Eugen Tomac: "Nu putem accepta ca romanii sa fie dispretuiti in Transnistria". Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, spune, intr-un interviu pentru EVZ, ca este nevoie de mai mult curaj pentru apararea intereselor conationalilor nostri. Situatia lucratorului roman de peste hotare si proiectul de lege privind votul prin corespondenta s-au numarat printre temele dezbatute la Forumul Romanilor de Pretutindeni, organizat la Bucuresti, in perioada 30 septembrie - 1 octombrie. Secretarul de stat Eugen Tomac este convins ca votul prin corespondenta va obliga clasa politica "sa serveasca poporul roman". Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Elena Udrea si fostul primar al orasului Chicago au inaugurat cel mai mare parc de distractii din Bucuresti. Cel mai mare parc de distractii din Bucuresti a fost inaugurat cu confetti, duminica, in prezenta oficialitatior. Elena Udrea, sefa de la Dezvoltare Regionala si Turism, edilul de la 6, Cristian Poteras, si fostul primar al orasului Chicago, Richard M. Daley, au testat cateva dintre atractiile investitiei de 25 de milioane de euro. Terra Park are o suprafata de 30.000 de metri patrati si se afla pe bulevardul Timisoara din Capitala. La deschiderea parcului de distractii au fost prezenti si Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi si Ilie Nastase. In total au fost montate 30 de echipamente, tematica parcului fiind "o calatorie in jurul lumii". Cele mai asteptate atractii au fost Willis Tower, o platforma care te ridica la o inaltime de 53 de metri, Transsiberian Express, un rollercoaster cu un traseu de 310 metri si Polul Nord, un tobogan de apa cu barci care sunt lansate de la o inaltime de 15 metri. Cele mai multe dintre atractiile parcului au fost montate in aer liber, insa 13 dintre ele se afla in interior pentru a fi disponibile pe tot parcursul anului, anunta Gandul.

Serial: Viata, domnia si exilul Regelui Mihai. "Adevarul" demareaza astazi un serial dedicat vietii unui personaj fundamental pentru istoria noastra: Regele Mihai I al Romaniei. La 25 octombrie, Maiestatea Sa implineste 90 de ani. Intr-un peisaj tulburat de discursul Regelui, programat, cu greu, in Parlament pentru 25 octombrie, in ziua in care Maiestatea Sa aniverseaza implinirea a noua decenii, "Adevarul" face gestul minim, firesc si decent, de a-i dedica Suveranului o saptamana speciala. Nu rescriem istoria, facem doar articole de ziar, dar acestea macar sunt oneste. Textele sunt scrise fara partinire, dar sunt si marcate de respectul cuvenit celui care a condus Romania moderna in, poate, cei mai grei ani din existenta sa. Istoria Regelui Mihai I este incarcata de un dramatism unic intre suveranii Europei din secolul XX. Este istoria poporului roman, intregit intr-un moment istoric de bunicul sau, Ferdinand I (care a continuat opera de modernizare inceputa de Carol I), si supus, pe rand, capriciilor aventuriere ale lui Carol al II-lea, pasiunilor violente ale legionarilor si ale nazistilor, loviturilor programate in fotoliile "rosii" de la Kremlin, informeaza Adevarul.

Parlamentul European a adoptat declaratia privind gestionarea populatiei de caini din UE. Dupa 4 luni de eforturi declaratia scrisa 26 privind gestionarea populatiei de caini in Uniunea Europeana a fost votata de majoritatea membrilor Parlamentului European. Prin acest rezultat, europarlamentarii recunosc oficial problema numarului in crestere al animalelor nedorite in Europa si recomanda adoptarea de strategii pentru rezolvarea situatiei, cerand Comisiei Europene sa se implice activ. Declaratia Scrisa 26, initiata pe 6 iunie de eurodeputatii Daciana Sarbu (Romania), Adina Valean (Romania), Elisabeth Jeggle Germania), Romevai Rueda (Spania) si Janusz Wojciechowski (Polonia), ofera Parlamentului European posibilitatea de a cere Comisiei Europene sa realizeze o evaluare a situatiei cainilor si sa introduca animalele de companie in Strategia pentru Bunastarea Animalelor si in Legislatia pentru Sanatatea Animalelor. Integral pe EurActiv.ro.

