Un nou accident rutier intre un tren, un autobuz si un camion in Buenos Aires soldat cu 90 de raniti. Peste 90 de persoane au suferit rani usoare dupa ce au fost implicate joi la Buenos Aires intr-un accident de circulatie intre un tren, un autobuz si un camion. Marti avusese loc in acelasi cartier din Buenos Aires un alt accident soldat cu 11 morti si 212 raniti. Camionul a fost lovit de un autobuz care la randul sau a fost lovit de un metrou de suprafata care nu a mai putut evita impactul. Ambulantele au ajuns imediat la locul accidentului si au preluat persoanele ranite. Accidentul de marti a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferata. Autoritatile sunt gata sa demareze un program de reducere a trecerilor la nivel care amplifica problemele din trafic. Linia de tren Sarmiento care traverseaza zona are 51 de treceri la nivel cu calea ferata din care 20 in interiorul orasului Buenos Aires, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Lider Al Qaeda ucis in Pakistan. Oficialii americani au anuntat joi moartea unei figuri importante din al Qaeda, Abu Hafs al-Shahri, seful retelei operationale din Pakistan. Cauza mortii nu a fost dezvaluita dar se stie ca SUA foloseste frecvent dronele pentru a atacata punctele operative ale retelei teroriste in Pakistan. Despre al-Shahri nu se cunsc prea multe detalii in afara zvonului potrivit caruia era favorit pentru ocuparea rolului secund in conducerea retelei al Qaeda dupa asasinarea lui Abdul Rahman de catre trupele americane in august 2011. Un reprezentant al administratiei Obama a declarat ca Abu Hafs al-Shahri a murit la inceputul acestei saptamani in nord-vestul Pakistanului. Serviciile secrete pakistaneze anuntasera si ele duminica atacul cu drone in zona granitei cu Afganistanul in care au fost ucise trei persoane, anunta CNN.

Gazprom negociaza cu Coreea de Nord livrarea de gaze naturale. Gigantul rus Gazprom a discutat joi cu oficialii din Coreea de Nord si de Sud despre proiectul contructiei unei conducte de care sa aduca sud coreenilor gaze naturale rusesti prin teritoriul Coreei de Nord. Gazprom a reusit sa semneze o intelegere cu ministrul industriei petroliere din Coreea de Nord in urma careia se va constitui un grup de lucru in vederea demararii proiectului. Totodata, Gazprom a semnat si cu operatorul Kogas din Coreea de Sud contractul de proiectare. Conducta ar trebui sa aiba o lungime de 1.100 kilometri dintre care 700 ar urma sa fie pe teritoriul nord-coreean. Gazul natural ar urma sa ajunga in Coreea de Sud incepand cu anul 2017, in cantitate de minim 10 miliarde de metri cubi anual. In prezent, Rusia aprovizioneaza anual Coreea de Sud cu 1,5 milioane tone metrice de gaz natural lichefiat, informeaza Ria Novosti.

Premierul egiptean: Pacea dintre Egipt si Israel nu este "sacra". Prim-ministrul egiptean Essam Sharaf a declarat ca intelegerea pe care Egiptul o are cu Israelul in ceea ce priveste pacea nu este una "sacra". Ea ramane deschisa discutiilor si poate suferi modificari daca va fi necesar. Tensiunile intre cele doua state s-au aflat in continua crestere dupa rasturnarea regimului Mubarak si au atins un punct critic luna trecuta cand a avut loc un conflict in zona granitei. Cairo acuza Israelul de uciderea a egipteni in timpul unei ciocniri cu militantii palestinieni. Protestatarii egipteni au atacat ambasada Israelului vinerea trecuta ca raspuns la agresiunea de la granita, scrie Reuters.

Fostul presedinte ivorian Gbagbo acuza Franta de tentativa de asasinat. Laurent Gbagbo a lansat o plangere la Paris impotriva armatei franceze pe care o acuza de tentativa de asasinat in timpul ofensivei din aprilie, cand fortele rivalului sau Alassane Ouattara sustinute de Franta si ONU au atacat resedinta sa prezidentiala. Ancheta este acum in desfasurare dupa ce avocatii lui Gbagbo au lansat plangere penala. Laurent Gbagbo a refuzat sa predea puterea noului presedinte ales Alassane Ouattara, iar dupa patru luni de criza si doua saptamani de lupte civile a avut loc o ofensiva puternica controlata de Ouattara. Resedinta lui Gbagbo a fost inconjurata de trupe si a fost dispus in jurul ei armament greu, inclusiv rachete frantuzesti. Gbagbo a fost capturat si obligat sa renunte la putere. Franta, desi sustinatoare a lui Alassane Ouattara, a interzis trupelor sale o implicare directa in arestarea fostului presedinte ivorian. In acest moment, Laurent Gbagbo impreuna cu sotia sa si mai multi oameni devotati se afla in arest in Coasta de Fildes. Desi se lupta cu acuzatii de crime economice din partea noii conduceri, Gbagbo tot spera ca isi va vedea rivalul in fata Tribunalului Criminal International, anunta AFP.

Danemarca poate avea prima femeie in functia de premier. Potrivit sondajelor efectuate la iesirea de la urne, social democrata Helle Thorning-Schmidt in varsta de 44 ani ar putea fi prima femeie premier din istoria Danemarcei. Trei sondaje diferite pozitioneaza partidul doamnei Thorning-Schmidt cu putine voturi inaintea partidului premierului actual Lars Lokke Rasmussen. In ultimul deceniu, Danemarca a fost condusa de coaliatia de centru-dreapta cu un guvern minoritar sprijinit in principal de partidul Danez Anti-European a carui influenta a fost semnificativa (ex. trecerea legilor impotriva imigrarii), informeaza The Guardian.