​O nava italiana a fost deturnata de cinci pirati somalezi. Ambarcatiune Montecristo, cu un echipaj mixt de 23 de persoane, a fost deturnata luni de un grup de 5 barbati inarmati, scrie AFP. Incidentul a avut loc la o distanta de 620 de mile est de coasta Somaliei. Echipajul ambarcatiunii este format din sapte italieni, sase ucrainieni si zece indieni. "La 6:44 (4:44 GMT), Montecristo si-a activat sistemul de alarma […] Ultimul mesaj primit din partea capitanului spune ca nava a fost atacata de un grup de cinci barbati inarmati", a declarat purtatorul de cuvant al companiei italiane D 'Alesio Group. "Dupa zece ore de asteptari, putem considera (nava) ca fiind capturata", a declarat purtatorul de cuvant pentru AFP. Ministrul italian al Afacerilor Externe a dat asigurari ca urmareste cazul si ca a activat celula de criza contactand toate partile ce pot fi implicate. Organizatia europeana a luptei impotriva piratieriei a declarat ca forte navale precum si aeronave militare vor desfasura cercetari pentru a localiza nava.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Departamentul de Aparare australian investigheaza acuzatiile de viol aduse de un soldat de sex feminin in timpul serviciului in Afganistan. O femeie din armata australiana sustine ca a fost agresata sexual in timpul serviciului in Afganistan, potrivit ABC News. Departamentul de Aparare australian investigheaza violul ce a avut loc in septembrie, in timp ce femeia se afla la baza militara din Tarin Kot, provincia Uruzgan. Femeia a raportat incidentul in urma cu o saptamana. Din informatiile facute publice nu este clar daca agresorul este un coleg sau cineva din afara armatei. Departamentul Apararii a declarat ca nu va da detalii suplimentare in legatura cu atacul atata timp cat investigatia se afla in desfasurare. Autoritatile spun insa ca nu vor accepta comportamente necorespunzatoare si vor trata cu toata seriozitatea astfel de acuzatii. Departamentul Apararii subliniaza insa ca, in acest moment, are prioritatea acordarea de sprijin si asistenta soldatului.

Hezbollah acuza SUA ca ar fi orchestrat recentele violente din Egipt. Miscarea de rezistenta a Libanului, Hezbollah, acuza Statele Unite ca ar fi orchestrat recentele violente dintre musulmani si crestinii copti din Egipt, informeaza RIA Novosti. Hezbollah a declarat ca ciocnirile din Egipt sunt parte a unui proiect american de a "imparti Orientul Mijlociu pe baza diferentelor religioase si rasiale". Miscarea libaneza le-a cerut egiptenilor sa fie vigilenti si sa incerce sa-si rezolve conflictele prin negociere. In urma violentelor, 39 de persoane au fost ucise, iar alte 320 au fost ranite, potrivit televiziunii Al-Arabiya, care a citat rapoarte ale ministerului egiptean al sanatatii. Violentele au izbucnit duminica noaptea in capitala Cairo, dupa ce aproximativ 10.000 de crestini copti s-au adunat in fata televiziunii egiptene de stiri pentru a protesta fata de distrugerea unei biserici din sudul Egiptului. Ciocnirile au izbucnit in momentul in care demonstrantii au inceput sa arunce cu pietre si coctailuri molotov asupra politistilor si au incendiat mai multe masini ale acestora, dupa cum relateaza martorii. Potrivit unui raport american privind libertatea religioasa, discriminarea coptilor ar fi fost incurajata de guvernul fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak. Unii crestini spun ca aceasta politica este incurajata si de actualul consiliu militar aflat la putere, dupa demisia fostului presedinte.

California interzice utilizarea solariilor de catre minori. California este primul stat american ce restrictioneaza accesul la solarii. O noua lege interzice minorilor sa utilizeze solariile fara acordul parintilor, titreaza ABC News. Autorul textului de lege sustine ca 30 dintre statele americane urmeaza sa implementeze astfel de restrictii. Legea care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2012 permite accesul la solarii minorilor cu varsta peste 14 ani, pe baza accesului parental. Initiativa a fost aplaudata de Academia Americana de Dermatologie care a notat intr-un comunicat de presa faptul ca exista o asociere intre bronzul artificial realizat la solar si cancerul de piele. In 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii a incadrat solariile in categoria carcinogena de clasa 1, alaturi de tigari, plutoniu si radiatii ultraviolete naturale. Asociatia bronzului de interior, un grup format din producatori al echipamentului de bronzat, distribuitori si detinatori de saloane pentru bronzat, sustine ca legea va afecta afecerile cauzand concedieri. Aceasta mai atrage atentia ca nu s-a ajuns la un consens in randul cecetatorilor cu privire la expunerea la raze ultraviolete care nu cauzeaza arsuri si cancerul de piele.

Irak: Noua persoane au fost ucise la Bagdad in urma a doua explozii cu bomba. Noua persoane au fost ucise si cel putin 21 au fost ranite intr-un cartier din Bagdad, dupa ce doua bombe au explodat la interval de cateva minute, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP. Cele doua explozii au avut loc la un interval de cinci minute, intr-un cartier din estul capitalei Bagdad, a indicat o sursa a ministerului irakian de interne. Prima bomba ii viza pe civili, iar ce de-a doua pe politisti, a precizat aceeasi sursa. Ministerul apararii a facut public un nou raport si a transmis ca noua persoane au fost ucise, iar altele 25 au fost ranite, inclusiv membri ai fortelor de securitate irakiene. Alte trei atacuri cu bomba s-au produs in carierele Bagdadului si au ranit 12 persoane, potrivit ministerului de interne. Bombele vizau o patrula a politiei, o masina de civili si un garaj pentru autobuze. In Moussoul, la 350 de kilometri nord de Bagdad, doi soldati au fost ucisi de oameni inarmati cu arme cu amortizor, potrivit declaratiilor politiei.

Spania il va extrada pe omul de incredere al fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak. Guvernul spaniol il va extrada pe magnatul egiptean Hussein Salem, omul de incredere al fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, informeaza RIA Novosti. Madridul refuzase initial predarea lui Salem, in varsta de 83 de ani, invocand chiar varsta inaintata a acestuia. Hussein Salem, care detine cetatenie egipteana si spaniola, a parasit Egiptul impreuna cu familia sa dupa demisia dupa demisia lui Mubarak. Spania a acceptat in luna septembrie extradarea copiilor lui Salem, Khaled si Magda, acestia fiind acuzati de spalare de bani. Salem este acuzat de frauda si de speculatii in legatura cu un acord de gaze incheiat cu Israelul, dar si pentru vanzarea de terenuri de la Marea Rosie. El detine mai multe hoteluri in Sharm El Sheikh, inclusiv lantul Movenpick, unde Mubarak a locuit inainte de a fi arestat.