Salvati Rosia Montana cu o pereche de cercei! Doi tineri au plecat pe jos, de la Bacau la Bucuresti, pentru a-i inmana presedintelui Traian Basescu cate un cercel din aur. Ei spera sa-l convinga astfel pe seful statului sa renunte la proiectul Rosia Montana. Florin Suciu si Sebastian Muscalu cred ca Romania n-ar mai avea nevoie sa exploateze zacamintele aurifere din Muntii Apuseni daca fiecare roman ar dona cate o bijuterie din aur. Startul neobisnuitului protest a fost dat ieri-dimineata in Piateta Tricolorului din Bacau. Florin Suciu (35 de ani) si Sebastian Muscalu (21 de ani) vor merge pe jos aproape 300 de kilometri pana in Capitala. Echipati cu toate cele necesare unei calatorii (rucsaci, corturi, provizii), ei vor purta si pancarte pe care sta scris "Salvati Rosia Montana" sau "Aur pentru presedinte", relateaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Maidanezii, mai costisitori pentru buget decat batranii. In Capitala, adaposturile si intretinerea cainilor de pe strazi ar costa anual peste 43 de milioane de euro. Legea maidanezilor va fi discutata in aceasta saptamana, din nou, in plenul Camerei Deputatilor, dupa ce, in luna iunie, a facut cale intoarsa la Comisia de Administratie Publica pentru a fi reanalizata. Daca reglementarea va intra in vigoare, maidanezii vor putea fi etuanasiati numai daca comunitatea va dori acest lucru, iar toate patrupedele din localitate, chiar si cele din gospodariile oamenilor, vor avea cate un cip in ureche. Potrivit prefectului Capitalei, Mihai Atanasoaei, legea care urmeaza sa fie votata de parlamentari prevede ca cei care vor sa adopte un caine fara stapan, dus in adaposturile primariilor, au la dispozitie 30 de zile. Integral in EVZ.

Reportaj din interiorul discretei unitati a vanatorilor informatici: "Toata lumea lasa urme pe internet. Unii stiu sa le stearga... dar tot fac o greseala". "Toata lumea lasa urme pe internet. Totul este sa le gasesti. Sunt unii care stiu sa si le stearga "dar, in final, tot fac o greseala si ii prindem", a declarat pentru gandul seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice (SCCI) din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). In 2010 erau deschise 828 de cazuri de criminalitate informatica in Romania, dintre care au fost finalizate 147. In total, au fost trimise in judecata 616 persoane, care au comis 1.329 de infractiuni. "Putem vorbi si despre satisfactia profesionala, faptul ca ii prindem pe cei care incalca legea, dar si de una personala. Ca sa ii prinzi trebuie sa fii mai destept decat ei, trebuie sa iti dai seama cum gandesc si ce greseli ar putea face. De cele mai multe ori e suficient sa faca o greseala si ii prindem", ne-a declarat el, dupa cum informeaza Gandul.

Cat de dificil de construit e autostrada Ploiesti-Brasov? Proiectul a fost reziliat deja de doua ori, iar anularea contractului cu Bechtel pare sa il lase fara miza. Construirea autostrazii Ploiesti-Brasov, ruta care, dupa cum am aratat in editia de ieri a ziarului nostru, concureaza cu Pitesti-Sibiu la trecerea Carpatilor, nu este dificila ca urmare a conditiilor geologice ale terenului, insa presupune alegerea unui traseu care sa evite numeroasele localitati de pe Valea Prahovei, spun specilialistii. Oricat de spectaculoasa ne-ar placea noua, romanilor, sa ne-o inchipuim si oricat de semeti ar fi Bucegii in vecinatatea acesteia, construirea autostrazii de pe Valea Prahovei e mai simpla decat a celei de pe Valea Oltului, anunta Romania Libera.

Cele trei salve de tun pe care Johnny Raducanu le va primi la inmormantare. Johnny Raducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din Romania, a murit, ieri dimineata, la varsta de 79 de ani. Pe numele sau real Cretu Raducanu, artistul s-a nascut intr-o familie de romi cu o traditie muzicala de peste 300 de ani. Potrivit lui Bogdan Oprita, medic-sef SMURD, Johnny Raducanu a fost gasit in stop cardio- respirator. Un echipaj de medici i-a efectuat manevre de resuscitare, insa dupa 60 de minute a fost constatat decesul. Muzicianul avea probleme cu inima - in 2009 si mai 2011 a suferit cate o interventie chirurgicala -, dar suferea si de diabet. Intr-un interviu acordat EVZ in perioada de dupa operatia din 2009, Raducanu spunea: "Iau 36 de pastile pe zi, am operatii pe inima, diabet. Integral in EVZ.

