Amantii Elenei Ceausescu. O admira pe Evita Peron. Olanesti, cuibusorul de nebunii. Nicolae Stan, generalul locotenent care a fost aghiotantul lui Nicolae Ceausescu timp de 1.146 de zile, a acceptat sa acorde primul interviu din viata sa cotidianului "Evenimentul zilei". Printre alte detalii inedite despre viata cuplului de dictatori, Nicolae Stan dezvaluie ca Elena Ceausescu a avut mai multi amanti, printre care s-au numarat fizicianul Ioan Ursu, dar si un personaj din primul esalon al nomenclaturii comuniste. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Ultimatum de la Fisc pentru Gigi Becali. Gigi Becali incearca acum, in Justitie, sa scape de datoriile pe care ANAF sustine ca le are catre stat. Cel supranumit "latifundiarul din Pipera" este somat sa plateasca la stat peste 14 milioane de lei (aproximativ 3,4 milioane de euro), la care se vor adauga dobanzi si penalitati. Cel mai inalt for din ANAF - Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor - a decis irevocabil ca Becali sa dea acesti bani, in caz contrar va fi executat silit. Pentru a scapa de o eventuala executare silita a bunurilor, latifundiarul mai cere judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti sa suspende executarea deciziei de impunere, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestei cauze, anunta Adevarul.

Cum se vede Romania de la adapostul unei firme bulgaresti. Un patron "fugit" peste Dunare a acceptat sa vorbeasca cu RL. Fiscalitatea ridicata, dar si birocratia stupida l-au determinat pe Adrian Radulescu, patronul unei mici firme de intermediere in transporturi, veche pe piata de sapte ani, sa isi mute afacerea peste Dunare, la Ruse. Acesta a acceptat sa isi explice decizia intr-o discutie purtata cu Romania libera. Adrian Radulescu este un tanar care a decis in 2004, la varsta de 28 de ani, sa isi infiinteze propria sa firma de intermediere in transporturi. Timp de sapte ani, de la varsta de 21, el lucrase la trei astfel de firme si invatase cum merg lucrurile, scrie Romania Libera.

Supersonicul romanesc IAR-111 Excelsior, testat deasupra Marii Negre. Cabina avionului supersonic IAR-111 Excelsior a fost testata de Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA), in zbor, luni, deasupra Marii Negre, in cadrul Misiunii 6, evenimentul realizandu-se cu succes, au declarat pentru Mediafax reprezentantii ARCA. Rezultatele misiunii vor fi comunicate joi, de la ora 11.00, in cadrul unei conferinte de presa organizata in Bucuresti. Pe 19 septembrie, ARCA a anuntat ca a finalizat simularile aerodinamice pentru avionul supersonic IAR-111, un aparat destinat lansarii rachetei spatiale Haas II pentru competitia de astronautica Google Lunar X Prize, informeaza Gandul.

Judecatoarea care l-a imbogatit pe Constanda este sefa la revista sponsorizata de avocatii afaceristului. Decizia Tribunalului Municipiului Bucuresti din iulie anul acesta a pus pe jar Primaria Capitalei si consilierii generali. Fara a fi definitiva, hotararea obliga municipalitatea sa plateasca omului de afaceri Costica Constanda suma de 168 de milioane de euro. Banii reprezinta contravaloarea terenului de 28.500 de metri patrati din Satul Francez si daune ca urmare a nerespectarii mai multor intelegeri intre cele doua parti. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a depus o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si la Ministerul Justitiei, impotriva magistrate care a judecat dosarul schimbului de terenuri din Parcul Bordei si Satul Francez, anunta Adevarul.

Tiganii din estul Europei: butoiul cu pulbere interetnic poate exploda oricand. Manifestatiile contra romilor din Bulgaria n-au ramas neexploatate de politicienii de la Sofia, dar violentele interetnice nu s-au stins cu totul in zona. Protestele fata de comunitatile rome au continuat zile in sir in Bulgaria, dupa crima de la sfarsitul saptamanii trecute din Katunita. Aproape 300 de oameni au fost arestati de politie, pentru a preveni extinderea violentelor interetnice. Tatal tanarului ucis in incidentul respectiv, de catre rudele bulibasei din zona a cerut, insa, ca tragedia sa sa nu fie folosita in scopuri electorale. "Vreau sa le multumesc tuturor bulgarilor pentru spriijinul pe care l-am simtit. Regret ca fiul meu a trebuit sa moara pentru a ne da seama cat de rau stau lucrurile, relateaza EVZ.

