Norvegia sustine recunoasterea Palestinei ca stat independent. Ministrul de externe al Norvegiei a declarat ca tara sa va sprijini oficialii palestinieni care fac apel la ONU pentru recunoasterea statului, scrie The Washington Post. Intr-un mesaj postat duminica seara pe pagina unei retele de socializare, Jonas Gahr a transmis ca "palestinienii au dreptul sa mearga la ONU", iar Norvegia "este pregatita sa recunoasca statul palestinian". El a mai cerut, de asemenea, reluarea discutiilor dintre Palestina si Israel, spunand ca numai negocierile pot rezolva problemele dintre palestinieni si israelieni. Oficiali americani si europeni s-au intalnit duminica in incercarea de a gasi o cale de negociere intre Israel si Palestina.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Negocieri intre premierul Palestinei si ministrul israelian al apararii, la New York. Premierul palestinian Salam Fayyad l-a intalnit pe ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, duminica, la New York, in cadrul unei intalniri pe fondul deciziei palestinienilor de a solicita ONU recunoasterea ca stat, au declarat diplomatii, citati de AFP. La intalnire au participat oficialitati americane si europene, ONU si Rusia, totul in incercarea de a evita o confruntare in cadrul Consiliului de Securitate. Israelul a avertizat impotriva posibilitatii ca o cerere de recunoastere a statului palestinian, pe care presedintele Mahmoud Abbas vreo s-o prezinte ONU, sa creasca tensiunea in Orientul Mijlociu. Statele Unite au avertizat ca se opun demersului palestinienilor la Consiliul de Securitate. "A avut loc o intalnire scurta intre doi oameni si s-a vorbit despre demersul Palestinei, de securitate si de alte probleme", a declarat un diplomat sub protectia anonimatului.

Dominique Strauss-Kahn, primul interviu televizat: "Este o greseala de care nu sunt mandru". El recunoaste "relatia nepotrivita" cu Nafissatou Diallo. Fostul presedinte al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a acordat primul interviu televizat de la intoarcerea sa in Franta pentru televiziunea franceza TF1 News. In urma scandalului sexual in care a fost implicat, Strauss-Kahn a pierdut sefia FMI si orice sansa de a candida la alegerile prezidentiale. Dominique Strauss-Kahn raspunde intrebarii de pe buzele tuturor - ce s-a intamplat, de fapt, in apartamentul de la Sofitel: "Ceea ce s-a intamplat nu implica nici violenta, nici constrangere, nici agresiune sau orice act criminal. Ceea ce s-a intamplat nu este doar o relatie necorespunzatoare, dar si greseala mea", a declarat fostul sef al FMI. "Este o greseala de care nu sunt mandru. Inca regret ceea ce s-a intamplat", a continuat DSK.

Yemen: 26 de morti in manifestatiile impotriva presedintelui Ali Saleh. 26 de persoane care manifestau impotriva presedintelui Ali Abdallah Saleh au fost ucise si alte sute ranite de catre fortele de securitate yemenite, in timp ce bombardamentele au lovit districtul Sanaa, locul de resedinta al unui influent lider tribal, informeaza AFP. Fortele de securitate si civili inarmati au deschis focul pentru a dispersa miile de protestatari care cer inca din luna februarie plecarea presedintelui Saleh. Autoritatile au folosit tunuri de apa si gaze lacrimogene impotriva manifestantilor care, dupa ce au trecut de trei baraje ale fortelor guvernamentale, s-au instalat pe strada al-Zoubeiri, din centrul Sanaa. Protestatarii si-au instalat corturile in mijlocul strazii, situata la aproximativ trei kilometri de piata Changement, potrivit martorilor. Ciocnirile au izbucnit intre manifestanti si fortele de securitate, sustinute de civilii inarmati. Aflat la putere din 1978, presedintele Saleh se confrunta cu proteste violente inca din luna ianuarie in urma carora au fost ucise sute de persoane. El se afla in recuperare la Ryad, dupa ce palatul sau din Sanaa a fost tinta unui atac al protestatarilor pe 4 iunie. In momentul de fata, presedintele Yemenului incearca sa negocieze cu opozitia un transfer de putere.

Cutremur puternic in nord-estul Indiei si in Nepal, soldat cu cel putin 16 morti. Cel putin 16 persoane au fost ucise si alte zeci ranite in urma unui cutremur de 6.8 grade care a lovit Nepalul si nordul Indiei, potrivit BBC. Cinci oameni au murit in Nepal, in timp ce alte trei persoane au fost ucise atunci cand unul dintre zidurile ambasadei Marii Britanii s-a prabusit. Cel putin cinci oameni au murit in Sikkim si alte sase in zone diferite din India. In capitala Nepalului Kathmandu, zona aflata la 270 de kilometri vest de epicentrul cutremurului, cladirile au fost evacuate, iar traficul oprit. Cutremurul a lovit regiunea muntoasa Sikkim din nord-estul Indiei si a fost urmat de doua replici puternice, potrivit Centrului american de Geofizica. Mai multe seisme au lovit regiunea in acest an, insa nici unul nu a produs pagube majore.