Drama romancelor prostituate in Olanda. Mai multe fete, in special din Cluj, in majoritate minore, au ajuns in vitrinele din Olanda, dupa o perioada de sex pe bani in Spania. Dupa arestarea proxenetilor romani, fetele au intrat intr-un program de asistenta psihologica. Conform psihologilor, victimele sufereau de tulburare stres posttraumatic. "Evenimentele traumatice sunt retraite persistent prin intermediul amintirilor intruzive a flashback-urilor a viselor recurente. Se observa o reactivitate psihologica si fiziologica la expunerea unor situatii care amintesc trauma, manifestarile fiind de adoptarea unei dispozitii de tristete insotite de accese de plans", subliniaza specialistii care au stat de vorba cu fetele, scrie Adevarul.

Tupeu de beizadea comunista: Oana Niculescu - Mizil vrea gratis vila RAPPS. Deputatul PSD nu vrea sa plece din casa primita de la stat, chiar daca detine si alte imobile. Are milioane de euro si se lauda cu bijuterii de 850.000 de dolari. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul si a cerut procurorilor sa constate un posibil conflict de interese in cazul a sase consilieri de la cinci birouri parlamentare apartinand tot atator alesi. Printre ei o regasim si pe Oana Niculescu Mizil, deputat PSD, care si-a angajat mama la cabinet, are o casa primita de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), chiar daca mai detine doua apartamente in Bucuresti si poseda bijuterii de 850.000 de dolari. Demnitarii si-au rasplatit neamurile cu salarii totale de 200.000 de lei, informeaza EVZ.

Biserica Scientologica si primii sai pasi in Romania. Incepand cu anul 2006, actiunile Bisericii Scientologice au inceput sa devina tot mai vizibile in Romania. In toamna acelui an, in Parcul Izvor din centrul Bucurestiului au fost instalate doua corturi galbene unde voluntari romani si straini ai cultului au impartit fluturasi, brosuri informative despre biserica si alte materiale. Evenimentele s-au desfasurat sub moto-ul "Nu conteaza care e problema, ceva se poate face in legatura cu aceasta". Actiunea facea parte din "Turneul bunavointei", un fel de caravana a scientologilor care a trecut prin Letonia, Lituania, Estonia, Rusia si Polonia inainte de a ajunge in Romania. Integral pe VerticalNews.ro

"Nu este bun organizator", l-a catalogat Ana Pauker pe Ceausescu. Pana in 1950, Ceausescu a lucrat in Ministerul Agriculturii, ca adjunct al ministrului si membru al Comisiei Agrare, responsabila cu organizarea campaniei de colectivizare. Se pare ca nu s-a ridicat la inaltimea "maretelor sarcini" ce revenea agriculturii, dupa cum reiese dintr-o sedinta a Secretariatului CC, din 9 martie 1950. "Slab la organizare" a fost concluzia organului de conducere al partidului. I s-a gasit insa loc la Ministerul Apararii Nationale, ca adjunct al ministrului Emil Bodnaras. Pe "linie de partid", Ceausescu a ramas supleant al CC (1948-1952), relateaza Adevarul.

Suedia, reguli pentru o tara fara maidanezi. Suedezii au o lege care prevede ca un caine nu trebuie lasat singur in casa mai mult de cinci ore. Dupa promulgarea acestei legi, suedezii au venit cu diverse metode pentru a o respecta. Unii au facut presiuni la firmele pentru care lucreaza, iar unele companii au creat spatii speciale pentru ingrijirea animalelor. Suedia nu are caini abandonati deoarece proprietarii care isi lasa cainii pe strazi sunt sever pedepsiti, cu amenzi uriase (mii de euro). Dar sunt locuri unde poti lasa animalul daca nu mai poti avea grija de el. Suedezii pedepsesc actele de cruzime impotriva animalelor cu pana la doi ani de inchisoare, scrie Great News.

Fost sef al Securitatii, proprietar pe casa altuia. Fostul sef al Securitatii Bucuresti, Gianu Bucurescu, refuza sa paraseasca locuinta nationalizata pe care o ocupa din 1995. A inchiriat- o in acelasi an de la o societate a Primariei Bucuresti si, dupa cateva luni, a facut cerere de cumparare. Un apartament situat in centrul Capitalei, cu o suprafata utila de 197 metri patrati, a fost cumparat de fostul securist in 1996 cu 34 milioane de lei, adica aproximativ 10.000 de dolari, anunta EVZ.