Autostrada care reduce pretul caselor la jumatate. O cale mai rapida de a ajunge spre Brasov va implica o mobilitate mai mare a fortei de munca, perspectiva achizitionarii unei locuinte la un pret mult redus fata de una similara in Capitala si o diminuare considerabila a consumului de combustibil catre destinatiile turistice de pe Valea Prahovei. Un studiu realizat la cererea Fondului Monetar International sustinea ca Romania pierde anual 50 milioane de euro pentru ca nu exista autostrada in lungime de 168 de kilometri care sa uneasca Brasovul de Capitala, informeaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum a devenit Dunarea paradisul hotilor de epave. Nivelul Dunarii scade pe zi ce trece, iar apele scot la iveala epave uitate de mult sub ape. Atat autoritatile, cat si hotii de fier vechi vor sa le valorifice. Scaderea nivelului apelor Dunarii a scos la iveala o parte din epava navei "Slatina", care s-a scufundat in vara anului 1990, in timp ce era acostata la Dana 35 a Portului Bazinul Nou din Galati. "Insula" de metal ii atrage pe hotii de fier vechi, care, inarmati cu baroase, leviere, clesti sau bomfaiere, se apropie cu barcile de epava si incearca sa desprinda piese, flanse, orice bucata de metal care poate fi vanduta la un depozit de fier vechi. Uneori metalul ruginit cedeaza, alteori e munca de Sisif, relateaza Romania Libera.

Statiile ilegale de PECO din vestiarele soferilor RATB. Zeci de dulapuri ale angajatilor Regiei sunt pline de bidoane cu motorina, furtunuri sau alte sisteme artizanale cu ajutorul carora se fura carburantul. Daca acum cinci ani se fura cu cisterna, acum se fura cu sticla de cinci litri de apa minerala si cu PET-ul de bere. Bidoane cu motorina, furtunuri cu ajutorul carora se scoate combustibilul din rezervor si piese de la autobuze. Toate acestea au fost gasite in dulapurile mai multor angjati ai Regiei, in urma unui control care a avut loc pe 20 septembrie. Furtul carburantului destinat autobuzelor se practica de ani intregi si, pentru ca nimeni nu a investit pana in prezent pentru implementarea unui sistem strict de monitorizare, soferii si alti angajati ai RATB-ului au furat ca in codru. Integral in EVZ.

Japonia a lansat un nou satelit de spionaj. Japonia a efectuat vineri 23 septembrie o noua lansare, de aceasta data una cu specific militar. Lansarea s-a facut de la hangarul 1 al bazei Tanegashima Space Center la bordul unei rachete H-2A. Plecata la ora 04:36 GMT, racheta a transportat cu succes pe orbita noul satelit Optical 4 parte a sistemului IGS (Information Gathering Satellite). IGS a pornit in anul 1998 ca raspuns al Japoniei la testul efectuat de Coreea de Nord. Pe 30 august 1998 o racheta intercontinentala Taepodong-1 a zburat intr-un test deasupra Japoniei si s-a prabusit in Oceanul Pacific la circa 200 de km de coastele japoneze ridicand un mare semn de intrebare cu privire la viitorul securitatii in zona, anunta SpaceAlliance.ro

Cum a devenit Ceausescu general in trei luni. In martie 1951, Nicolae Ceausescu a fost numit prin decret general-maior al armatei romane. Abia fusese mutat de la Agricultura, in luna ianuarie. Tanarul comunist nu satisfacuse nici macar stagiul militar obligatoriu! Singurul sau merit era fidelitatea fata de doctrina si dispozitiile Partidului Comunist. Promovarea lui Ceausescu a avut loc in contextul intensificarii controlului exercitat de Partid asupra armatei. Consilierii sovietici erau nemultumiti de realizarile "tovarasilor romani" in domeniul militar. Fapt evident din raportul despre armata romana inaintat in decembrie 1949 de generalul K.S. Kolganov, consilierul sovietic pe langa Marele Stat Major roman, lui S. Stemenko, sefului Marelui Stat Major sovietic (decembrie 1949), relateaza Adevarul.

