Inainte o negau desi se instalase, acum autoritatile o anunta inainte de a veni. Urmeaza o noua criza? Cand, de ce si care sunt 10 efecte pentru Romania?

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Reactia oficialilor romani in intervalul trecut de la aparitia primelor semnale ale crizei din 2007 si pana astazi s-a schimbat radical. In prima faza a crizei au negat ca exista, apoi au negat ca ne va afecta, dupa care au acceptat ca vom fi cat de cat loviti si noi. Acum, lumea se afla in pragul unei noi crize. Reactiile oficialilor au fost de data aceasta prompte. Criza va lovi si Romania, indiferent ce vom face. Suntem o piedica prea mica pentru a schimba directia taifunului anuntat.

Orfan, fara vreo facultate, a condus doua dintre cele mai mari banci din lume. Povestea lui Oswald Grubel, ex CEO UBS

Orfan de la varsta de 10 ani, fara sa fi absolvit vreo facultate, a ajuns sa conduca doua dintre cele mai mari banci din lume. Lucreaza in banking de la 18 ani. Prietenii ii spun „Ossie”. La 68 de ani, demisioneaza din cauza unui angajat care a dat bancii o gaura de peste doua miliarde de dolari. „Pe mine nu ma poate prosti nimeni cu povesti, la cata experienta am ”, obisnuia Ossie sa spuna. Numele lui real: Oswald Gruebel. Ultimul job: CEO al UBS, dupa ce a condus si Credit Suisse.

CSAT: Romania isi retrage jandarmii si politistii din Kosovo. / Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara trece din subordinea MAI in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale. / Prima etapa a privatizarii CFR Marfa, aprobata

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis, in sedinta de luni, retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani aflati in Kosovo, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie a acestui an, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat. Cei 178 de politisti si jandarmi romani au fost trimisi in Kosovo sub mandat ONU.

VIDEO/FOTOGALERIE Proiectul NATO de democratizare a Afganistanului. Cum construiesti o sosea, o uzina electrica si o armata in patria talibanilor

Dead-line-ul retragerii trupelor din Afganistan in 2014 a determinat NATO sa puna in aplicare un plan rapid de democratizare a unei tari macinata de zeci de ani de razboaie si de conflicte interetnice. In provincia Uruzgan, considerata unul din “cuiburile” talibanilor, fortele internationale incerca sa-i tranforme pe afganii simpatizati ai insurgentilor in politisti respectabili, dulgheri sau constructori de sosele. In apropierea Kabul-ului, americanii au investit 300 milioane dolari pentru a aduce curentul elctric pentru 2 milioane de afgani, dar au uitat sa ia in calcul ca Afganistanul este o tara foarte saraca.

Din culisele intalnirii Ponta-Antonescu-Voiculescu. De ce ameninta PC cu iesirea din USL

Dupa ce timp de trei saptamani conservatorii au facut presiuni pentru obtinerea mai multor candidaturi, Victor Ponta si Crin Antonescu le-au retezat pretentile, luni, la sedinta USL. "Fie respectati deciziile USL, fie mergeti singuri mai departe", a fost mesajul catre Dan Voiculescu, care s-a deplasat personal in sediul din Kiseleff cu speranta ca-si va impune punctul de vedere. Liderul fondator al PC, insotit de Daniel Constantin, a parasit sedinta cu amenintari ca partidul sau paraseste USL.

Agentia Nationala Antidrog: Consumatorii de heroina trec pe "etnobotanice" administrate pe cale injectabila / Cazuri de deces dupa 5-6 luni de consum de "etnobotanice"

Consumatorii de "etnobotanice" isi administreaza tot mai mult pe cale injectabila "drogurile legale". Concluzia apartine unor cercetari lansate marti, 27 septembrie, de Agentia Nationala Antidrog. Mare parte a consumatorilor au trecut de la heroina la "etnobotanice", injectarea acestora din urma se face mai frecvent, iar ONG-urile din domeniu au semnalat "existenta unor cazuri in care consumatorii au decedat la 5-6 luni dupa ce au trecut de pe heroina pe etnobotanice", a declarat Valentin Simionov, directorul Retelei Romane de Reducere a Riscurilor (RHRN).

Hilmar Kroat-Reder, Petrom, despre explozia preturilor la gazele importate din Rusia: In octombrie, pretul va fi de 545 dolari mia de metri cubi/In Romania gazul costa 160 dolari

In timp ce pretul gazelor produse in Romania este inghetat la circa 160 de dolari mia de metri cubi, cel al gazelor importate din Rusia creste continuu. Pentru luna octombrie, pretul gazelor din import va fi de 545 dolari/mia de metri cubi, a declarat Hilmar Kroat Reder, membru al Directoratului Petrom in cadrul conferintei "Impactul liberalizarii pretului la gaze". Cresterea este foarte mare, in coditiile in care in martie Romania importa gaze cu 400 de dolari/1.000 de metri cubi.

VIDEO Marea Britanie: Un furt comis de trei romance intr-un magazin de bijuterii, surprins de camera de supraveghere: bijuteriile sunt ascunse in fusta uneia dintre ele - presa

Trei romance au fost suprinse de camera de supraveghere in timp ce comiteau un furt premeditat intr-un magazin de bijuterii in Leicester, Marea Britanie, informeaza Daily Mail. Imaginile arata cum doua dintre ele ii distrag atentia vanzatoarei, in timp ce a treia se intinde peste tejghea, ia un suport intreg si varsa toata bijuteriile in fusta.

UPDATE Nokia incepe vanzarile noului sau varf de gama, N9: Pretul recomandat incepe de la 480 de euro inainte de taxe si subventii/ In Romania va fi disponibil incepand cu luna noiembrie, spun oficialii Nokia Romania

Nokia a anuntat marti ca a inceput sa vanda terminalul N9, noul vârf de gamă al seriei sale de telefoane inteligente, bazat pe sistemul de operare MeeGo. N9, primul telefon touchscreen din lume care renuntă cu totul la butoane pentru controlul interfetei, este disponibil in doua variante, cu 16GB sau 64Gb spatiu de stocare, iar pretul de retail recomandat de producatorul finlandez este de circa 480 euro si respectiv 560 euro inainte de taxe si subventiile operatorilor.