Oprescu, bun de plata pentru referendum. Mai mult de 200.000 de euro din banii bucurestenilor au fost aruncati pe Apa Sambetei, pentru organizarea referendumului care propunea desfiintarea primariilor de sector, printr-o asa-zisa "lege a Capitalei". Surse din Curtea de Conturi ne-au declarat ca este foarte probabil ca suma cheltuita inutil din banii publici sa fie declarata ca prejudiciu si sa fie imputata vinovatilor. Mihai Atanasoaiei, prefectul Capitalei, spune ca vinovati sunt Sorin Oprescu, initiatorul hotararii, si consilierii generali care au votat propunerea primarului. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, pe 22 iulie 2011, cheltuielile de 920.000 lei (214.000 euro) efectuate pentru organizarea referendumului, care cuprindea mai multe intrebari pentru bucuresteni. Referendumul a fost anulat, pe 26 iunie, in urma intalnirii presedintelui Traian Basescu cu primarul general si cu edilii de sectoare, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Antonescu, "lovit" de Orban cu piscina. Ludovic Orban si Varujan Vosganian au fost singurii liberali care l-au criticat pe Crin Antonescu la Delegatia Permanenta. Orban i-a reprosat esecul USL in alegerile de la Neamt si programele de "doi lei" promovate de Opozitie in frunte cu Radu Mazare, care vrea sa finanteze piscine. In absenta unor opozanti ai aliantei cu PSD, precum Calin Popescu Tariceanu, Eugen Nicolaescu sau Adriana Saftoiu, Crin Antonescu s-a confruntat, la Delegatia Permanenta de la Mamaia, doar cu doua voci critice - deputatul Ludovic Orban si vicepresedintele Varujan Vosganian. "Eu sincer, nu inteleg artimetica USL. Eu am invatat la matematica faptul ca 35 plus 27 fac 62, nu 43", a punctat Orban facand trimitere la scorurile initiale ale PSD si PNL, comparate cu alegerile partiale din Neamt, anunta Adevarul.

Oferta USL: modele, contorsioniste, animatoare. Liderii PNL si cei ai PSD au mers in weekend la Mamaia pentru lucrarile Scolii de vara a Tineretului National Liberal. Figuri importante din cele doua partide au dat curs actiunii care, in alti ani, gazduia doar prelegeri de management politic. Crin Antonescu, Victor Ponta, Ludovic Orban, Radu Mazare - sunt numai cativa dintre cei care au venit sa le vorbeasca viitorilor politiceni. In panelul dedicat viitorului turismului romanesc, gazduit de cei de la PSD, Radu Mazare a dorit sa urce pe scena cu mai multe fete imbracate in fuste scurte. Mesajul pe care dorea Mazare sa-l transmita: turismul romanesc trebuie sa fie unul sexual. Nefiind lasat sa-si faca aparitia cu cele noua manechine, primarul Constantei a revenit pe seara cu ele, in emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV si Antena 3. Fiecare dintre fete avea cate o placuta cu inscriptia "Welcome", urmata de numele diferitor tari, informeaza Puterea.

Primarul PNL din Râşnov şi cei doi fii şi-au fluturat săbiile într-un "incident" din centrul oraşului. Poliţia era la faţa locului, dar n-a intervenit. Aseară în jurul orei 20.00, primarul PNL-ist al oraşului Râşnov împreună cu cei doi fii ai săi, au scos cu nonşalanţă trei săbii pe care le-au fluturat în faţa unui alt grup, înarmat la rândul său cu arme albe şi de foc. Mai multe echipaje ale poliţiei erau la faţa locului (n.r. nu chiar, ci la 10 metri mai încolo) în timpul evenimentelor, însă nimeni nu a intervenit. Ba chiar, unul dintre poliţiştii locali, la cererea soţiei primarului, a intervenit, trăgându-l la o parte şi încercând să-l potolească pe unul din fii primarului, care era extrem de agitat, însă fără succes. Primarul recunoaşte că totul a pornit de la o cheltuială de 30.000 lei din banii contribuabililor. Râşnovul nu se află la primul incident de acest fel. Şi în anii trecuţi primarul Adrian Veştea a mai avut două ieşiri asemănătoare. Peste o sută de localnici şi turişti au asistat la această scenă perplecşi. Surprinzător, cota de polularitate a edilului aflat la a al doilea mandat nu s-a erodat, ci e de 75% în rândul alegătorilor, scrie Romania Libera.

Cristian Preda: "Din dispret pentru urne, Antonescu invita UDMR la tradare". Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu este capabil sa castige alegeri si doreste sa faca un guvern invitand UDMR sa tradeze actuala coalitie guvernamentala. "Pentru a justifica mariajul cu socialistii, presedintele PNL le reinventeaza trecutul. Dupa 2000, PSD a devenit membru al Internationalei Socialiste, nu al celei liberale. Nastase, Geoana si Ponta au fost rand pe rand adversarii statului de drept (prin atitudinea lor fata de justitie) si, pe cale de consecinta, ai proprietatii si ai pietei. Pentru ca proprietatea nu e garantata si piata nu poate functiona acolo unde justitia e controlata de cleptocrati, asa cum a vrut si cum vrea PSD. Aliindu-se cu socialistii, PNL s-a alaturat celor care dispretuiesc statul de drept", scrie Preda, anunta EVZ.