Stelian Tanase afirma, intr-un interviu acordat ziarului Ring, ca stie "din mai multe surse" ca presedintele Traian Basescu este bolnav. "Stiu de la oameni foarte importanti din zona Cotroceni ca este bolnav, dar nu pot sa spun mai departe, pentru ca nimeni nu are o dovada certa", spune el, in acest interviu.

Declaratia sa a atras interventia purtatorului de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, intr-o emisiune de la Realitatea TV la care era invitat si Stelian Tanase, care este realizator de emisiuni la acest post de televiziune.

Valeriu Turcan a caracterizat declaratiile lui Stelian Tanase drept "ridicole" si a spus ca reprezinta mai degraba "o dorinta personala" a ziaristului, care raspuandeste "regulat" informatii false" despre Basescu.

Mai mult, Turcan a spus, ironic, ca stie si el de la un apropiat al lui Stelian Tanase ca acesta "sufera de o boala des intalnita, ii plac banii".

"Dumneavoastra suferiti foarte mult pentru ca domnul presedinte este sanatos. (...) Este perfect sanatos si in actualul sistem constitutional, daca domnia sa ar avea o problema de sanatate ar fi imposibil ca presa sa nu afle", a subliniat Valeriu Turcan.

Acesta a sustinut ca declaratiile lui Stelian Tanase reprezinta "o teorie falsa, fara niciun fel de argumente", "un lucru dezgustator", in conditiile in care "o astfel de chestiune de interes national nu cred ca ar putea fi ascunsa".

Pe de alta parte, Stelian Tanase a afirmat, dupa interventia lui Valeriu Turcan, ca titlul postat de ziarul Ring (Stelian Tanase: "Stiu ca Traian Basescu este bolnav") este incorect si chiar i-a scris un e-mail redactorului sef al cotidianului pentru a-l informa despre acest lucru.

In interviul acordat pentru Ring, Tanase a fost intrebat "Ce se mai stie despre sanatatea presedintelui?".

"Stiu din mai multe surse ca este bolnav. Ba nu mai bea, ba nu doarme, ba ia medicamente cu pumnul, dar cine poate sa verifice asa ceva? Eu privesc cu circumspectie asemenea vesti, desi el este un bautor de cursa lunga din cauza tineretii lui zbuciumate pe valuri".

"Stiu de la oameni foarte importanti din zona Cotroceni ca este bolnav, dar nu pot sa spun mai departe, pentru ca nimeni nu are o dovada certa. Cred ca este foarte incurcat si are o stare proasta. Ne considera niste prosti ca nu intelegem marea lui opera".