Guvernul roman, fortat de CEDO sa restituie 21 de MILIARDE de EURO proprietarilor furati de comunisti. Romania mai are doar noua luni pentru a modifica legile privind retrocedarea proprietatilor confiscate de comunisti, potrivit unei decizii emise de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Tara noastra este pe locul I in ceea ce priveste nerespectarea dreptului de proprietate intre cele 47 de tari membre ale Consiliului Europei si pe locul trei in clasamentul violarii dreptului la un proces echitabil, dupa Rusia si Ucraina, se arata intr-un raport al Centrului Roman de Politici Europene (CRPE). "Acest sistem disfunctional a esuat constant, ceea ce a dus la peste 255 de violari ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului din 2005 incoace. In 2010, CEDO si-a pierdut rabdarea si a dat prima hotarare-pilot impotriva Romaniei", sustine Andrei Popovici, autorul raportului, scrie Romania Libera.

Satelitul romanesc Goliat asteapta in Guiana Franceza incarcarea la bordul rachetei Vega. Satelitul romanesc Goliat asteapta in Guiana Franceza incarcarea la bordul rachetei Vega pentru ceea ce va fi prima misiune romaneasca in jurul Pamantului. Prima platforma spatiala construita in Romania, nanosatelitul de tip Cubesat denumit Goliat a fost amanat de mai multe ori succesiv din cauza intarzierii intrarii in operare a lansatorului european. Daca in prima faza aceste probleme s-au datorat exclusiv testelor efectuate la motoarele rachetei, in ultimul timp problemele de natura tehnica au fost la spaceportul european din Guiana Franceza, acolo unde divizia ArianeSpace isi desfasoara activitatea. Asa cum anticipam in precedentul articol SpaceAlliance (cand am luat in calcul agenda incarcata a inginerilor de la ArianeSpace- ocupati pe 3 planuri cu cele trei rachete ale diviziei : Ariane 5, Soyuz si Vega, cat si experienta anilor trecuti cand decembrie nu a fost cea mai productiva luna a anului) lansarea a fost inca o data amanata - din decembrie 2011 in ianuarie 2012. Noile componente ale rachetei au fost incarcate la inceputul lunii, o parte din portul italian Livorno iar celelalte din Rotterdam. De acolo ele vor face o calatorie transatlantica de 18 zile pana in portul Cayenne din Guiana Franceza, anunta Space Alliance.

Mugur Ciuvica si Monica Tatoiu, cei mai toxici romani. Mugur Ciuvica si Monica Tatoiu sunt cei mai toxici romani. Simpla lor aparitie in televiziunile de stiri provoaca, celor mai multi dintre noi, o iritare teribila. Chiar toxica. Astfel reiese in urma unui sondaj care vine ulterior altor doua cercetari de piata, in care am realizat topul celor mai nesuferiti invitati la tv, precum si a celor mai enervante invitate in studiourile de televiziune. Toate acestea vin dupa ce anul trecut VerticalNews v-a prezentat cele mai enervante moderatoare de talk-showuri televizate. Revenind la toxicitatea prezentata de Mugur Ciuvica si Monica Tatoiu, trebuie sa spunem ca acestia au fost alesi in primul rand pentru nelipsita lor prezenta la mai toate emisiunile tv. Probabil ca in acest ritm, nu va fi deloc surprinzator sa-i vedem pe cei doi facand pereche la Dansez pentru Tine sau poate concurenti la X Factor (Mugur Ciuvica) si Vocea Romaniei (Monica Tatoiu), informeaza Vertical News.

