrea: PDL ar putea adopta culoarea verde in campanie pentru ca miscarea ecologista a luat avant. Vicepresedintele PDL Elena Udrea afirma ca partidul ar putea adopta o noua culoare pentru campania electorala din 2012, cum ar fi cea verde, pentru ca "preocuparile oamenilor sunt pentru protectia mediului", iar "miscarea ecologista a prins un avant extraordinar". Prezenta la Arad, joi, pentru semnarea unor contracte de finantare in calitate de ministru, Elena Udrea a fost intrebata de jurnalisti daca PDL ar putea renunta la culoarea portocalie in urmatoarea campanie electorala, ea raspunzand ca este posibil acest lucru. "Este posibil sa se schimbe culoarea PDL pentru ca partidul are nevoie de un moment de inceput, un nou inceput care poate insemna si o noua imagine, adica un nou brand. Un nou brand poate sa insemne o alta culoare", a spus Udrea, informeaza Gandul.

Ce cauta ANI in averea deputatului Lakatos. Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) il cerceteaza pe deputatul UDMR de Bihor Peter Lakatos, deoarece acesta nu si-ar fi trecut corect valoarea de impozitare a casei. Lakatos spune insa ca reprezentantii ANI au pornit o vanatoare impotriva sa, pentru ca le-a redus acestora bugetul de cheltuieli pe anul in curs. Potrivit declaratiilor sale de avere, Peter Lakatos si sotia sa detin o casa de 138 de metri patrati, din 2008, in Oradea. In declaratiile din anii precedenti, cand inca se mai trecea in aceste documente valoarea de impozitare a imobilelor, deputatul UDMR si-a trecut suma de 324.032 lei ca valoare de impozit a locuintei. Inspectorii ANI sustin ca Lakatos si-ar fi facut amenajari in locuinta in valoare de aproximativ 300.000 de lei, in timp ce valoarea reala de impozit a casei ar fi mult mai mare. Pentru a lamuri acest lucru, inspectorii ANI au cerut o expertiza a amenajarilor, dar deputatul UDMR s-ar fi opus. Prin urmare, ANI a cerut instantei realizarea acestei expertize, dupa ce a depus o cerere in acest sens la Judecatoria Oradea. Peter Lakatos a mai fost acuzat de conducerea ANI ca a exercitat presiuni asupra inspectorilor de integritate care i-au instrumentat dosarul, scrie Romania Libera.

Patriciu despre Antonescu: "Nu ma asteptam la deterioararea relatiilor". Omul de afaceri liberal, amenintat cu excluderea din partid de presedintele PNL, crede ca adversitatea politica nu trebuie sa se transforme in dusmanie. "Nu ma asteptam la o deterioarare a relatiilor, si de altfel, uman, in ceea ce priveste relatia directa, cel putin pana la ultimul contact pe care l-am avut, acum catava vreme, ea era foarte buna. Nu stiu care este atitudinea lui Crin, dar in ceea ce ma priveste eu am crezut intotdeauna ca adversitatea politica nu trebuie sa se transforme in dusmanie. Am vazut prin alte parti, prin alte culturi oponenti politici care erau foarte buni prieteni - jucau golf impreuna cu o placere", a afirmat in aceasta seara Dinu Patriciu la o emisiune la B1TV. Omul de afaceri liberal a declarat ca nu mai este pasionat de politica. " Nu ma mai pasioneaza politica, fac afaceri", a spus el, anunta EVZ.

Inalt scandal in administratia locala rezolvat la Guvern. Agitatie pe scena politic-administrativa din Oradea, unde prefectul Gavrila Ghilea si subprefectul Cristian Bitea, ambii sustinuti de PDL, se cearta de mai bine de doua luni. Conflictul intre cei doi ar fi fost declansat de un ordin dat de catre Ghilea, prin care ii retragea adjunctului atributiile de supervizare a activitatii Directiei Juridice. In scandalul dintre cei doi membri PDL a intervenit Stefan Seremi, presedintele PDL Bihor, care a trimis o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, solicitand masuri urgente pentru indepartarea lui Bitea din functia de subprefect. In scrisoarea transmisa catre Emil Boc la 11 august, Stefan Seremi i-a adus tanarului subprefect mai multe acuzatii, prima facand referire la faptul ca nu ar fi respectat programul institutiei. "Aceasta atitudine nu a incetat nici dupa ce i s-a atras atentia ca programul de lucru nu este o chestiune de vointa personala. Lui Cristian Bitea i s-a pus stampila de "cocalar de Bihor" de catre mass-media, dupa ce pe blogul Domniei Sale au fost postate chiar de catre el fotografii care il infatisau in situatii jenante", a aratat Seremi in scrisoarea adresata premierului, informeaza Adevarul.