Scandalul Schengen vs. lalele: Firmele olandeze care exporta seminte de flori in Romania si-au "exprimat ingrijorarea" la Ambasada Olandei / Doi europarlamentari olandezi vorbesc de "santaj"

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Ambasada Olandei la Bucuresti a precizat luni ca a cerut informatii Romaniei despre motivele care au dus la masura de a bloca la granita toate tirurile cu flori si seminte din Olanda. "Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat ingrijorarea in mod direct la Ambasada si la autoritatile competente din Olanda", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

I.C. Smith, fost agent FBI: Desi acum pare greu de crezut, Al Qaeda va inceta intr-o zi sa mai fie o amenintare terorista

"Pe cat de greu este sa credeti acum, Al Qaeda va inceta intr-o zi sa mai fie o amenintare terorista", a declarat I.C. Smith, unul dintre cei mai longevivi si cunoscuti agenti ai Biroului Federal de Investigatii din SUA . I.C. spune intr-un interviu pentru HotNews.ro ca reteaua terorista "va fi inlocuita de un alt grup ce s-ar putea razboi, sau nu, cu Statele Unite". La 10 ani de la atacurile de la 11 septembrie 2001, Smih afirma ca Statele Unite si-au pierdut senzatia de invulnerabilitate si invincibilitate, iar efectele la nivel mondial ale atentatelor din SUA au fost profunde in ultima decada si vor continua sa se simta si in anii care vor urma.

Ministerul Justitiei a publicat propunerea de modificare a legislatiei privind activitatea notarilor publici si a activitatii notariale. Schimbari la regimul incompatibilitatilor si al raspunderii disciplinare

Ministerul Justitiei a publicat pe site-ul institutiei o propunere de modificare a legislatiei privind activitatea notarilor publici si a activitatii notariale. Actul normativ supus dezbaterii publice de minister reglementeaza situatiile de incompatibilitate in cazul notarilor publici. Ministerul a reglementat si raspunderea disciplinara a notarilor publici, astfel ca notarii care incalca normele profesiei pot fi trasi la raspundere. Vezi in text ce alte modificari propune MJ in activitatea notarilor publici.

Cum vor autoritatile sa incalce Legea Pensiilor

Autoritatile au inceput sa transmita din ce in ce mai des mesajul ca este posibil ca anul viitor sa nu aiba loc nicio indexare a pensiilor. Chiar in ultimul sau interviu, presedintele Traian Basescu, a spus ca "n-ai cum sa mergi pe indexari la pensii cand ai un deficit de 3,6 miliarde de euro la fondul de pensii". Si fostul ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu, a afirmat, recent, ca "daca lucrurile merg rau, nu se va face aceasta indexare in 2012". Insa, evitand indexarea, autoritatile vor ocoli legislatia: Legea pensiilor, strategia fiscal-bugetara, dar si acordul cu FMI.

Raport despre Cei mai corupti membri ai Congresului american. Plus: cateva observatii despre vulnerabilitatile sistemului electoral

Organizatia “Cetateni pentru Responsabilitate si Etica in Washington” (CREW) a dat publicitatii marti, 20 septembrie, un nou raport despre “cei mai corupti membri ai Congresului american”, fiind nominalizati 19 alesi (12 republicani, 7 democrati). Directorul organizatiei, Melanie Sloan, explica intr-un interviu pentru HotNews.ro principala vulerabilitate a sistemului: mecanismul de finantare a campaniilor electorale.

VIDEO ARHIVA Johnny Raducanu a incetat din viata

Muzicianul Johnny Raducanu a murit luni dimineata, la varsta de 79 de ani, a declarat, pentru Mediafax, Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti. Ion Caramitru, aflat in strainatate, a spus ca Johnny Raducanu "era foarte bolnav" si se afla acasa cand a survenit decesul.

INTERVIU Cristian Constantinescu, dupa repingerea din Parlament pentru presedintia CSA: A fost o mare surpriza/ Nu vreau sa-mi mai vand actiunile la Allianz-Tiriac

Cristian Constantinescu, omul care a condus timp de 16 ani Allianz-Tiriac Asigurari, si a fost propus de PD-L la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), nu a fost validat luni in cadrul audierilor din Comisiile parlamentare reunite de buget-finante. "A fost o mare supriza, pentru ca cei care nu m-au votat au fost reprezentantii partidului care m-au propus", a declarat acesta intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Leonard Orban a depus juramantul de ministru al Afacerilor Europene * Traian Basescu: In procesul de absortie a fondurilor am suferit din cauza incompetentei functionarilor

Leonard Orban a depus, marti seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene, dupa ce Parlamentul a dat unda verde, in aceeasi zi, infiintarii acestui minister. Presedintele Traian Basescu a semnat in cursul zilei decretul de eliberare a lui Leonard Orban din functia de consilier prezidential, pe care a ocupat-o pana astazi. "In procesul de absortie a fondurilor am suferit din cauza incompetentei functionarilor", a spus seful statului.

Interviu audio Profesorul Mihail Batistatu despre exploatarea gazelor de sist: Tehnologia este destul de neprietenoasa cu mediul

Exploatarea gazelor de sist in Romania a devenit un subiect de mare interes din momentul in care s-a aflat ca a facut obiectul discutiilor americano-romane de saptamana trecuta. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, ministrul Teodor Baconschi a discutat cu secretarul de stat american Hillary Clinton despre posibilitatea implicarii Statelor Unite in oferirea de expertiza pentru proiecte comune in domeniul exploatarii gazului de sist.

Jucatori online au reusit sa rezolve una dintre enigmele virusului HIV

Adeptii unui joc video joc pe internet au reusit in trei saptamani sa decodeze structura unei enzime apropiate de cea a virusului HIV, o enigma care tinea in sah de peste zece ani cei mai mari oameni de stiinta, relateaza AFP.Pentru a celebra acest eveniment, revista stiintifica Nature Structural & Molecular Biology, care a publicat duminica descoperirea, a mentionat jucatorii "Foldit" drept co-autori ai studiului.

Academia Romana va face modificarile solicitate de mai multe organizatii. Noul DEX va consemna "caracterul peiorativ" al cuvintelor "tigan" si "jidan"

Academia Romana va face modificarile solicitate de mai multe organizatii si institutii pentru cele doua cuvinte pe care acestea le considera jignitoare la adresa etniei rome si evreilor, intr-un nou tiraj al Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, a declarat pentru Mediafax Marius Sala, vicepresedinte al Academiei si director al Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan - Alexandru Rosetti".

Victor Ponta si Crin Antonescu i-au exclus pe conservatori din tabloul USL. Partidul lui Voiculescu bate in retragere: Adio, dar raman cu tine

Dupa tensiunile intre PSD si PC, liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu i-au taxat pe partenerii de Uniune oficializand, in absenta acestora, candidatura lui Sorin Oprescu sub sigla USL. Potrivit surselor Hotnews.ro Victor Ponta a refuzat sa dialogheze cu PC in ultimele zile iar Crin Antonescu le-a transmis conservatorilor ca merg pe mana lui Oprescu la Capitala. Respinsi si de liberali si exclusi de la conferinta de presa a USL, conservatorii au facut un pas in spate.