Un profesor universitar din California, suspectat ca e liderul unei bande de motociclisti implicata in traficul de droguri. Un profesor universitar suspectat ca este liderul unei bande de motociclisti implicata in traficul de droguri este cautat in prezent de autoritatile din California, transmite FoxNews. Steve Kinzey (43 de ani), despre care autoritatile cred ca este presedintele filialei locale a clubului moto Devils Diciples, ocupa functia de profesor asociat de kinetoterapie la California State University in San Bernardino. O purtatoare de cuvant a serifului, Jodi Miller, a declarat ca Kinzey si clubul sau de motociclisti au fost in centrul unei anchete de sase luni ce a vizat traficul de droguri si arme. Anchetatorii sustin ca dovezile legate de Kinzey au aparut in timpul unei investigatii federale sub acoperire ce vizau o alta banda, The Mongols. In timpul unui raid desfasurat saptamana trecuta la casa profesorului universitar, detectivii au descoperit metamfetamina, arme neinregistrate, pusti, veste anti-glont si o mare suma de bani, precum si alte dovezi ale implicarii sale in clubul Devils Diciples. Anchetatorii sunt convinsi ca Kinzey a primit cantitati mari de metamfetamina de la un dealer, pe care a distribuit-o ulterior printr-o retea bine pusa la punct. Kinzey este profesor la universitatea californiana de 10 ani de zile. Presedintele institutii de invatamant, Albert K. Karnig, a anuntat ca universitatea va ajuta ancheta politiei pentru a se asigura "ca toate faptele sunt reale". "Daca acuzatiile sunt intr-adevar adevarate, acest lucru este mai mult decat dezamagitor", a afirmat Karnig. Prietena lui Kinzey, Holly Robinson (33 de ani), si alte sase persoane au fost arestate sub acuzatia de trafic de droguri. In plus, Robinson, care este suspectata si ea de apartenenta la clubul Devils Diciples, a mai fost acuzata de detinere de arme si participarea la o retea de traficanti de droguri. Autoritatile din California mai cauta in prezent inca trei suspecti.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Iranul cere interzicerea totala a testelor nucleare, insa spune ca are nevoie de energie nucleara in scopuri civile. Reprezentantul Iranului la ONU a cerut astazi comunitatii internationale sa respinga folosirea armelor nucleare si sa interzica total efectuarea de teste nucleare, informeaza RIA Novosti. "Distrugerea completa a armelor nucleare garanteaza ca acestea nu vor mai fi folosite, chiar si accidental", a declarat Mohammad Khazaee, in cadrul unei intalniri cu ocazia Zilei Internationale impotriva testelor nucleare. Diplomatii prezenti la reuniunea de astazi au facut astfel presiuni pentru ratificarea Tratatului care prevede interzicerea totala a testelor nucleare. "Iranul considera ca Tratatul este un pas inainte in directia dezarmarii nucleare, insa tratatul nu poate substitui interzicerea totala a armelor nucleare", a mai declarat diplomatul iranian. El a subliniat ca lupta impotriva armelor nucleare ar trebui sa fie o prioritatea pe ordinea de zi a comunitatii internationale, iar testele nucleare sa fie interzise, inclusiv simularile generate de calculator.Iranul insista ca are nevoie de energie nucleara in scopuri civile. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat, de altfel, ca folosirea armelor nucleare este "neislamica".

Bulgaria cere Libiei sa inapoieze rascumpararea platita in 2007 in cazul asistentelor medicale. Bulgaria incearca sa recupereze 56,6 milioane de dolari din fondurile "donate" Libiei in 2007, pentru eliberarea a cinci asistente medicale bulgare, potrivit BBC. Cele cinci asistente medicale au fost condamnate la moarte pentru infectarea cu HIV a peste 400 de copii, in mod deliberat. Fondul International de la Benghazi a colectat fonduri din mai multe tari, cu scopul de a oferi cate un milion de dolari fiecarui copil infectat cu HIV drept despagubire. Datoria Libiei catre Bulgaria a fost adaugata acestui fond. "Am luat in vedere revizuirea acordului cu Libia pentru intoarcerea medicilor, insa, din punctul meu de vedere a fost o frauda. Intelegerea cu Libia a fost un succes la momentul respectiv, deoarece asistentele s-au intors acasa in viata, insa pretul platit de Bulgaria a fost urias", a declarat premierul bulgar, dupa intalnirea avuta cu Consiliul National de Tranzitie si sustinatorii internationali de la Paris. Cele cinci asistente si un medic palestinian, care au efectuat opt ani de detentie din sentinta pe viata, si-au sustinut intotdeauna nevinovatia in fata judecatorilor. Ei au fost gratiati de presedintele Georgi Parvanov la 24 iulie 2007, la intoarcerea in Bulgaria. Bulgaria a anuntat recent ca a reluat investigatiile in acest caz, dupa ce cadrele medicale au sustinut ca au fost torturate de politia libiana sa-si marturiseasca vina. Expertii medicali sunt de parere ca infectarea cu HIV s-a produs cel mai probabil din cauza conditiilor sanitare precare.

Autoritatile din New Orleans au decretat stare de urgenta din cauza furtunii tropicale Lee. Oficialii din New Orleans au decretat starea de urgenta, dupa ce serviciul national de meteorologie a avertizat ca furtuna tropicala Lee se apropie de zonele de coasta si ar putea aduce precipitatii abundente si rafale de vant, potrivit YahooNews. Avertismentele sunt valabile pentru Mississippi si Texas, inclusiv New Orleans, iar avertizarile de inundatii s-au extins de-alungul coastei Alabama. Autoritatile se asteapta ca furtuna Lee sa loveasca New Orleans in acest weekend.

Chile: Un avion militar cu 21 de oameni la bord s-a prabusit in ocean. Un avion al fortelor aerine chiliene, avand la bord 21 de persoane, a disparut vineri in timp ce se indrepta spre arhipelagul Juan Fernandez, in Pacificul de sud, a anuntat armata prin intermediul unui comunicat de presa, citat de AFP. "Un avion al acestei institutii se indrepta spre insula Juan Fernandez" si "in momentul in care se apropia, el a disparut, iar semnalul radio a fost pierdut", potrivit comunicatului. Autoritatile au declansat deja operatiunile de cautare. Aeronava, un model Casa 212, a incercat de doua ori sa aterizeze pe insula, fara succes insa, dupa cum a explicat ministrul apararii din Chile, Andres Allamand. Primarul insulei, Leopoldo Gonzalez, a declarat pentru un post de televiziune ca au fost gasite resturi ale aeronavei in mare. Avionul decolase din Santiago si transporta trei membri ai echipajului si 18 pasageri, inclusiv o echipa de televiziune.