​Lacomia lui Voiculescu zguduie USL. PNL este principalul perdant din USL. Paritatea listelor comune de candidati este afectata de precedentul candidaturilor separate, lacomia lui Voiculescu si pragmatismul lui Ponta. Pe ultima suta de metri a negocierii listelor de candidati ai USL, conservatorii au pus piciorul in prag, creand un precedent periculos pentru soliditatea aliantei. Interesati sa-si asigure Primaria Iasiului, prin deputatul Tudor Ciuhodaru, liderii Dan Voiculescu si Dan Constantin au aruncat la gunoi principiul "sacrosant" al candidatilor comuni ai opozitiei. La Iasi, PC, pe de o parte, si PSD si PNL, pe de alta parte, vor avea candidati separati. PC a mai obtinut de la Antonescu inca sase candidaturi simbolice, pe listele comune la locale: pentru CJ Maramures si alte cinci primarii-resedinta de judet. In paralel, PSD si PNL au dat uitarii un alt principiu, cel al paritatii pe listele comune: liberalii au dat cate doua candidaturi in schimbul dreptului de a avea proprii candidati pentru sefia CJ Buzau si Primaria Galati, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tinerii pedelisti ii spun Elenei Udrea ca e "very beautiful". Ce le raspunde ministrul. Tinerii democrat-liberali o prezinta pe Elena Udrea drept "o persoana "very beautiful"". Sintagma ii apartine presedintelui Organizatiei de Tineret a PDL, Razvan Mustea, care i-a facut introducerea ministrului Dezvoltarii la Scoala de Vara a partidului. Coplesita de aplauzele juniorilor pedelisti stransi la Eforie Nord, Udrea a intarit complimentul primit: "La asa o introducere ce pot spune? Se potriveste sloganul pe care l-ati ales (n.r. Smart and Right)". Vedeta primei zile a scolii de vara a OTPDL, Elena Udrea a venit in fata colegilor sai cu un mesaj electoral. "Daca ceea ce vad acum e starea de spirit din organizatie, atunci partidul are sanse sa depaseasca starea in care se afla bazandu-se pe tineri. Sa speram ca si ceilalti vor lua exemplul trinerilor si vor avea atitudinea pentru a trece peste momentele dificile", a declarat ministrul, reluand cifrele economice: "Guvernul Boc a avut anul acesta cel mai mare procent de investitii din Uniunea Europeana. Avem o rata a somajului de 7%, in timp de Spania are opeste 20%. Asta inseamna ca investitiile si-au atins scopul si au creat locuri de munca", anunta Gandul.

Sediul Primariei, afacerea de mandat a lui Oprescu. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, toaca 9 milioane de euro din bugetul public pentru inchirierea pe trei ani a unei cladiri pe care a refuzat s-o cumpere cu 11 milioane de euro. Edilul s-a dat astfel din calea unei tranzactii care s-a facut intre doua firme controlate de un grec si un off-shore din Cipru, prin care se pierde urma banilor publici. In vara lui 2008, cand Sorin Oprescu depunea juramantul in calitate de primar al Bucurestiului, pe Splaiul Independentei nr. 291-293 se facea receptia unei constructii de 14 etaje. Proprietarul acestui imobil, SC Iliotomi Grup SRL, firma detinuta de grecul Tsesmetzis Antonios (40 de ani), a devenit in octombrie 2009 alesul lui Oprescu pentru semnarea unui contract de inchiriere a noii cladiri. Din acest moment, banii incep sa curga in niste conturi invizibile, iar primarul sa-si incalce toate promisiunile spuse, scrise si semnate, informeaza Adevarul.

Cum vrea PDL sa-l demita pe Mazare. PDL Constanta a inceput campania de strangere a 70.000 de semnaturi. Gigi Chiru, seful PDL Constanta, s-a prezentat ieri, la ora 11.00, la sediul Primariei Constanta, ca sa verifice daca Radu Mazare si-a dat demisia. Expirase ultimatumul pe care i l-a dat, public, luna trecuta. In ciuda entuziasmului sau si al celor cateva zeci de sustinatori care l-au insotit, democrat-liberalul nu a putut trece de biroul de informatii. "Trebuie sa faceti o cerere in acest sens", a fost raspunsul functionarelor. Scopul adevarat al lui Chiru a fost insa atins: o conferinta de presa ad-hoc pe treptele primariei, unde a comentat esecurile administratiei Mazare, in acceptiunea lui, si unde a dat startul oficial al strangerii de semnaturi pentru demiterea primarului, scrie Romania Libera.

Ce urmeaza dupa succesul de 20% de la Maramures al "verzilor". "Verzii" si-au propus sa castige 18 - 20% din voturile electoratului, precum omologii din Germania si Italia, si sa devina un arbitru al scenei politice. Alegerile partiale din judetul Maramures au marcat renasterea miscarii ecologiste in Romania. Candidatul Partidului Ecologist Roman (PER) la functia de deputat pentru Colegiul 2 a obtinut un scor impresionant - 19,62% din sufragiile alegatorilor. Observatorii politici independenti explica rezultatul obtinut de candidatul "verde" prin faptul ca o mare parte dintre alegatori s-au plictisit de ceea ce se intampla in politica si ca majoritatea isi doreste o Romanie mai curata si mai frumoasa, acesta fiind unul dintre mesajele formatiunii politice ecologiste. Alegerile partiale de pe 21 august au marcat un moment important pentru miscarea verde din Romania, candidatul PER, Mircea Dolha, fiind sustinut, pe baza de protocol, atat de catre Partidul Ecologist, cat si de Partidul Verde (PV). Cu ocazia desemnarii candidatului comun, presedintele executiv al PER, Razvan-Ioan Paunescu a semnat un protocol cu seful PV, Mugur Mihaescu, privind o posibila fuziune, anunta EVZ.