Scandalul fondurilor europene: iartarea pacatelor. Cum a scapat Cristache Radulescu (PDL) de o corectie de 10 milioane de euro de la Udrea. Se pregateste un important lider PSD. Dupa ce a anuntat triumfal ca a gasit vinovatii pentru suspendarea fondurilor europene destinate Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale a iertat, la un al doilea control, autoritati locale pe care, in prima instanta, le gasise bune de plata pentru nereguli in proiecte cu bani de la UE. gandul a obtinut rezultatele a doua controale operate de acelasi minister asupra acelorasi subiecti (respectiv lideri locali care gestioneaza fonduri europene): daca pui pe doua coloane rezultatele din primul control (cel anuntat public si popularizat in presa) si cel de-al doilea control (in curs de finalizare la minister) constati ca multi dintre baronii locali au fost iertati de la restituirea unor sume pe care, potrivit primului control, le-ar fi folosit nejustificat, abuziv sau fraudulos si pe care ar fi trebuit sa le dea inapoi. Integral in Gandul.

Cum i-a "judecat" Ceausescu pe Dej, Stoica si Bodnaras. In timpul unei aplicatii militare, desfasurata in anii '50, seful Directiei Superioare Politice a Armatei (DSPA) a fost protagonistul unui moment amuzant: si-a fugarit sefii pe aratura. "Cand l-am vazut prima data pe unchiul meu, Nicolae, eu aveam vreo 4 ani si el spre 40. Mi-a placut foarte mult si pentru un timp el a devenit unchiul meu preferat. (...) La inceput, copil fiind, m-au impresionat la el haina militara (de altfel, ii venea si foarte bine) si parul foarte bogat si ondulat". Astfel s-a pastrat imaginea tanarului general in amintirea Mihaelei Moraru, fiica lui Marin Ceausescu. Se prea poate ca si in memoria altor contemporani sa se fi intiparit la fel, scrie Adevarul.

Buget: 2.000 de euro. Un an de libertate. 23 de tari vizitate. Un fost director de multinationala, un "corporatist" si un om de la tara au renuntat la slujba pentru a se dedica o perioada de timp - unii chiar si un an - unei vieti linistite. Astfel, s-au canalizat asupra unor pasiuni neglijate atunci cand erau angajati. De sistemul corporatist a fugit Ionut Gavrilescu (33 de ani), dupa ce a lucrat noua ani in vanzari. Ionut si-a luat bilet pana in Buenos Aires si timp de noua luni a explorat America de Sud, un continent care i-a deschis noi perspective de viata si chiar de business. Pe Ionut Gavrilescu l-a apucat dorul de duca dupa ce ajunsese sa traiasca intr-o mare rutina, informeaza Romania Libera.

Edward Maya, boboc la "universitatea" MISA. Cateva zeci de persoane au participat la deschiderea cursurilor "miscarii" initiate de Gregorian Bivolaru. Printre ei a fost si Edward Maya, care a precizat ca si alti artisti internationali au participat la astfel de lectii. La intrare, stau in rand mai multi tineri, femei si barbati zambitori. Urcam pe niste scari din lemn. Pe pereti sunt mai multe afise cu femei in costume de baie, in pozitii yoga. La etajul 2, toata lumea se descalta, de preferat la talpa, dar sunt acceptati si cei in sosete. Incaltarile raman undeva pe scara, intr-un fel de pantofar din cornier. Miroase a bete parfumate arse, o combinatie de mirosuri orientale. Sala unde se tine deschiderea anului scolar e mare cam cat sa intorci trei masini in acelasi timp, relateaza EVZ.

Dosarele revolutionarilor brasoveni, luate la control. Procurorii si mascatii au descins, ieri, la sediul revolutionarilor brasoveni, unde au perchezitionat dosarele acestora, in cautare de acte false. Actiunea a demarat in jur de ora 10.00, iar mascatii au blocat intrarea in sediu. Procurorii au controlat, vreme de cateva ore, mai multe documente din anumite dosare, despre care aveau informatii ca ar putea contine acte false. "Se fac perchezitii la aceasta ora la sediul asociatiei. Verificarile nu au fost inca finalizate si nu va pot spune mai multe", anunta Romania Libera.