Porno-yoga se preda in Pipera. MISA deschide universitatea. Guru Bivolaru lipseste, e in "pribegie". Adeptii lui Gregorian Bivolaru au impanzit Capitala cu fluturasi. Maine se deschide anul scolar de yoga, MISA (Miscarea pentru Integrare in Absolut). Pe prima pagina, o domnisoara unsa bine cu ulei, in pozitia lotusului, e "motor" de promovare pentru deschiderea noului an de cursuri intensive la MISA. "Practici si te tranformi acum. Armonie, sanatate, intelepciune, fericire", sunt insirate pe hartie cateva dintre beneficiile cursurilor girate de "rectorul" Bivolaru. "Patronul" scolii n-a fost uitat, e pomenit pe frontispiciu, unde se spune ca e membru "pe viata" in Consiliul Mondial de Yoga, informeaza EVZ.

Dan Iosif nu lasa nici mort vila de protocol. Dan Iosif a decedat inainte de a reusi sa cumpere de la stat vila de protocol pentru care platea o chirie infima. Copiii sai cer acum despagubiri de 850.000 de euro, sustinand ca atat a investit in imobil. Vila de pe strada Herastrau nr. 37, din cartierul Primaverii, pentru care urmasii lui Dan Iosif se razboiesc in instanta cu RAAPPS, a fost preluata de fostul demnitar in 2003. Atribuirea s-a facut in baza OUG 80/2001 privind locuintele de serviciu, Dan Iosif fiind la acea vreme consilier de stat pe problemele revolutionarilor. Pentru a justifica solicitarea unui imobil atat de mare, Dan Iosif a declarat ca va locui acolo impreuna cu famila sa, formata din sotie - Maria Nastase (45 de ani) si un copil - Cristian Alexandru Dan (18 ani), scrie Adevarul.

Romanii asteapta si cinci luni pentru a se trata la "Ana Aslan", strainii vor si ei sa se reintinereasca aici, dar nu mai au loc. Romanii care doresc sa urmeze un tratament in cadrul Institutului de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" trebuie sa astepte, in medie, intre trei si cinci luni pana sa aiba parte de el. 14.000 de pacienti se interneaza anual la 'Ana Aslan' in incercarea de a-si aduce inapoi tineretea. Toti sunt romani. Numarul cererilor este mare, locurile sunt putine, iar despre acceptarea pacientilor straini nici nu poate fi vorba, desi solicitari din partea lor exista. "Nu pot lasa pacientii romani pe dinafara. Nimeni nu-si asuma acest lucru", spune Bogdan Paltineanu, directorul general al institutului. Gabriel Prada, director medical la 'Ana Aslan' explica si el cauza timpului mare de asteptare: "Institutul nu este un spital de urgenta, nu e necesara internarea imediata a pacientilor. Integral in Gandul.

Bataliile interetnice care au zguduit Romania. Conflictul din sudul Bulgariei, extins si in alte localitati din tara vecina, aminteste de evenimente similare din Romania. In 1993, la Hadareni aparea primul caz mediatizat dupa Revolutie. Duminica, 25 septembrie, la ora 16.00, locuitorii satului Katunita din sudul Bulgariei s-au rasculat impotriva "Tarului Kiro", liderul unui clan de romi. "Tarul", dupa numele lui real Kiril Raskov, s-a trezit cu o multime furioasa in fata vilei sale care nu a pierdut vremea si i-a incendiat proprietatea. Revolta bulgarilor din Kameninta vine dupa ce nepotul "Tarului" a calcat cu masina doi locuitori din sat. Dar, de fapt, ascunde o agitatie mocnita de ani de zile, relateaza EVZ.

SRI: Vintu, beneficiarul banilor de la Petromservice. Doua documente incendiare semnate de SRI si de Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor duc la concluzia ca Sorin Ovidiu Vintu se afla in spatele "falimentarii controlate si voite" a Petromservice. Administratorii PSV Company, fosta societate Petromservice (al carui presedinte al Cosiliului de Administratie a fost Liviu Luca), au falimentat aceasta societate "in mod cotrolat si voit", se arata intr-un raport confidential semnat de Adrian Cucu, presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). Sute de milioane de euro au ajuns in conturile unor off-shore-uri controlate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, informeaza Adevarul.