Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru "Gandul", ca daca ar fi sa intre in mod oficial in politica, s-ar inscrie "intr-o platforma mai larga de centru-dreapta", si nu intr-un "PDL asa cum este el acum".

Ministrul Muncii a mai spus ca ar fi interesat sa se implice intr-o asemenea miscare ( Miscarea Populara-n.r.), adaugand ca prezenta PDL la guvernare in urmatorii ani ar fi pusa sub semnul intrebarii, daca PDL nu va construi "acel proiect care sa-i convinga pe romani".

"(...)PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare", a spus Lazaroiu, intr-un interviu pentru Gandul.

Totodata, Lazaroiu a explicat ca liderii PDL sustin acest proiect pentru ca multi dintre ei "au vazut ce rol are presedintele in acest sistem constitutional". "Daca ai presedintele poti sa stai 10 ani la guvernare, daca nu ai presedintele poti sa stai 10 ani in opozitie", a spus Lazaroiu.

Intrebat de ce a renuntat la proiectul "Alba ca zapada" in favoarea unuia mai complex, ministrul muncii a explicat ca "Alba ca Zapada este mai putin decat aceasta miscare de centru-dreapta care inseamna un proiect in societate", adaugand ca cele doua ar fi echivalente, una reprezentand "un simbol", iar cealalta e "un concept operationalizat".

Referitor la Dinu Patriciu, Lazaroiu a spus ca usa PDL, in proiectul Miscarii Populare, este deschisa pentru liberalii nemultumiti.

In ceea ce priveste UNPR, Lazaroiu a spus ca acest partid ar trebui sa mearga singur pe drumul lui, "pentru ca are sanse mari sa castige identitate pe partea stanga", a spus ministrul Muncii, pentru Gandul.