Cum au mostenit-o tiganii pe "Matusa Tamara". Niciunde in Romania nu s-a intamplat la fel. Imbogatiti peste noapte in strainatate, tiganii din Timisoara au construit palat dupa palat si au cumparat, una dupa alta, cele mai frumoase cladiri din zona zero a orasului. Au pus la punct tactici de evacuare "legala" a locatarilor existenti, s-au erijat in urmasi ai fostilor proprietari si au intrat intr-un carusel al tertipurilor de a se furisa pe langa lege. Din 1992, de cand tiganii au inceput sa acapareze centrul orasului si cele mai frumoase rezidente din municipiul de pe Bega, niciun primar, niciun politist, procuror sau judecator nu a avut vreo reactie. Chiar daca doi dintre prefecti au fost amenintati de romi pentru ca au intervenit impotriva lor. Nimeni nu le-a cerut vreodata romilor cu palate si bolizi de zeci de mii de euro sa explice de unde au milioanele de euro pentru proprietati si cum de fix ei sunt urmasii tuturor fostilor proprietari - evrei, nemti sau unguri - de rezidente de lux din oras, pe care le-au revendicat si castigat in instanta, scrie EVZ.

Totul despre legea anvelopelor de iarna. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii in orice zi a anului in care drumurile sunt acoperite cu gheata, zapada sau polei. Cand drumul este uscat, soferii nu vor fi amendati daca nu au anvelope de zapada. Intrarea in vigoare a Legii "anvelopelor de iarna" incepand de la 1 noiembrie a provocat o multime de discutii din cauza diferitelor interpretari ale actului normativ. Impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere am lamurit toate problemele sesizate de cititorii nostri. "Daca, spre exemplu, pe 15 noiembrie vor fi 10 grade Celsius, soferii nu trebuie sa circule cu masinile echipate cu anvelope de iarna. Acestea sunt obligatorii insa atunci cand drumurile sunt acoperite cu gheata, zapada sau polei, chiar daca acest lucru se intampla, sa zicem, pe 15 mai", ne-a precizat Florin Pana, comisar-sef in cadrul Directiei Politiei Rutiere. Practic, dupa 1 noiembrie, echiparea cu anvelope de iarna este necesara in orice zi a anului in care drumul este acoperit cu gheata, zapada sau polei, anunta Adevarul.

Lungul drum spre prescriptie al marilor dosare de coruptie. Mult asteptatele verdicte in dosarele de coruptie ale unor actuali sau fosti demnitari intarzie sa apara chiar si la cinci-sase ani de la trimiterea in judecata. Daca impricinatii refuza sa comenteze pe marginea proceselor pe care le au, o analiza a parcursului dosarelor in instanta contureaza cele mai frecvente strategii folosite pentru tergiversare. Strategiile sunt recunoscute si de judecatori, iar ele variaza - de la invocarea constitutiei, la invocarea conditiilor meteorologice. Dar despre cele mai bizare, dar eficiente, motive de amanare la infinit a unei solutii finale, puteti citi numai in editia tiparita a Romaniei libere de luni 17 octombrie, informeaza Romania Libera.

Lista lu’ „Butoane“. Clanul interlop condus de Octavian Grecu, zis ,,Butoane“, controlează Giurgiu, de ani buni, prin relaţiile pe care le are în sfera politică şi instituţională: senatori, deputaţi, poliţişti şi magistraţi. A fost nevoie de o tragedie - moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy (23 de ani) - pentru ca autorităţile de la Bucureşti să descopere că la Giurgiu lumea interlopă se confundă cu autoritatea statului. Octavian Grecu, zis ,,Butoane" (46 de ani), a devenit un om important în judeţ, obţinând milioane de euro din cămătărie, jocuri de noroc, trafic de carne vie, prostituţie şi taxe de protecţie. Este respectat de politicieni, poliţişti şi magistraţi şi este temut de oamenii simpli, scrie Adevarul.