11 persoane au fost arestate la Los Angeles.Sase barbati si cinci femei au fost arestati joi, la Los Angeles, in timpul unui miting al miscarii "anti-Wall Street", care a reunit aproximativ 500 de persoane in centrul orasului, potrivit politiei, citata de AFP. Cele 11 persoane arestate au patruns ilegal in interiorul unei sucursale a Bancii Americii, insa au fost eliberati in schimbul unei cautiuni in valoare de 5000 de dolari de persoana, potrivit purtatorului de cuvant al politiei. Demonstrantii - unii dintre ei sustin ca fac parte din grupul "Ocupati Los Angeles-ul" si amintesc de activistii miscarii new yorkeze "Ocupati Wall Street" - erau condusi de un grup care cerea bancilor sa nu mai evacueze familiile si sa ajute la reconstruirea cartierelor sarace. Manifestantii campeaza in fata unui hotel din Los Angeles inca de sambata, urmand astfel exemplul new yorkezilor, care ocupa o zona din apropierea Wall Street de trei saptamani incoace, ca parte a unei miscari informale care s-a raspandit in mai multe orase din SUA.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Muammar Gaddafi cere libienilor sa protesteze "cu milioanele" impotriva noii conduceri a tarii. Fostul lider Muammar Gaddafi le-a cerut libienilor sa protesteze "cu milioanele" impotriva noii conduceri a tarii si a fortelor NATO, intr-un mesaj difuzat in cadrul televiziunii siriene, potrivit RIA Novosti. "Cer poporului libian, barbati si femei, sa iasa pe strazile si in pietele oraselor din toata tara pentru a protesta cu milioanele", a indemnat Gaddafi intr-un mesaj pentru televiziunea siriana Arrai. Mesajul lui Gaddafi vine dupa ce secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca operatiunile militare din Libia au fost "la vedere". Rasmussen a subliniat, la sfarsitul unei intalniri cu ministrii apararii NATO, ca "recentele evolutii pozitive din Libia sunt ireversibile", iar "fortele lui Gaddafi lupta pentru o cauza pierduta". El a adaugat ca amenintarea la adresa civililor este in scadere. Secretarul general a mai declarat ca NATO este "dispus" sa-si continue activitatea in Libia "atat timp cat amenintarea persista". Desi Consiliul National de Tranzitie a preluat controlul in majoritatea zonelor tarii, inclusiv capitala Tripoli, fortele rebele inca mai controleaza cateva orase din Libia, printre care si Sirte, orasul natal al lui Gaddafi.

Guvernul olandez impune restrictii pentru vanzarea de marijuana. Guvernul olandez a decis ca marijuana care se vinde in prezent in asa numitele "coffee shops" sa fie clasata in aceeasi categorie cu heroina si cocaina. Masura se va aplica canabisului cu un nivel ridicat de tetrahidrocanabinol, substanta activa principala din canabis, si se asteapta ca nivelul sa fie stabilit la 15 procente, informeaza The Telegraph. Decizia va reprezenta o lovitura puternica pentru cafenelele olandeze, deoarece aproximativ 80% din marijuana comercializata este cultivata in Olanda, cu un continut de THC cuprins intre 15 si 18%. Cafenelele olandeze se confrunta cu o serie de reglementari si restrictii dure, cu toate ca vanzarea de canabis este legala, insa este ilegal ca aceasta sa se cultive. Cafenelele din apropierea scolilor au fost inchise si, in incercarea de a stopa turismul de droguri, autoritatile intentioneaza sa restrictioneze vanzarea catre persoanele care detin un "permis" pentru consumul de marijuana. La inceputul acestui an, o comisie guvernamentala a impus noi schimbari, dupa ce s-a descoperit ca un nou hibrid de canabis, denumit "skunk" si care este cultivat local, dar ilegal, este la fel de puternic precum heroina si cocaina.

Un medic pakistanez, suspectat ca ar fi colaborat cu CIA pentru prinderea lui Osama bin Laden, ar putea fi acuzat de inalta tradare. Un medic pakistanez, acuzat ca ar fi dezvoltat un program de vaccinare pentru CIA cu scopul de a-l urmari pe Osama bin Laden, va fi trimis in judecata pentru inalta tradare, potrivit declaratiilor unei comisii guvernamentale, citata de YahooNews.co. Arestarea medicului pakistanez i-ar putea infuria pe oficialii americani care fac presiuni pentru eliberarea sa. Medicul Shakil Afridi se afla in custodia serviciilor secrete pakistaneze inca de cand raidul american din luna mai l-a ucis pe liderul retelei teroriste Al-Qaeda. Oficiali americani si pakistanezi declara ca Afridi a derulat un program de vaccinare in orasul pakistanez Abbottabad, locul in care era adapostit si Osama bin Laden, in incercarea de a obtine o proba ADN apartinand fostului lider terorist. O comisie guvernamentala pakistaneza, care i-a intervievat pe Afridi si pe seful serviciilor secrete din Pakistan, investigheaza cum a reusit bin Laden sa se acunda timp de cinci ani in orasul Abbottabad, precum si circumstantele operatiunii americane. Asa-zisul program de vaccinare a fost criticat indelung de catre organismele de ajutor, cu atat mai mult cu cat programele de imunizare legitime din Pakistan ar fi putut fi afectate. Echipa care se ocupa cu vaccinarea a reusit sa patrunda in casa lui bin Laden din Abbottabad, insa prezenta acestuia nu a fost confirmata.

Majoritatea britanicilor isi doresc retragerea imediata a trupelor din Afganistan. Seful statului major al armatei britanice a recunoscut ca "batalia pentru opinia publica" a fost pierduta in cazul razboiului din Afganistan, informeaza AFF. Un sondaj de opinie arata ca majoritatea britanicilor isi doresc o retragere imediata a soldatilor, dupa zece ani de la inceputul interventiei. "Intr-o oarecare masura, am pierdut batalia pentru opinia publica", a declarat generalul David Richards. Potrivit unui sondaj de opinie realizat in Marea Britanie, aproximativ 71% dintre britanici considera ca este imposibil ca occidentalii sa castige razboiul din Afganistan, deoarece talibanii au devenit mai puternici. In timp ce Regatul Unit isi va retrage trupele din Afganistan la sfarsitul lui 2014, 57% dintre britanici isi doresc retragerea imediata a trupelor, iar alti 48% isi doresc ca acestea sa se intoarca in iunie. "Daca amintim britanicilor de ce suntem acolo, este vorba de propria noastra securitate nationala, o atitudine foarte egoista, insa si pentru necesitatea de a preveni ceea ce se intampla in alte parti ale lumii, la fel ca in Somalia sau Yemen (...) Nu sunt sigur ca ei vor gandi asa", a declarat seful statului major. "Un Afganistan stabil este vital pentru securitatea pe termen lung. Cred ca este fezabil", a subliniat David Richards. Marea Britanie a trimis 9500 de soldati in Afganistan, fiind al doilea mare contribuabil al NATO, dupa Statele Unite. 382 de soldati britanici au fost ucisi de la inceputul interventiei militare din Afganistan, in octombrie 2001, arata ministerul britanic al apararii.